Hulte Kruppar

Den näst största tätorten på Gotland heter Hemse. En km söder om orten ligger ett av Gotlands största hävdade ängen.

Vi var ensamma i änget, men en fika vid de lediga borden lockade inte i den bistra kylan.

Det finns en hel del ekar, askar och hasselbuskar. Kanske redan nu börjar det bli en frodig grönska. Våren har kommit i rask marsch sista dagarna. Änget har ingen större orkidérikedom. Fåtalet arter som nämns har vi redan införskaffat oss i kategorin ORKIDÉER PÅ GOTLAND. Tre arter som ska trivas här under trädens skuggor är sårläka (maj-juli), lundgröe och den fleråriga örten ormbär (maj-juni) Den sistnämnda användes förr mot ögonsjukdomar.

Huvudmålet för detta stopp var att njuta av ”Det vita havet”. Samtidigt rörde jag mig hela tiden över de stora ytorna för att försöka hålla värmen kvar innanför vinterkläderna.

Betydligt svårare för Solveig att i änget, på marken, undvika att frysa. Själv svettas jag sedan Solveig i natt bjöd mig på hennes trista hälsoläge sedan förra lördagen. Borde vara förbjudit att vara sjuk, skadad m.m. Nu när allt vackert spricker ut i naturen och vi har så många spännande planer.

19 tankar på “Hulte Kruppar

 1. Otroligt fint vitt hav med blommor. Förstår att ni ville passa på och åka dit innan de försvann. Nu är det ju nästan sommarvärme här hos oss.
  Många vackra bilder som du visar, roligt att få se.

  Hoppas att du nu är helt frisk och kan fullt ut njuta av vårvärmen.
  Kram och trevlig helg.

  Gilla

 2. Så fina bilder men det är som vanligt får man säga.
  Surt att ni inte mår helt bra. Det gör jag inte heller men jag vet inte om det är allergi eller en förkylning. Tror dock att det är allergi.

  Kram och krya på!

  Gilla

  • Tack ska du ha. Det är jag som fått axla hennes mantel. Nätterna värst. Trist när värmen äntligen kom. Allt som planerats har fått läggas i malpåsen. Hoppas att det ”bara” är allergi och du kan få bukt med det själv.
   Tack ska du ha.
   Kram från inomhus-Bosse

   Gilla

 3. Visst det skulle vara förbjudet att vara sjuk! 😅 Idag behöver dock ingen frysa precis. Har varit ute hela dagen men nu var det skönt att gå in och svalka sig. 😳 Vi har 29 grader på altanen! Vi ska se MC race på TV innan vi så småningom ska ut igen och grilla. 😆 Kram-susie

  Gilla

  • Det var en seg historia. Samtidigt som värmen slog till.
   Solveig var tillbaks på jobbet i måndags. Imorgon är det en röd dag. Blir det fint väder tänkte jag ”gå ut” för första gången på en vecka. Om jag är feberfri. Vi tänkte åka någonstans för att kanske se häftiga saker på grund av den ebb som rått sista tiden. Vrak som inte synts på massor av år har blivit synliga såg och läste vi om på Instragram.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s