Fönster mot gården – mars månad

James Stewart gjorde det 1954. Nu är det Bosse Lidéns tur 2019.
Yrkesfotografen tittade mot fönster. Jag håller mig istället till vad som händer utomhus på gården, under en timmes tid varje månad. Dessutom är jag inte rullstolsbunden och har tyvärr inte Grace Kelly till hjälp.
Jag använder heller inte kikare och är tacksam om jag slipper hemskheter som ”Jeff” råkade ut för.
Här kommer tredje rapporten. Ögna du också igenom siffrorna. För det är troligt att det blir din tur en gång att… 😉

Månad: Mars
Datum/veckodag: 190311/Måndag
Väderlek: En hel del sol, blåsigt.
Temperatur: – 1.3
Tidpunkt:  13:30-14:30

Människor:
Kvinnor: 18
Män: 16
Barn/ungdomar: 5                                       TOTALT: 39

Djur:
Hundar: 2
Katter: 0                                                       TOTALT: 2

Fordon:
Privatbilar: 0
Firmabilar: 0
Cyklar: 5                                                       TOTALT: 6
Flygplan: 1

Hjälpmedel:
Rollator: 2
Rullstol: 0
Käpp: 1                                                         TOTALT: 7
Krycka/kryckor/gåstol: 1
Annat:
Mobilanvändare: 3

Aktiviteter:
Lekplatsbesök: 0
Grillen: 0                                                       TOTALT: 0
Mattpiskaren: 0
Bus: 0

Personligt:
A) Timmen innehöll årets svenska Mellolåtar. Den bästa årgången på flera år. Vi hade ingen en-poängare när vi hade intern tävling. Inte ens bland de 28 bidragen i delfinalerna.

Hela året 2019
Januari: 46 träffar
Februari: 49 träffar
Mars: 54 träffar
April:
Maj:
Juni:
Juli:
Augusti:
September:
Oktober:
November:
December:
Totalt/snitt:

Upplysning: Glöm inte Månadens tävling som pågår hela månaden! 😀
Jag redovisar svaret och vinnare den 1 april – i just det blogginlägget.

 

 

12 tankar på “Fönster mot gården – mars månad

 1. Kul att se så pass mycket i stan när det är ”vårvinter”! Där hade jag också gärna suttit och vilat benen ett tag – men då utan mellolåtar. Håller tyvärr inte med er att det var en bra årgång. Tvärtom, tyckte alla låtar utom en 2-3 stycken var urusla, men bästa låten vann som tur var. Varje år dom senaste 5 har jag sagt att jag ska INTE titta, men så sitter man där i alla fall. Fast i år lyckades jag med att bara ”snutta” lite så jag såg/hörde vilka som gick vidare. Det var rätt skönt….. 🙂
  KRAM/Susie

  Gilla

  • Det handlar om utsikten från mitt köksfönster. Men fotot väljer jag från min mapp med snygga fönster. 🙂
   Jag har hoppat finalen under flera år. Den stora med ”alla världens länder”. Australien ligger väl inte i Europa? Inte på min skoltid. 🙂
   Det var ju olika stilar som vanligt vilket är bra. Men annars brukar jag kunna dela ut säkert 5 stycken enpoängare under veckorna. Nu hade jag ”bara” två fempoängare. Ingen av dem vann tävlingen. Men segraren satte jag fyra poäng på. S satte 5 poäng. Men jag gillar sångaren och personen och tycker att hans förra låt, förra året, var ett strå vassare.
   Aha! Du kunde inte låta bli att tjuvlyssna. 😉
   Kram
   Ps. Vad råkallt det är idag.

   Gilla

 2. Där är det verkligen fint! Att fotografera fönster brukar bli väldigt bra. Spännande att studera vad som händer utanför. I vår lilla håla finns det flera hus vars fönster har en skvallerspegel 😀 Dock inte vårt…

  Kram och god lördag!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s