Den Kubiska Stenen

Solveig hade sett en fin bild på gul Magnolia på Instagram. Hon visade fotot för mig och vi båda kom fram till att det borde vara ruinen S:t Nicolai i bakgrunden.
Vilken tur vi har som bor i en mycket sevärd medeltidsstad, där det inte gör så mycket om det vi letar efter istället byts ut mot något annat intressant. Därför hamnar dagens blogginlägg i kategorien KONST. Kategorin INNANFÖR RINGMUREN I VISBY stämde dock fortfarande.

Blocket med vikten 2,7 ton har genom en specialkonstruktion placerats på sin spets. Häftigt. Jag skulle inte vilja ha den på några oskyldiga tår. 😉

Från den här fina bakgården har frimurarna egen nyckel/ingång till S:t Nicolaus ruin. Därinne finns det en frimurarloge. Vid varje sammankomst inom det gotländska frimurarsamhället genomförs det någon insamling, som skall tillfalla behövande. Här på Gotland sker det uteslutande till gotländska organisationer som utför behjärtansvärt arbete. Hatten av för det.

8 tankar på “Den Kubiska Stenen

 1. Jag drog in tårna genast när jag läste hur tung den stenen är. Wow! Bra gjort att få den att hållas på plats. 275 år är en lång tid. Frimureri är en gåta för mig, en intressant gåta. Inget för kvinnor har jag förstått, bara för män? Kanske jag har fel. Tack för intressant inlägg igen!
  Söndagskram till er båda!

  Gilla

  • Smart av dig att dra in de oskyldiga tårna. 😉 Jag vet också väldigt lite om ”klubben”. Men de verkar här göra bra saker – enligt det lilla jag läst. Det hade varit spännande att göra en rundvandring i det stora huset.
   Jag tackar för min namnsdagskram. Solveig hade sin dagen innan. Idag chillar vi. Snart ska vi på hemester.
   Kram tillbaka

   Gilla

 2. Tänkte också på tårna. Och fascinerande att stenen kan stå på kanten. Bra teknik här. Vad gäller frimureri så är jag dåligt insatt. Bra gjort att samla in medel till behövande.
  Kram och trevlig helg

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s