Junibilden

Herrvik fiskeläge har en speciell plats i mitt hjärta med tanke på omslagsbilden till min senaste bok ”Minnen som stannat kvar”. Fortfarande väntar jag på att se platsen i solsken. Den som väntar på något trevligt… 🙂

”Den kloka kvinnan blir glad när hon anses vara vacker. Den vackra kvinnan blir glad när hon anses vara klok.”
Selma Lagerlöf

10 tankar på “Junibilden

  • Tredje gången gi… 🙂 Första gången var det grått och började regna mer och mer och vi sökte oss tillbaka till bilen. Inte kunde jag drömma om att en av bilderna skulle hamna på en framsida på en bok och att vi skulle bo 4-5 mil därifrån två år senare.
   Andra gången åkte vi från en härlig värme i Ljugarn och jag var felklädd när vädret plötsligt bytte karaktär. Solglasögonen åkte av vid bilkörandet och jag frös i vinden när jag gick ur bilen vid hamnen. Började ändå prata med en kvinna och ställde frågor. Lämnade över henne till S när jag ville kila iväg och bli klar med fotograferandet och återkomma till bilen så fort som möjligt.
   Det är ett jättefint område med flera andra spännande ställen att undersöka. Där kan vi ”bloggräva” fler gånger.

   Gilla

 1. Det fiskeläget pryder sin plats på omslaget till din bok. Känner igen det väl.
  Klara färger på bokbilden, fastän inte solen skiner.
  Kloka och vackra kvinnor. Bra att det gläder dom också. Uppskattning skattas högt av oss alla.
  Trevlig söndag. Hoppas att du inte ”tar i” för mycket nu med alla frågor och svar. Utan att du får tid att koppla av med Solveig ibland också.
  Kram!

  Gilla

  • Tack snälla du. 🙂 Men det hade varit mysigt att få komma dit i solsken och slippa bli blöt eller frysa.
   Tack. Vi har redan varit ute på en tidig runda eftersom det lyste en lampa i bilen igår. Tydligen ingår det inte att de kollar lufttrycket vid skiften trots att vi har däcken på hotell. (Ska göras enligt fakturan). Lampan slocknade så det var ingen punktering och vi minns fortfarande hur man fyller på luft. Passade på när de öppnade 9. Alldeles tomt på OKQ8.
   Det gäller att hitta en balans och få in vila, motion, frisk luft, bok & korsordslösande, filmer och umgänge med min älskling. Men visst blir det många timmars sysselsättning med tävlingarna varje dygn. Men november ”springer” iväg som det gjort dessa åtta tävlingsår. Redan halvvägs. När solen inte kommer på besök känns det som det aldrig är dag. Då gäller det att göra mysigt med levande ljus och tända smålampor. Efter söndagsmiddagen ska vi ta en tur norrut och se om det finns någon lekande fisk i Själsöån. (Bilden igår) Solveig ska leta ”svarta saker” inför nästa månad. Vi har det bra tillsammans, men saknar fysisk gemenskap med våra döttrar. Så lite vi små människor vet om vad vi ska hamna i. Vi ska ju inte ta ut bekymmerna i förskott. Då får vi uppleva dem två gånger.
   Var rädd om dig. ❤
   Kram, Bosse

   Gilla

  • Den har fått större plats hos mig sedan jag fått personlig fakta om den, av en trevlig man som var hemma hos oss en kväll.
   Det tog minst sju sekunder innan jag förstod. Tankarna var kvar i Herrvik ,men förflyttade sig till Damvik. 😉
   Snart ska vi ta en tur till Själsöån och se om det är tillräckligt vatten i ån för fisken att leka. Sedan blir det en promenad vid havet. Solveig ska leta svart.
   Skippa du badet idag. 😉 Undra om kvällens fråga handlar om drottningar i England. 😉 Vi hade tänkt oss fjärde säsongen av The Crown till frukosten. Men de har väl hela dagen på sig. Istället startade vi på en annan minserie som höll måttet första avsnittet. En barnhemstjej som krossar alla män i schack.

   Gilla

   • Jag håller en tumme för att Solveig hittar mycket svart som jag förmodar ska användas till nästa inlägg om färg. Då får ni passa på att kolla om någon flyttat in i den lilla söta stugan från i går 😉 Hoppas vattennivån är tillräckligt hög så fiskarna får det riktigt kul 😉 Något bad är det inte tal om så min säsong är avslutad för i år. Där har jag inte en chans mot Eva-Lotta eller min hurtfriska kusin som badar året om. Ärligt talat så vet jag inte vad frågorna ska handla om för jag är totalt ute och cyklar denna gång trots att jag bestämt mig för att inte leka copycat 😉 Kanske är det det som är felet…
    Vi ser ”The sinner” och är inne på tredje säsongen. Inte helt fel den heller. The Crown tyckte vi mycket om!

    Gilla

   • Svart var rätt. Några bilder lär duga.
    Jag gick före på den hala ”bron”. Kameran efter. Sist 7 ej tysta ungar som hördes på lång väg. När jag såg en koltrast tvätta sina vingar hoppades jag på en kanonbild. Hade jag haft kameran…
    De har säkert något syfte med att lägga grus+sten i ån och samtidigt ta bort buskar m.m. sedan i somras. Men någon fisk kan inte ta sig fram mellan ”vattenpölarna”vid spången.
    Men Själsö fiskeläge är populärt hela året. Nu var det olika sällskap som grillade och vi såg ett utomhusbarnkalas. Havet är aldrig helt fel. Även i november. När vi kom hem fikade vi med första avsnittet av ”The Crown”. Den verkar hålla även denna gång.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s