De är fortfarande lika fina

Denna kategori kommer att handla om sådant som jag uppskattar och som tillför vardagen något extra. Att stanna upp och glädja sig åt småsaker tror jag betyder mycket för det inre och därmed för hälsan och välbefinnandet.
Vad är vardagslyx för dig? Skriv gärna en kommentar och dela med dig av dina tankar. Har du inte kommenterat på min blogg tidigare syns inte din kommentar förrän jag godkänt den.

Skönt med en solig vinterdag. Vi traskade igenom Österport – som vi hunnit göra rätt många gånger vid det här laget. Den här gången skulle vi inte långt ner på Hästgatan.
Irisdals blomsterhandel ligger bara en liten bit ner på högra sidan av den berömda kullerstensgatan i Visby.

Vi har sedan flera år tillbaka haft som en trevlig vana att köpa hem färska blommor en gång i veckan. Oftast står buketten sig till nästa inköp. (I enstaka fall inte). I dessa tider brukar det bli en bukett tulpaner. Vilken färg tycker du är finast? Vi brukar variera oss. Ibland blir det blandade färger.
Nu var det min födelsedag och jag hade fått blomstercheckar med posten.

Svårt. Efter en ”gedigen” rundvandring stod det mellan fyra olika förslag.

Dessa tuffa guldiga ekoxar var inte ett av kvartettförslagen.

Jag tog en fotopaus för att inte fastna i beslutsångest eller hamna i en djup sextioårskris. 😉

Aha! Där gick det upp två Liljeholmens ljus för mig. Denna vackra bukett fick det bli. Tack Gudmor och Gudfar. ❤

Idag åtta dagar senare är buketten lika fin på vårt vita nya matsalsbord och fortfarande befinner sig blommorna på Irisdal. 😉 Eller Irisdalsgatan om jag ska vara riktigt korrekt.

Ps. Fotot är däremot taget på golvet. Du behöver inte vara rädd för att du blivit akut färgblind. 🙂

24 tankar på “De är fortfarande lika fina

 1. Jag brukar också ställa blombuketten på golvet om jag ska fota! Er bukett är jättefin!
  Favoritfärg på tulpaner, det är en svår fråga. Det är olika. Jag tittar mer på själva blomformen än färgen.
  Fick rosor i rosaröd färg på Alla Hjärtan, de är lika fina idag, ibland har man tur, ibland inte! Ha en fin onsdag!

  Gilla

  • Det blev ett lätt val jämfört med bordsfotona. 😉 Efter några dagar plockade jag bort ”modepapperet”. Vi gör ofta så och tycker det är snyggare att se ”allt” naturligt.
   Jag gillar också att växla mellan färger och ibland välja blandade färger.
   Rätt färg den speciella dagen. Ibland känns det som lotteri.
   Idag börjar skid-VM. Tur det går på SVT och jag kan se i efterhand, Då måste jag se det i rätt ordning. Annars babblar kommentatorn om vad som hänt i tidigare lopp. 😉 S är snart ledig i 9 dagar. Då ska jag inte bo framför TV:n.

   Gilla

 2. Vardagslyx för mig är att fritt disponera min dag. Efter många år av inrutat arbetsliv. Friheten! Jag gläds åt den precis hela tiden. Vardagslyx är också att ta en promenad ner till havet. Ta en fika. Att göra iordning min egen lunchtallrik. Fylla den med grönsaker i olika färger. Droppa över en god dressing. Sen äta!

  Tulpaner i tuttifruttifärger är vackert. Men även knallröda är vackert. Alla tulpaner är förresten vackra.

