Liste gård – del 2

Det finns många möjligheter till att softa på ägorna på Liste gård. Barnen kan leka på lekplatsen. Några besökare är kanske sugna på att lira utomhuspingis. Eller klappa lamm, hund och huskatten.
Efter att ha tittat på blommor och njutit av den goda utomhusfikan styrde vi stegen vidare mot Galleriet.

Som alltid är det svårt att få till några bra närbilder, när det finns glas som ”blänker” mot fotografen. Men Karin Elgenlunds tavla fick vara med på bloggen. Jag läste med intresse att hon är född i Tornedalen och att båda hennes föräldrar var konstnärligt aktiva. Kul att läsa att hon under sommarhalvåret bor i Beddingestrand i Skåne. Dit har jag och Solveig både cyklat och åkt bil många gånger under de år vi bodde i Ystad.

På de här två ställena tittade vi bara in lite diskret, genom dörröppningarna.

Vad gott det doftade inne på vandrarhemmet. Under en frigolitbit kände min busiga hand vatten. Vi noterade en bokhylla full med böcker. Jag blev allt lite nyfiken på att se rummen i verkligheten. Vem vet. Vi kanske tar en natts hemester här någon gång. Vi brukar göra det då och då. Om några veckor är det dags igen. Då hoppas jag på kombinationen havsutsikt & solnedgång.

Eller så skulle jag kunna söka jobb som portvakt och skriva på en roman under lediga stunder? 😉

Det känns troligt att vi kommer att ta med några egna gäster hit nästa säsong. Helst med tanke på att Liste gård har fler än 350 olika sorters dahlior. Tänk när de blommar som finast. Vilket ögongodis. ❤

8 tankar på “Liste gård – del 2

 1. Det är så fint med alla vackra detaljer och så tycker jag så mycket om skyltarna. Dom där skyltarna att man inte får spotta på golfvet har jag sett på många ställen. Det var tydligen vanligt förr med ett sådant beteende. Nu skulle dom behöva sitta här och där på gångvägarna. Spottandet där är väldigt frekvent.
  Jag skulle också kunna tänka mig att vara portvakt om jag fick bo på ett sådant vackert ställe. Och så kom jag till den sista bilden i inlägget …. sååå ljuvlig!
  Sol här idag och en kall morgon, plus 4. Men en skön och stärkande promenad. Hoppas att solen skiner även hos er på öjn.

  Kram och en fin tisdag!

  Gilla

  • Skyltar kan vara riktigt kul och ibland träffande. Spotta på golv låter äckligt för mig. Tur jag inte är en snusare. 🙂
   Visst ser portvakthuset lockande ut. Du hade säkert uppskattat att tillbringa några timmar där, när det blommar som mest. Vi var några veckor sena för alla fina dahlior.
   Vi fick några riktigt fina sensommardagar och i morse hann jag cykla ut en sväng. Sedan stämde min app. Regnet kom vid åttatiden. Nu är jag tacksam för att jag får äran att städa bostaden efter lunch. Slipper bli blöt. 😉
   Torsdagskram tillbaka

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s