Decemberkvällarna fram till julafton

Denna kategori kommer att handla om sådant som jag uppskattar och som tillför vardagen något extra. Att stanna upp och glädja sig åt småsaker tror jag betyder mycket för det inre och därmed för hälsan och välbefinnandet.
Vad är vardagslyx för dig? Skriv gärna en kommentar och dela med dig av dina tankar. Har du inte kommenterat på min blogg tidigare syns inte din kommentar förrän jag godkänt den.

Igår skrev jag om chokladkalender och Trisskalender. Givetvis vill vi ”vardagslyxa” med något gott att dricka till också. Därför gick vi in på Kränku och köpte deras populära tekalender med 24 av deras egna teblandningar.

Solveig föreslog att vi skulle dricka ur olika temuggar varje kväll och lägga upp fotona på Instagram och delta i en fototävling. Givetvis nappade jag på idén. För vi har kvar en del tekoppar från Lidéns Samlingsmuseum och dessutom några egna temuggar att komplettera med.

Så har du Instagram kan du se våra bidrag på gotlanduppochner från och med söndag 1 december.
Det följde med en häfte som jag uppskattade.   I det fanns alla sorternas namn, ingredienser, ”extraord” och bryggtips för grader & bryggtider för varje sort.
Jag har ”förladdat” med en egen tabell för att på hemmaplan kora topptrion. Här ska njutas. Är bara en aning rädd för de röda sorterna ska få… 😉
Vilket av namnen lockar dig mest? Om du inte dricker te är inte detta inlägg för dig. 😉
Kalkstensdrömmar, Gotländsk Sommarblandning och Andre kåppen är tre namn som jag går igång på. Jag hade gillat uppgiften att skapa te-namn.

Kränku tekalender 2019

Nr Namn Solveig Bosse Totalt
01 Ny teblandning!
02 Grönt Julte
03 Kalkstensdrömmar
04 Arvet
05 Gotlandic Breakfast
06 Gotländskt Äppelkakste
07 Medeltidsblandning
08 Svart Julte
09 Visby Världsarvte
10 Austasjöen
11 Svinhusblandning
12 Munkte
13 Sylves Lilla Gröna
14 Gotländsk Sommarblandning
15 Rött Julte
16 Earl Grey Cream
17 Farmor Huldas blandning
18 Guteblandning
19 S:t Hanskvartersblandning
20 Andre kåppen
21 Tjelvarblandning
22 Regnbågste
23 Kärlekste från Gotland
24 Jubileumsblandning

 

 

Tre i topp:

32 tankar på “Decemberkvällarna fram till julafton

 1. Så trevligt med en tekalender också. Jag är ju en inbiten tedrickare men har svårt för rött och grönt te som brukar finnas med. Vardagslyx är för mig ganska så enkla saker. I morgon ska vi hämta lilla S vilket definitivt hör till kategorin ”guldkant på tillvaron”.

  Kram och ha en bra dag!

  Gilla

 2. Farmor Huldas blandning låter härligt! Och regnbågste! Dricker te varje dag, men är inte någon extrem tefantast.

  Dricker gärna en kopp kaffe, men det måste vara lagom starkt, lank är äckligt och för starkt gör mig snurrig ☺ inte klar i skallen som en del pratar om.

  Gilla

  • Det kan vara vad som helst i den. Det är det inte. Det låter riktigt mysigt och jag blir rörd när jag läser texten: Ett klassiskt svart te med citrussmak präglad av lime. Tillägnad Kränkus grundares farmor. Det finns en fin bild på henne också.

   Samma som hos mig. Jag blir ibland snurrig av kaffe. Ännu värre förr när jag drack det så sällan.

   Gilla

  • Det står så här i broschyren: En svart, ekologisk teblandning med stor mångfald där varje regnbågsfärg har givit inspiration till en ingrediens. Ett fruktigt, svart te som innehåller bl a jordgubb, apelsin & äpple.
   Jag vill också ha en kaffekalender. Men då skulle jag ha den till förmiddagen. Annars skulle jag inte somna på kvällen.
   Kram Bosse

   Gillad av 1 person

 3. Gotländskt äppelkakste låter spännande. Jag gillar äppelkaka så jag tror det hade passat mig. Vardagslyx för mig är när Rasmus ringer mig varje kväll bara för att höra hur det är med mig. Blir det tefrågor nästa november, tro? Det går inte att slå Znogge i snabbhet på Facebook. Hon är fantastisk! Ja, hon är snabb på bloggen med….en värdig vinnare. Vilket jobb du lagt ner på 3 tävlingar. Imponerande. Kram

