Uppgift 19 av 30

Uppgift: Giftigt frö
Svar: 7 bokstäver
Tävlingstid: 19:00-21:00
Regel: Bokstäverna ska vara exakt de rätta.
Uppgift 20 och 25 har anknytning till Gotland. 😉

Efteråt:
Mitt facit: RÄVKAKA
Snabbast med rätt svar: INGEN VINNARE
Sist svarade: ZNOGGE
0 deltagare hade rätt.
19 deltagare hade fel och bjuder på kvällspoängen.

Bosses eftertugg:
Jag var övertygad om att rätt svar skulle dyka upp. Höll tummarna för att det inte skulle komma först och sedan kopieras och ge taskigt med segerpoäng. I förväg hade jag letat på möjliga felsvar. De dök upp efterhand. Busunge var roligast. 😊 Kanske kom det från en ”busunge” med ett par rävar bakom öronen. Undertecknad känner sig definitivt träffad. Kakor var jag megaförtjust i som barn. Tur mamma bakade ofta. Doften när jag kom hem från skolan och öppnade dörren… ❤
Tabell efter 19 uppgifter:
63 poäng:
1. Emil
62 poäng:
2. Maj och Sven-Arne
59 poäng:
4. Minton
54 poäng:
5. Blomsterbönan
48 poäng:
6. Signhild
47 poäng:
7. Marianne
44 poäng:
8. Znogge
36 poäng:
9. Ditte
30 poäng:
10. Eva-Lotta
27 poäng:
11. Kerstin N
23 poäng:
12. Gunnel
20 poäng:
13. Börje och Thomas
16 poäng:
15. Cissi
10 poäng:
16. Anita 
7 poäng:
17. Lena W, Wiolettan, Ing-Britt och Lizzanpizzan
2 poäng:
21. Mia J och Laila
0 poäng:

23. Pia, Martin, Primrose, Anette, Inger, Marie T, Pelle, Louise, Marie K, och Kerstin J.
33. Övriga som ännu inte kommit till start. 😉
193 poäng:
Ingen Vinnare (utom tävlan)
Titlar:
1. Signhild, 3
2. Sven-Arne, 2
3. Znogge, 2
4. Blomsterbönan, 1
5. Eva-Lotta, 1
(Ingen Vinnare, 10)
Sist svarade:
1. Znogge, 11
2. Lena, 4
3. Gunnel, 3
4. Cissi, 1
Skrap-Kryss till följande i sluttabellen:
Palltrion, en lottad från plats 4-10, flest titlar, svarat sist flest gånger.

49 tankar på “Uppgift 19 av 30

   • Två mycket bra försök att smeka domaren medsols. 😉 Igår var jag tvärsäker på att rätt svar skulle dyka upp. Jag höll tummarna för att det inte skulle komma först. Då risk för att ”alla” kopierade och det blev få vinstpoäng. Jag hade också lekt med tanken och forskat om möjliga alternativ. De droppade in efterhand. Ditt stod aldrig med på min kladdlapp. Ända in i sista minuten trodde jag någon som tagit sig nästan två timmar på sig hade luskat reda på eget förslag. Nåväl. Spänningen fortsätter. Ikväll handlar det mer om tur än skicklighet. Jag försöker få till en skaplig mix av allt. Kul att du hängde på i år med. 🙂 Regerande mästare har alltid ett ok över sig nästa säsong. Än så länge är det bara Anki A som lyckats behålla titeln två år. Hon tog sedan en till med ett års mellanrum.

    Gilla

  • Om jag får lägga mig i här så velade jag mellan om det verkligen var en växt eller något annat. Om det var en växt kunde du lika bra skrivit det men frö indikerade att det kunde vara något annat som ”så ett frö av tvivel” eller otrohet. Ska bli intressant att se facit. Kanske tar vi oss för pannan och säger ”Men så lätt!” vilket det oftast är med facit i hand.

   Trevlig lördag!

   Gilla

   • Ärligt talat , läste inte frågan så noga, och slängde iväg en växt, innan jag insåg att det stod frö .

    Gilla

  • Självklart är du det. Jag har aldrig tvivlat på det. 😉 Busunge var bästa svaret.
   Annars fick jag in de flesta av de väntade. Var först rädd för att det skulle bli för enkelt. En fin spridning tillkom. Stora möjligheter att få en rejäl härlig poängskörd. Så du och Gunnel var mina två sista hopp. Njet. Ingen Vinnare slog till en gång till. Nu snart dags för Idolfinal. Mer info imorgon.

   Gilla

   • Det var den bästa ”felskrivning” som jag spontant kom på. Minuterna innan trycket är lite tradiga. Om jag inte skriver något slocknar bilden efter x minuter. Det är då jag brukar tramsa till. Eller ta bort och lägger till samma sak igen. Tur jag har mobiltiden som räknar ner exakt rätt. För det händer att jag flummar iväg med tankarna och det plötsligt är bråttom. Idol gick precis som jag ville. Om det nu är en gnutta ”sångtävling” bakom offerkoftan. 😉 Skulle vara intressant med en djupgranskning i ett speciellt program om hur juryn uppträtt från säsong 1 till denna. Jag tänker på de berömda dikena här liksom i skolans värld när det gäller lärarrollen.
    På offentliga ställen ska man vara snäll och go. Inte skriva för dumt. Därför stängde jag nu försiktigt dörren. Dags att hämta mat. De ekologiska bananerna är tydligen slut. Annars står det på mobilen att allt är med. Jag ser badmössan på dig i bassängen. 🙂

    Gilla

   • Idol gick till 50% som jag ville men man kan inte få allt här i livet. Dessutom så är det svårt att tävla i musik och smaken är som baken. Jag tycker i alla fall att Annika sjunger väldigt bra och jag hoppas att sången ska stå i fokus!

    Snopet med bananerna men kanske klarar ni er med vanliga den kommande veckan. Hos oss var det tvärtom så det fanns bara ekologiska. Det gick det med 😉

    Ps. Håll koll på mig i skräpposten och andra obskyra ställen i kväll. Ds.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s