Höst på mitten av ön

Vi slog våra kloka huvud ihop och kom gemensamt fram till att hösten på Gotland hittas inte bland gulröda tallar och granar. 😉 Solveig kom fram till att änget utanför Roma hade ”rätt träd”.

Skylten utanför Roma dyker upp snabbt och givetvis hade jag en bil i kofferten när jag blinkade vänster.

Helt ensamma gick vi omkring och njöt i Klosteränge naturreservat. Mindes platsen där Solveig i våras var först med att hitta årets första orkidé, S:t Pers Nycklar. Vi både kände igen saker och upptäckte förändringar mot när vi var här i våras.

Vi hade noterat att det såg fint ut vid Roma kyrka. Därför åkte vi tillbaks en bit på väg 143 och parkerade bilen utanför kyrkan.

Några gjorde fint vid gravarna inför Alla Helgons helgen.

Nu passade det bra att vi åkte vidare på den mindre trafikerade vägen, där vi kunde glida omkring i lägre hastighet. Jag gillar konceptet med att göra en runda istället för att åka samma väg fram och tillbaka. Perfekt när det inte finns någon tid att passa.

Sista längre stoppet gjorde vi vid Bara ödekyrka. Även här finns det ett fåtal gravar. Vid en av dem gjorde en kvinna extra helgfint.

Vacker kyrkklocka och en utsikt där vi lätt dröjde oss kvar. Men längtan efter kaffe och fika drog oss mot det lediga bordet. Inte dumt att kunna sitta ute och njuta i slutet av oktober.

Detaljbilder togs en hel del såklart. På tal om viktiga detaljer. Imorgon är det november och två tävlingar kommer att få ta stor plats på bloggen. Först kommer inlägget med 1,X,2 fråga om en Gotlandsbild. Inläggningstid är hemlig, men tävlingen avslutas varje kväll klockan 19:59. Sista timmen måste du scrolla ner till frågan för då ligger Korsordsuppgiften överst med sin fasta tid 18:59-20:59.
Jag önskar dig besökare idag, en fin Alla helgons dag. Vår dag kommer som vanligt inte att gå i busets tecken. Istället ska vi åka till en annan ödekyrka, där vi också tror det är höstvackert. Nu ska fikakorgen packas och jag ska ta fram ett par CD-skivor som får följa med på utflykten. Var rädd om dig. ❤

20 tankar på “Höst på mitten av ön

 1. Vilka härliga höstbilder från er utflykt! Hösten är verkligen vacker även om jag föredrar vårens första skira grönska.

  Så kul att du använder ordet ”kofferten” och det sade alltid min pappa. Numera är det så sällan man hör det.

  Kram och god Alla helgons dag!

  Gillad av 1 person

  • Jag håller med dig i båda åsikterna. Allt är mer hoppfullt på våren. Livet känns enklare och förväntningarna är fler. Men det mesta är numera upp och ner.

   Gamla ord som samlar damm behöver användas ibland. 🙂

   Tack ska du ha. Önskar dig detsamma.
   Kram

   Gilla

 2. Vilken fin höstutflykt i denna tid. Vackra bilder som alltid och jag känner både höstens och Gotlands närvaro. Snart bär det av till två kyrkogårdar för oss för att tända ljus och lägga ut kransar. Oturligt nog regnar det men förhoppningsvis klarar sig ljusen. Det är så vackert den här dagen då alla ljus brinner. Men det blir nog lite mer utspritt i år för det gäller ju att hålla avstånden.
  Hoppas ni får en fin dag vid ödekyrkan. Kanske vi får njuta av lite bilder så småningom.

  Ha nu en fin Alla Helgons Dag och kväll!
  Kram Anita

  Gillad av 1 person

  • Detta var första av tre fina höstutflykter. Vi kom nyss hem från senaste.
   Hoppas ni får fina stunder vid kyrkogårdarna och att regnet upphör. Jättemysigt när det brinner ljus.
   Det blev såklart många bilder idag med. Vi var på andra ställen också. 🙂
   Tack ska du ha. Önskar dig detsamma.
   Kram, Bosse

   Gilla

 3. Jaha ni har fått höst nu ,-)
  Vackert, härliga plaster ni besöker, ser mycket vackert ut. Jag upplever hösten som mycket vackrare i år ,-) Ser ljuvligt ut!
  En fin Alla helgons dag
  KRAM Primrose ,-)

  Gilla

  • Den kom relativt snabbt förra helgen. Vi hade tur igår som kom iväg. Idag lockar det inte att åka långt. Vi får ta något på ”hemmaplan”. Ett par torn och muren hade jag tänkt mig.
   Tack ska du ha. Hoppas du hittar på något trevligt. Glöm inte att dyka upp här ikväll igen. 😉 De fasta två timmarna kan bli extra spännande. Om nätet vill. Det krånglade tidigare så jag stängde av en stund.
   Kram, Bosse Höst

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s