  Kram från Ethel

  Gilla

 3. En otroligt snygg bukett, helt i min smak! Det valet gjorde du bra!! 🙂
  Som pensionär så har man inte direkt någon ”vardagslyx” tycker jag. För förr så var det att man var ledig utan att störas av kunder/vänner som behövde hjälp. Annars är det kanske som i ditt fall; vackra blommor. Eller kanske också nåt extra gott till middag. Ikväll ska vi t.ex. äta stekta strömmingsflundror med sursöt dillsås. Det är nog ”vardagslyx”…..
  KRAM/Susie

  Gilla

  • Men oj vad jag velade fram och tillbaka ett tag.
   Du ska tänka tvärtom. Nu har du ständig vardagslyx. Är du inte tacksam utan känner dig uttråkad är det bara att tänka på något negativt arbetsminne. Så brukar jag göra när jag är låg.
   Klart din middag är vardagslyx. 😉
   Kram Bosse

   Gilla

   • Du har helt rätt – och vi tycker faktiskt båda två att vi har ett underb art lyxigt liv. Men…jus nu är det lite si och så med oss på grund av Santos. Vi får se hur der går – vi ska till Visby och vetten klockan 13.00 idag!
    KRAM/Susie

    Gilla

   • Jag förstår att ni oroar er. Hoppas besöket gick bra. Vi brukar allvarsskoja med Jennifer om att hon borde söka dit efter sin examen i juni. Men tyvärr blev det inte så. Hon vill starta på ett stort djursjukhus där det händer mycket och hon samtidigt lär sig mycket fort. Idag hoppas jag att hon får en lägenhet i sin kommande stad. Måste kännas konstigt att lämna Uppsala efter tre intensiva och roliga år.
    Kram Bosse VM-älskare

    Gilla

 4. För mig är det vardagslyx varje dag när jag vet att jag själv kan bestämma precis vad, när och om jag vill göra något. Jag gillar att göra listor på sånt som ska färdigställas, men nu när jag är pensionär är det bara roliga saker som skrivs upp på den listan. Kram

  Gilla

  • Är det så illa att det inte finns någon mer innanför murarna.
   Vi har ju rätt nära till Willys. På andra sidan parkeringen finns en blomsterhandel. Eftersom vi mest köper mat på Kvantum är det nära till ”Lindhs”. Det kommer att vara konstigt denna sommar när vi inte ska köpa fina växter och blommor för flera tusentals kronor som vi gjort under många år (sedan 1998). Men balkongen ska bli fin. 🙂
   idag börjar Skid-VM. Solveig kommer att titta 0 sekunder och jag… 😉 Tur det finns SVT Play, För S är snart ledig 9 dagar. 🙂
   Kram Bosse

   Gilla

 5. Vardagslyx är bland annat att promenera längs med stranden vilket Miss E och jag gjorde i dag. Er tur på 7 km så jag är nöjd.

  Här köps det också snittblommor en gång i veckan. Oftast blir det tulpaner men jag har haft otur med dem i år så senast blev det vita rosor. De har skött sig exemplariskt men behöver nog bytas ut på fredag misstänker jag. När det gäller färgen på tulpaner så är jag flexibel men bladen ska vara krispiga och hela annars går man på en nit. Gula blommor väljer jag sällan dock.

  Vilken vacker bukett du valde för blomsterchecken!

  Kram

  Gilla

  • Vilken fint foto du la in på FB med Miss E och i bakgrunden de berömda ”färgade” badhytterna. Det är otroligt vackert i den trakten. Förstår att du var nöjd. I rätt väder är det en perfekt kombination av hälsosam motion och ögongodis.

   S är heller inte förtjust i gula blommor. Min mamma älskade gult.

   Tack. Undra vad vi ska välja för nästa blomstercheck.
   VM-kram Bobo

   Gilla

 6. Då får jag önska GRATTIS på Din dag, lite försent men ändå!
  Fina blommor!
  Hade annars gissat på en av de guldiga ekoxar ,-))
  Har totalt glömt att köpa blommor annars brukar vi ha en tulpanbukett på bordet då o då, ,-)
  Ha det jättefint
  KRAM från mig Primrose ,-)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s