Mästarnas Mästare; uppgift 15 av 15

10 st deltagare i Finalen (Kvalificerat sig via Kvalomgången och Mellanrundan)
Eva-Lotta, Ing-Britt J, Znogge, Gunnel, Anita L, Christina O, Cecilia O, Lena W,
Lisbeth, och Emil.
Mitt önskemål: Enbart svar från de tio aktuella deltagarna. ❤
 
Uppgift: EN FRÅGA
Svar: 3 bokstäver
Tävlingstid: 19:00-21:00
Poäng för rätt svar: 10-8-7-5-4-3-2-1-1-1

Ditt mål: Ha kul. Försök hinna deltaga varje kväll. Var stolt över att du lyckats ta dig till FINAL!😊 Tänk på att över hundra personer varit med och tävlat genom de tio åren.

Regler: Bokstäverna ska vara precis som mitt facit. Vid dramatik i sluttabellen avgör den som i Finalen fått högst uppgiftspoäng. I nästa läge högst i Mellanrundan. I tredje läget högst poäng i Kvalomgången. Räcker inte det blir det andra läget i Finalen o.s.v.
Om WordPress skulle krångla eller strömmen försvinner lägger jag in när det funkar igen och tävlingstiden blir från ”då” och två timmar framåt.

Efteråt:
Mitt facit: VEM
Flest titlar först: Znogge, 5

Mästarnas Mästare:

PlatsSLUTTABELLPOÄNGSkrap-Kryss
1Znogge58❤ ❤
2Anita L50
3Cecilia O35
    
4Christina O31 
5Lena W16
6Emil15 
7Ing-Britt13 
8Eva-Lotta10
9Gunnel5 
10Lisbeth1 

Tankar inför sista inläggningen:
Drömmen när jag bestämde mig för FACIT var att det skulle symbolisera två saker. A) VEM tar sista titeln (nummer 310)? Jag dagdrömde även om möjligheten att B) VEM som skulle bli Mästarnas Mästare fortfarande var en öppen fråga. Jag fick dramatiken som jag ville ha. En helt jämn tabell bland tio deltagare var naturligtvis ett önsketänkande.
Det behövs ingen research, utan mer ett snabbval mellan Var? När? Vem? Hur? Vad? 20 % chans på renodlade frågor på tre bokstäver.  
Jag ville att stressen över att hinna först skulle gå raketsnabbt och inte leda tankarna till att alla direkt tänkte… Aha! Lurige Bosse menar såklart VEM? Samtidigt kunde den värdiga segraren, givetvis en kvinna, som kan tänka på mer än en sak samtidigt (simultankapacitet), 😉 stanna till en nanosekund och briljera. Kul att det är fight om både seger och bronsplats.
Vad som händer med ABC 2023 har jag ännu inte bestämt mig om. Det beror på så många faktorer.  
Imorgon lämnar jag med glädje över stafettpinnen till Gunnel och hennes nionde adventskalender. Temat är december och tolv. Hjärtligt välkomna dit! 😊
https://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com/

Till sist. Tack till alla ni tio som tog er hela vägen till finalen. Av er är det bara Gunnel och Znogge som vunnit Korsordsmästerskapen förut. Statistik finns under vår header. I december ska jag göra den helt aktuell och fixa ”in” årets två tävlingar. Först lite datasemester. Det kan jag unna mig. Vanliga gotlanduppochner väntar på sin tur.

Priser:
Skrap-Kryss till palltrion i Finalen (Znogge, Anita och Cecilia), en från plats 4-10 (Eva-Lotta), segraren i Mellanrundan (Lena W) och flest titlar först (Znogge)

42 tankar på “Mästarnas Mästare; uppgift 15 av 15

 1. Jag fick in alla fem grundalternativen. Frågorna som kunde stå för sig själva.
  Facit var så självklart. Fixat för flera veckor sedan. Bakgrundstexten skrev jag igår.
  Tusen tack för underhållningen som ni bjudit mig på. ❤
  Nu ska jag se om det går att få in sista tabellen här. ABC får jag göra imorgon.

  Gilla

  • Hurra, hurra, hurra! Efter mina motgångar i ABC så kändes det här superbra kan jag säga! Jag var lite sent på det med mitt svar i dag men min första tanke var ”Vem ska vinna?” och svaret var givet. Sedan var det tur att ingen hann före 😉

   Tack för en rolig Mästarnas Mästare! Klart att du ska unna dig lite semester från allt datorarbete nu 😀

   Gillad av 1 person

   • Stort grattis Znogge! Jag hurrar också för dig! Och för Bosse och Solveig som satt glad färg på grå november! Och för att jag råkade hitta hit till bloggen i lagom tid för att få vara med i mästerskapen! Hurrraaaa!

    Gillad av 1 person

 2. Stort GRATTIS till Znogge – Mästarnas Mästare! Själv är jag mycket stolt för min silverplacering 🙂 Och ett stort tack till dig Bosse! Det har varit så, så roligt att få vara med i korsordsmästerskapen och vilket jobb du lagt ner. Så mycket tid, så mycket tankeverksamhet. Och så ABC som pågår samtidigt. Och allt för att förgylla den grå månaden november för oss. Nu går november mot sitt slut och vi går in i december. Se nu till att vila från klurigheter och bara ha det bra 😉

  Kramar till dig och Solveig

  Gillad av 1 person

  • Tack och stort grattis till en hedrande silverplats! Den ska du vara stolt över! Visst har Bosse gjort ett fantastiskt jobb för att underhålla oss i november, en månad som bara sprungit förbi.

   Gillad av 1 person

  • Grattis till båda mina kompisar, Znogge och Anita! Jag hade annat för mig , hängde som en trasa längsmed bergväggen i den andra tävlingen!

   Gilla

   • Tack! Klättringen gick väl sådär för min del så jag var tacksam över att hinna upp, även om det var i grevens tid. Jag tröstar mig med att ”fint folk kommer sent” 😉

    Gilla

 3. Stort grattis, Znogge! Du är så väl värd förstaplatsen. Så klurigt du tänker. Och i dag när jag såg ditt vem kändes svaret självklart.
  Tack alla medtävlare för god och rolig kamp!
  Och stort, stort tack Bosse tävlingsdoktorn. Du är enastående på att pigga upp november. För mig kommer alltid den första tävlingen på Facebook vara den som står ut allra mest. Än i dag kan jag börja skratta åt någon tokighet som hände då.

  Gilla

  • Jag minns också med ett smil på mina läppar den första gången. Egentligen var det en chansning. Först hade jag testat en liten variant i oktober. Aha! Det tycks funka. Jag kör i november. Varje kväll kändes som ett party med häftiga besökare. Många bjöd på sig själva. Lippe var i sitt esse. Lika häftig i både med och motgång. Hon lyckades lura iväg många med sina felsvar. Så jag håller med dig.

   Gillad av 1 person

   • Haha, nu skrattar jag igen.
    I övrigt funderar jag på vad jag ska göra klockan 19 i kväll.

    Gilla

 4. Mästarens mästare, ja här ser det ut att hända roliga grejer som jag inte varit med på. Kikar bara in för att önska dig och Solveig en fin decembermånad och så var jag lite nyfiken på att få följa med på någon av era utflykter på Gotland 🙂

  Allt gott!
  Kramar Christina

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s