Julibilden

Medeltidsmurens norra sida på bild. Visby ringmur är norra Europas bäst bevarade stadsmur. Stråken runt den är populära året runt. ”Färdsätten” är många.

”Gör det rätta. Det kommer att förnöja några människor och förvåna resten.”
Mark Twain

12 tankar på “Julibilden

  1. Fin bild i almanackan. Vilket imponerande bygge, undrar om gutarna kände sig trygga innanför den. Sen tillkommer alla kyrkobyggen, vad de fick slita med kroppsarbete förr i tiden.. Folk var mer beroende av varandra, tror jag. Alla måste hjälpas åt och ”dra sitt strå till stacken”. En tidsresa bakåt skulle vara intressant men det går bara i fantasin. Tur det finns böcker & bilder. och filmer, så man vidgar horisonten. Och Bosse Lide’n med lilla fru Solveig. Att det finns så många olika orchide’er på Gotland hade jag ingen aning om t.ex. Ibland blir det bakåtläsning, så intressantast att läsa om platserna ni besöker. Här i Jämtland finns också några sällsynta exemplar, kanske är Skogsfrun ett sånt. Och så har vi ju landskapsblomman Guckusko. //Hälsning från ett nu lite kyligare Laxsjö med snö, som vanligt i november. Minus 9 grader inatt. Men vi håller ut – nicht wahr…💁🏻‍♀️ Lite skoj bara m a a dina språklektioner i ”tack för svar” inne i tävlingarna. 👋 Ses ikväll när det är dags att hoppa in bland frågorna igen 😵‍💫🙄😚
    Hoppas du får en skön & glad fars-dag ”tomorrow”.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s