Halv, hel och sova över

Här kan du se alla socknar som finns på Gotland. Under vårt premiärår, förra året, besökte vi säkert hälften av dem. Siffran spelar ingen roll. Vem som helst som kommer hit en vecka kan ”slugga” sig igenom alla socknar. Det är djupdykningar, smultronställen och att upptäcka oväntade saker som tilltalar mig.
Förra året dröjde det till 2 mars innan vi gjorde premiärturen utanför Visby. Den gick till Själsö fiskeläge som jag direkt blev förtjust i. Trots att jag frös om händer och allt som befann sig utanför kläderna. Dit återvände vi fyra gånger till under 2019. Till påsk i april när Själsö Bageri öppnar för säsongen, hoppas jag vi är där och fikar. Njuter av utsikten. Svänger ner till fiskeläget och…

En korkad idé som jag fick de första dagarna, när vi tog oss utanför alla flyttkartonger i den nya lyan i början av augusti 2018, var att jag skulle fotografera alla socknar vi besökte. Efter fem till sju skyltar hamnade idén i en malpåse, som jag knöt ett tjockt rep om. För hobbyn påminde om ”Platespottandet” som Solveig får rysningar av, bara jag nämner det. 😉

001 såg jag för någon vecka sedan. Jag kunde inte låta bli att ”skrämma” henne om en tänkvärd comeback. ”Det gör du inte”, tror jag hennes motreplik var.
Allvar.
En betydligt mer användbar idé är tänkt att skapas fram under mina ensamma, mörka, regniga dagar i februari. Samtidigt som jag då plöjer igenom böcker, urklipp, pärmar, datatexter med mera och för anteckningar ska jag i slutändan skapa halvdagsutflykter, heldagsutflykter och ”sova över” projekt som förenas i en härlig mix av aktiviteter. Sådana sysslor är jag förtjust i. 🙂 Har alltid uppskattat. När jag är klar visar jag upp dem för Solveig och tillsammans…
Jag räknar med att vara mer förberedd än jag var inför säsongen 2019, som ändå blev bra på många sätt. Vädret styr jag tyvärr inte över. Inte andra tillkortakommanden heller. Det gäller att försöka göra det bästa av stunden på jorden. Njuta av möjligheternas fantastiska ö.

12 tankar på “Halv, hel och sova över

  • Jag kom snabbt på att alla socknar har en medeltida kyrka. Därmed fick jag med ett kvitto på att jag varit i socknen och slapp stanna och gå ut lite dumt på vägarna. Flera skyltar står på ”trista ställen”. Hade alla stått i anslutning till kyrkorna hade jag nog fortsatt.
   Trevlig helg

   Gillad av 1 person

 1. Du har förmågan Bosse och du har lärt dig att ta till vara på den. En gåva att vara rädd om. Jag förstår att Solveig gläds över de resor som du planerar och som ni sedan tillsammans kanske hjälps åt med att ”knyta ihop”.
  001, påminner mig om en av alla roliga tävlingar som du har bjudit oss på under åren.
  Ha det bra.
  Kram!

  Gilla

 2. Ha ha! Din tävling har gjort mig lätt ”skadad” för jag tittar fortfarande på nummerskyltar. 007 har jag sett ett antal gånger men vad har jag för nytta av det nu 😉

  Utflykter låter låter väldigt trevligt så det borde husse här hemma bli bättre att nappa på 😉

  Kram och god lördag!

  Gilla

 3. Så roligt att vidga vyerna i ert nya landskap. Och visst är Gotland ”Möjligheternas fantastiska ö”-Så mycket att se och uppleva och jag är tacksam för allt du tar med mig på och visar.
  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s