Kustnära


Med ett perfekt läge på turiststråket Adelsgatan, en liten bit från Södertorg, ligger Kustnära.

Trottoarprataren förtäljer att det finns en härlig bredd inne i butiken, som har öppet året runt. Dessutom är ”allt till salu”.

Nellie heter den glada tjejen ”bakom disken”.

Någon ska äta kärleksmums. Någon har precis ätit upp något mumsigt varmt nybakat. Kan jag känt mig stressad? Jag hade läst i vår tidning i våras att allt härinne är till salu. Tänk om en person tog min stol och den andra ville köpa en begagnad gubbe.  😉

Här finns mycket lockande. Soffor, matsalsmöbler och mycket mera.
Ser du de två glasskjutdörrarna? I det här rummet finns möjlighet att umgås en grupp i fred. Kanske en liten konferens med en matpaus inbakad i paketet. 🙂

Toaletten är en av de finaste offentliga toaletter jag besökt. 🙂 Här är alla föremål utan toalettstolen till salu.

Undra vad sköldpaddan var gjord av. Guldchoklad gissar jag det inte var. 😉

Det står att de säljer både kläder och inredning från Lexington och Day Birger et Mikkelsen.

Nu på hösten har rätt belysning extra stor betydelse. Jag älskar mysbelysning. Helst levande ljus. Jag tänder dem tidigare och tidigare…

Jag tror ni är flera bloggbesökare som skulle uppskatta ett besök på Kustnära. Den här gången var vi ju där för att se om stället platsade bland 25 utvalda fik på Gotland.

Det gör det definitivt. Dessutom en butik som gör en glad av ett flertal anledningar. Hoppas många hittar hit även under lågsäsong. Presenter, julklappar, skämma bort sig själv är tre utmärkta skäl att styra fötterna dit.

Detta var fik nummer 23 som kvalificerade sig till tävlingen – årets fik 2019. Tjugotre pärlor med det ”lilla extra”. 

 

 

24 tankar på “Kustnära

 1. Min allra första flygresa gick från Bromma till Visby år 1948. Spännande!
  Där mötte jag tre av mina IFK Norrköpings-handbollskompisar. Vår tränare var
  från Visby, och vi hade turen att få bo i hans hus alldeles i närheten av
  Gamla Apoteket

  Andra ggn var följande år, då jag och fästmannen (nyförlovade) tog båten från
  Nynärhamn med våra cyklar. Vi cyklade Gotland runt och bodde på vandrarhem,
  som på den tiden inte tillät ogifta par att bo i samma rum. Förlovning gällde inte. 🙂
  Det var en underbar semester; fanns knappast några bilar på ön, och turisterna
  var få, så många ggr kunde vi bada näck på de allra vackraste stränder.
  Avslutade med en elegant middag med dans på Snäckgärdsbadens hotell.
  (första ggn jag tagit en snaps) – Det var 70 år sen, och jag har inte varit tillbaka.
  Härliga minnen har jag iaf. 🙂

  Gilla

 2. Oj vilket hemtrevligt ställe. Skulle man sätta ner ändan där så blev man sittande i timmar och titta på allt fint runt omkring. jag tycker om ljus men tyvärr kan jag bara ha lyktor för jag har en dum katt som är tokig i allt som flämtar och skulle riva ner allt som fanns om jag skulle glömma släcka. Nu har snön gått bort och idag kommer vinterdäcken på. Ack Ack Ack.

  Gilla

  • Jag gillar kombinationen fika och samtidigt kunna njuta av annat på plats.
   Jag tycker du ska uppfostra katten så den både kan tända med tändstickor eller tändare och blåsa ut när det är läggdags. 😉 Det går väl lite fram och tillbaka några veckor innan du har liggande snö fram till påsk. 😉

   Gilla

  • Antika ”grejer” är ju värda mer. 😉 Jag gillar konceptet att kombinera olika verksamheter. Sedan beror det såklart på vad det är för något. Fortfarande tycker jag kombinationen med bensin och färska frallor känns konstig. Inte lika konstigt som för x år sedan. Samtidigt retar det mig att jag börjar vänja mig vid saker som jag ogillade förr. 😉 Rebellen inom mig knorrar. 🙂

   Gillad av 1 person

 3. Åh jag blir allt lite vemodig när jag kikar in på din blogg. Gotland är och förblir den bästa platsen jag någonsin bott på i hela mitt liv. En ständig längtan tillbaka, men nu har jag landat på en gård i Skåne, och det är så nära mitt drömliv jag kan komma, förutom just Gotland då, det kommer alltid vara nummer ett. Ha en fin dag!

  Gilla

  • Välkommen till min blogg. 🙂 Vad intressant. Genast blev jag nyfiken på var på Gotland du bott. Om du har några favoritställen att dela med dig av. Vi bodde i Ystad innan vi kom hit förra året. Det är fint i Skåne också. Österlen ligger mig varmt om hjärtat.
   Tack ska du ha. Jag önskar dig detsamma.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s