På nära håll

Vi väntar på att återigen få ge oss ut och leta ”fotoobjekt” runtom på Gotland. Kanske kan detta året bjuda på nya bekantskaper. Högst upp på listan står ett flugblomster.

Gotlandssippa

Vi hoppas på att fjärilarna är mer samarbetsvilliga i år. Att de kan tänka sig att sitta kvar en stund så att det går att få till en bra bild med macroobjektivet.

Givetvis kommer vi att återvända till Botan, lite då och då. Med några års erfarenhet i bagaget vet vi att det går att hitta blommor där, nästan året runt.

18 tankar på “På nära håll

 1. Njuter av dessa fina blommor. Såg att det var små bladknoppar på rosorna och lite annat som sticker upp näsan. Längtar till jag kan rensa i trädgården för då mår jag bra och Minton kan ligga i sin håla och spana
  Kramar från oss

  Gillad av 2 personer

  • Låter härligt att ha en trädgård. Vi har numera bara en balkong… Men jag saknar att få gräva ner händerna i jorden. Just på våren är det en speciell känsla. Lycka till med rensandet. Ogräset brukar titta upp på de mest oväntade ställen och skapa många arbetstillfällen. Kram tillbaka!

   Gilla

  • Tack! Tänk att det redan har gått två tredjedelar av mars… och vilket fint vårväder vi haft de senaste dagarna. Ha en fin fortsättning på veckan. Kram tillbaka!

   Gillad av 1 person

 2. Väldigt fint!
  Igår gick jag på en stig genom mängder med vallmo utanför Puerto Mogan, jag fick en känsla i hela kroppen att jag ville rusa genom blommorna men stigen var väldigt knögglig och inte på några vis lämplig att rusa på!

  Gillad av 1 person

  • Tack! Då gissar jag att du har det lite varmare än vi. Låter härligt med vallmo, men det är inte dumt med blåsippor heller 🙂 Det var nog tur att du inte rusade iväg…

   Gilla

  • Tack! Vi får hoppas att det blir många, fina expeditioner i år också. En del repriser blir det nog, men Bosse har också en lista med nya platser som vi ska leta upp. Önskar dig en fin fortsättning på veckan!

   Gilla

 3. Vilken ljuvlig blomsterkavalkad med inslag av både fjärilar och andra insekter. Kan säga att jag längtar efter era ”på nära håll” -vandringar i naturen …

  Kram och fin vecka!

  Gillad av 1 person

  • Tack! Ja om bara macrot och jag kommer överens så kan det förhoppningsvis bli några fler fjärilar som fastnar på bild och en och annan orkidé som jag inte fotat förr. Önskar dig en fin fortsättning på veckan. Kram tillbaka!

   Gilla

  • Tack! Har insett att macrofotografering inte bara är att trycka på en knapp. Ibland blir det fantastiska bilder – men mycket oftare blir det helt misslyckat. Ovanstående bilder är noga utvalda bland dem som jag tycker att jag lyckats med 🙂
   Kram tillbaka!

   Gilla

  • Tack Anne! Jag tycker precis som du. Funderar över vad jag gjorde den gången jag fotograferade gotlandssippor, för då blev det väldigt många bilder som blev bra. Andra gånger blir det precis tvärtom… Kram tillbaka!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s