Nu ska det avgöras – Månadsmästaren ska koras

Under året har jag haft nio månadstävlingar som gett fem vinnare. Ni fem är nu inbjudna till final.
Välkomna hit; Louise, Anne, Ditte, Gunnel och Eva. 😀
Tävlingen är öppen till klockan 23:59 ikväll. Numera STÄNGD. 

Tävlingsuppgift:
Jag har skrivit en text till fotot som innehåller 46 st OLIKA ord. (10 andra ord i texten är repriser.)
Din uppgift är att i en kommentar gissa vilka 46 ord som det rör sig om. Chansa på 46 korta, mellanlånga och långa ord. Inte en löpande text.
Poängberäkning:
Du får en poäng för varje rätt ord. De ska vara exakt som i texten. Skriver du fler av misstag räknas inte ord 47 och framåt. 😉
Från start har Ditte Akker och Louise Pettersson 2 poäng.
Anne Bondin, Gunnel Moberg och Eva Rohlén startar med 1 poäng.
Text/Facit:
Jag känner mig som en lycklig, övervintrande turist, varje gång som jag parkerar bilen vid Östercentrum och går trappan ner till Östergravar. Jag älskar att gå här under alla årstider. Lekfullt rör jag mig in och ut genom portarna i ringmuren. Den här gången valde jag Dalmansporten i landmuren. Du kan se bron som leder dit.

Starttabell/Sluttabell:
Louise, 5 p.
Ditte, 2 p. (deltog inte)
Anne, 10 p.  ❤ 
Gunnel, 4 p.
Eva, 7 p.

Efterord: Jag ler med hela ansiktet när jag tänker på att vinnaren lärde sig svenska genom att se filmer och läsa böcker om Wallander. Nu vinner hon en ”språktävling på svenska”.  Min taktik som jag skulle använt funkade. För korta ord finns det i de flesta ”okända texter”. Även i en sådan här relativt kort text. Undra om Ditte fixat det här?
Jag kan ha glömt att färglägga något ”reprisord” rött. Jag har fortfarande mycket att göra. OBS! Jag skrev att ordens ”form” skulle vara exakt som jag hade skrivit i min ”facittext”. Nog om det. Ha en bra 2 december. Du som vill vara med att månadstävla bör hålla koll redan i januari. För detta år tar varje deltagare med sig sina poäng. Ingen final i december 2020. 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

26 tankar på “Nu ska det avgöras – Månadsmästaren ska koras

  • Det hoppas jag att du INTE gör. För den har jag här hemma och är mitt facit.
   Du ska gissa vilka 46 olika svenska ord som den kan innehålla. Texten som jag skrev har med fotot att göra. Imorgon lägger jag in texten och färglägger de ord som ni fem hittade. (ni som deltar)
   Kram

   Gilla

   • Så dum jag är. Trodde vi skulle få en megalång text att leta genom. Du är ju en mästare på ord så jag såg framför mig hur jag satt här och sorterade ord i kolumner hela dagen.

    Gilla

   • Vilken ”ordmardröm” jag gav dig. Du har 23 andra viktigare saker att lägga ner din ”decemberenergi” på. 😀
    Jag uppskattade lucka 1. Mina tankar fortsatte att tänka på barndomsresor till Helsingör. Synd att inte mamma lever längre. Hon skulle kunnat berätta massor av saker som jag glömt eller var för liten för att komma ihåg.
    Kram
    Ps. Det kommer säkert att bli populärt med MM på söndagarna 2020.

    Gilla

 1. Tack att jag också fick delta i tävlingen. Oj, det är svart att gissa men jag ska försöka 🙂
  Här är mina 46 ord:
  Visby, Gotland, ringmuren, 1200-talet, Dalmanstornet, portar, torn, vallgraven, Östergravar, området, historiskt, medeltiden, vinter, snö, muren, hög, lång, meter, kalksten, världsarvslistad, Mari Jungstedt, kvar, utanför, innanför, byggdes, skydd, tull, idag, promenera, finns, hade, ligger, i, och, med, en, som, det, har, är, att, från, vid, till
  Jag hoppas årets första vinterdag inte var så kallt som den verkades vara på fotot. Årets första sommardag var inte särskilt varmt med 20 grader men i övermorgon blir det 39 grader!
  Kram Anne

  Gilla

 2. Visby, Gotland, ringmur, medeltiden, utanför, innerstad, idag, promenera, utflyktsmål, turister, gluggar, kalksten, mystisk, vittrat, världsarvslista, tull, handel, historia, högsta, många, känd, lång, skydda, fantastisk, gånger, höjd, lång, vakter, idag, till, tinnar, Riksantikvariearbetet, förvaltas, återuppbyggnaden, sadeltorn, marktorn, huvudportar, försvara, underkastelsebrev, Atterdag, picnic, som, västra, unik, möda, vid.

  Puh! Hoppas nu att jag räknat rätt….och även gissat rätt. Kram

  Gilla

 3. Visby, levande, innerstad, ringmur, marktorn, världsarv, snö, vinter, Östergravar, runt, 1200-talet, innanför, medeltidsstaden, gränder, medeltida, äldsta, kulturarv, sevärdhet, unik, kalksten, Dalmanstornet, promenera, porten, Nordergravar, jag, ruin, kapionniärerna, forntida, sparbössan, hög, största, mäktig, lång, byggdes, utanför, i, vid, och, som, är, det, handel, vallgraven, Österport, meter, riktmärke.

  Inte så lätt Bosse 🤔 men kul att få vara med 🤗

  Gilla

 4. Visby, försvar, promenad, 1100-talet, stadsmur, city, i, invånare, utanför, tjugosju, ringmur, kalksten, runt, ruin, vacker, bakom, landsväg, man, blir, stad, skydda, kilometer, världsarv, smörasken, inte, försvarstorn, mellan, biltrafik, för, medeltida, fornlämning, vallgrav, besök, rika, kvar, spannmål, öppen, kan, är, på, grå, historisk, innanför, skydd, tullhus, att

  Vilken rolig kluring!
  Väntar med spänning på resultatet!
  😍

  Gilla

 5. I år har jag varit helt värdelös med att kunna lösa dina tävlingsuppgifter. Jag ska ta ett ordentligt ”snack” med mig själv under julhelgen, så nästa år kommer jag att vara mer på alerten….hoppas jag. Ha en fortsatt fin december.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s