  Gilla

  • Smak av äpple, kanel och vanilj. Påminner om den traditionella äppelkakan som ofta förekommer på Gotland. (Står det i broschyren)
   Vad mysigt det låter. Ni har verkligen haft en härlig relation sedan starten, som jag också hoppas få uppleva någon gång i framtiden. Rasmus kommer att berätta många ljusa, varma och roliga minnen om dig i framtiden. Var så säker. ❤
   Bara tefrågor. med foton i orange färg. 😉
   Såg du slutet på rumstävlingen? Jag tänkte på dig direkt. Helst när du fortsatte en andra gång med X15. Undra om Gunnel ska ta 815 vid sin sista chans? tänkte jag.
   Det kan jag verkligen skriva under på. Znogge har även vunnit här när ingen skrivit rätt som med Noaks ark i plastversion. Ibland som tvåa eller trea. Hon är värdig med tanke på att hon krigat med er i toppen flera år på FB och andra bloggen. På Korsordsmästerskapen har jag varit allra mest impad av henne. Nu leder hon också maratontabellen. Hoppas hon vinner på en lott också. Det sistnämnda vill jag att alla ska göra.
   Tack ska du ha. Snart är det du som tar över stafettpinnen. Är du laddad?
   Kram

   Gilla

   • Förstår att du gör dig beredd. Igår gjorde jag reklam för dig här. Hoppas många hann läsa det. De får en ny chans senare idag. 😉
    Här är riktigt busväder sedan flera timmar. Tur jag fick min morgonpromenad. Vårt gemensamma em-fika på Ka-feit skippade vi. Ingen hade lust att gå ut mer idag. AH saknar såklart mig där hon sitter på väggen. S sa att verksamheten är till salu. Ska du och jag slå till kanske. 😉 Jag vill gärna komma dit en gång till innan det är försent.
    Kram

    Gilla

 4. Oj så mycket olika det verkar finnas. Småsaker man kan glädja sig åt är nog att vakna på morgonen och känna lukten av kokkaffe. Det brukar hända då min son är hemma och det känns så mysigt. Bada bastu nere vid sjön är också härligt men nu snöar det så jag tror inte jag idds gå ner och elda den här helgen. Pulsa i snö är inte min favoritsysselsättning.

  Gilla

  • Jag har aldrig lagt in där men den sysslan kan Solveig som även har eget konto. Självklart hängde jag på när hon föreslog att gotlanduppochner skulle ha ett eget konto. Passade bra när jag blev med en ny fån med bättre kamera. Det är inte lätt att vara med överallt.
   Te dricker jag varje dag. Nu 3 ggr om dagen. Oftast olika sorter under dagen.
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Trevligt med en tekalender, jag hör till tedrickarna men har inte Instagram. Vardagslyx som jag aldrig tröttnar på är att sticka och virka.
  Har du hört att det finns en kalender med 24 minnesluckor? Kanske jag ska göra en egen… 😉
  Kram

  Gilla

  • Det ska bli roligt att öppna varje påse och välja ut en ny tekopp varje kväll.
   Jag har förstått att du brinner för det. Min mamma stickade mycket och nu vet jag flera yngre som gör det också. Det verkar vara en trend som växer.
   Den kalendern tror jag redan finns i vår bostad. 😉 Risken är att du glömmer bort vad det var du skulle göra. 🙂
   Kram

   Gilla

 6. En till julkalender i min smak. Dricker sällan kaffe, men the varje dag.
  Tyvärr har jag inte Instagram och kan följa detta.

  Mysingen vill gärna vara med på ”min” Trisskalender. Så nu blir det spännande.
  Kram!

  Gilla

  • ”Stackars” dig som missade årets korsordsmästerskap också. På Instagram lär jag inte starta någon tävling i framtiden. Än så länge är det Solveig som lagt in våra gemensamma inlägg varje gång. Så får det nog bli under december också. Men kul ska det bli. Med allt vi ska mysa till på kvällarna.
   Vad roligt. 🙂 Då får vi se om ni eller vi vinner mest. Lycka till. Vi vann förra året. Om jag inte minns helt galet.
   Kram

   Gilla

 7. Jag skulle vilja testa alla! När jag var på Gotland så köpte vi med oss Guteblandning och den gillar jag. Finns här med att köpa. Lycka till med smaktestet! Du får berätta vad ni tyckte!

  Trevlig 1:a Advent till er önskar jag! ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s