Almedalen

Kategorin där vi besöker samma plats vid fyra olika tillfällen under året och tar en bild varje gång.

Vår
Sommar
Höst
Vinter

Små tankar om de fyra årstiderna:
Det känns på gränsen till unikt att se denna vackra plats i Visby, nästan utan både människor och aktiviteter. Höstbilden tog vi igår. Om du fingranskar fotot ser du en man som sitter på en bänk och matar fåglarna med en limpa bröd. Det är häftigt att tänka på att Visby hamn låg just här under flera hundra år. På medeltiden var vattenlinjen självklart betydligt högre, när handelsskeppen från hela norra Europa gled in för att göra affärer med de mäktiga handelshusen på Strandgatan. Det var först på 1950-talet som det blev en fantastisk parkanläggning. Här trivs vi under alla årets dagar. Vi och många andra medmänniskor. Det är mäktigt att lyfta blicken över ringmuren och se den gamla Hansastaden från just det här perspektivet.

16 tankar på “Almedalen

 1. Hos mig vinner höstbilderna alltid! Så härligt när det sprakar.

  Ser ut som mannen har varseljacka, annars hade jag inte sett honom.

  Gilla

  • Hoppas verkligen du ger de andra tre en ärlig chans. 🙂 Höstbilden var etta för mig också. Denna gång.
   Han hade en ”reflexjacka” och drog ögonen till sig både från skyn och omgivningen. Jag var inte sugen på en brödbit. Ville helst att det skulle vara ”rent” på en annan årstidsbild. Samtidigt kan det vara charmigt med lite extra liv – ibland. 😉 Dessutom var han där först. 🙂

   Gilla

 2. Ja den mannen fick jag verkligen leta efter. Hade jag inte sett kommentaren från Blomsterbönan hade jag gått bet, trots att jag förstorade bilden.
  Gillar ju den här kategorin väldigt mycket och funderar på att försöka ”härma” den själv. Måste bara hitta lite bra platser vilket inte är helt lätt.
  Här tycker jag om alla bilder. Lever mig in i årstiderna när jag tittar på bild efter bild. Höstbilden ser nästan sommarlik ut. Att den är tagen 1 oktober hade jag aldrig kunnat gissa på. Hösten har kommit betydligt längre här än hos er på öjn. Vintermotiv har faktiskt än speciell charm. Undrar ändå om inte den får bli min favorit den här gången …

  Kram och fin helg!

  Gilla

  • Han syns lite väl tydligt på en annan årstidsbild.
   Självklart tycker jag du ska göra likadant i dina trakter. Jag tror du kan komma fram till minst en handfull.
   Hösten har kommit lite olika. Vi konstaterade det efter våra tre utflykter under fredagen-söndagen. Mer höst inåt och uppåt. Sedan beror det såklart på vad det är för typ av växtlighet i omgivningen.
   Måndagskram

   Gilla

 3. Det var väldigt folktom där. När jag var där var det fullt med folk. Ser att det ser sommarlikt ut där ännu. Här har det blåst och regnat så snart är alla löv borta tyvärr. Man får väl vara glad att det inte snöar och är minusgrader. Det har faktiskt hänt att det varit snö den här tiden för några år sedan.

  Gilla

 4. En tilltalande plats och en vacker höstbild. Det tog lite tid att upptäcka mannen men den som söker hon finner 😉
  Hoppas inte er bil var en av dem som förstördes i förrgår.

  Kram och god lördag!

  Gilla

  • En riktig oas i staden. Han syns betydligt bättre på andra av våra foton. 🙂
   Tur. Denna gången. Sorglig historia. 😦 Lider med dem som drabbats. Skulle vara intressant att få höra skälet. I alla fall i detta speciella fall. Så mycket jobb och utgifter för dem oskyldiga.
   Måndagskram,

   Gilla

 5. Äntligen tid att titta in hos dig. Har målat och målat och målat i mitt svenska hus, nu börjar det bli klart.
  Häftigt med dessa jämförelsebilderna från de olika årstiderna.
  Fortsatt trevlig helg!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s