Uppgift 25 av 30

Uppgift: Fiskeläge
Svar: 6 bokstäver
Tävlingstid: 19:00-21:00
Regel: Bokstäverna ska vara exakt de rätta.
Uppgift 25 har anknytning till Gotland.

Efteråt:
Mitt facit: NABBEN
Snabbast med rätt svar: WIOLETTAN
Sist svarade: ZNOGGE
1 deltagare hade rätt.
20 deltagare hade fel och bjuder på kvällspoängen.
1 FAB (Fel Antal Bokstäver)

Tabell efter 25 uppgifter:
92 poäng:
1. Emil
88 poäng:
2. Minton
87 poäng:
3. Znogge
83 poäng:
4. Blomsterbönan
77 poäng:
5. Maj 
76 poäng:
6. Sven-Arne
62 poäng:
7. Marianne
53 poäng:
8. Anita 
48 poäng:
9. Signhild
45 poäng:
10. Eva-Lotta
44 poäng:
11. Martin
42 poäng:
12. Wiolettan
36 poäng:
13. Ditte
35 poäng:
14. Lizzanpizzan
34 poäng:
15. Thomas 😉
29 poäng:
16. Marie K och Kerstin J
27 poäng:
18. Kerstin N
23 poäng:
19. Gunnel
20 poäng:
20. Börje
16 poäng:
21. Cissi
7 poäng:
22. Lena W och Ing-Britt 
2 poäng:
24. Mia J och Laila
0 poäng:
26. Pia, Primrose, Anette, Inger, Marie T, Pelle, Louise, Ingela och Ingrid.
35. Övriga som ännu inte kommit till start. 😉
213 poäng:
Ingen Vinnare (utom tävlan)
Titlar:
1. Signhild, 3
2. Blomsterbönan, 3
3. Sven-Arne, 2
4. Znogge, 2
5. Eva-Lotta, 1
6. Marianne, 1
7. Anita, 1
8. Wiolettan, 1
(Ingen Vinnare, 11)
Sist svarade:
1. Znogge, 15 ❤
2. Lena, 4
3. Gunnel, 3
4. Cissi, 1
5. Wiolettan, 1
6. Kerstin N, 1

49 tankar på “Uppgift 25 av 30

 1. Hade jag hittat den här tävlingen på en blogg skulle jag direkt börjat smaka på smörgåsbordet. Tittat på headern. Vilket häftigt namn på en blogg. 🙂 Gotlanduppochner. Hm! Uppgift 25 handlar om Gotland. Bingo. Kategorier. Kan jag ha så tur att …. jo. På F står det fiskeläge. Underbara bilder. Vänta lite. Det står något om 200 fiskelägen. Helt fantastiskt. Nu blev det tvärstopp. Aha! Om jag trycker på den svarta skylten med texten ÄLDRE INLÄGG ploppar det fram tio till. Undra om bloggägarna både har varit där och visat upp det fiskeläget som det frågas om på bloggen?? Strunt samma. Jag chansar. Ska jag välja något som ligger vid havet eller en mil eller mer från vattnet? Finns det båtar på land? Andas inte fiskar med något annat än lungor som kräver hinkvis med vatten? Gothem har en väldigt stor och fin kyrka. Nu blir jag splittrad. Tiden rusar. Bäst att bestämma sig. Välja eget? kopiera andras? Den där Cissi verkar vara en rolig en som mixar ihop två fiskelägen i samma fisksmäll. HUS och HUSBOD är ju två olika fiskelägen. Kul!

  Gillad av 1 person

   • Nej. Så redan från början styrde skutan åt fel håll.
    Däremot är Gothem kyrka utgångsplatsen till två fiskelägen som vi besökt. Den jobbiga vägen ner till Agbod och den betydligt bättre till Hangre på sex bokstäver.
    Jag hade 10-11 på min kladdlista igår. Ett par på Fårö. Underbara Nyhamn när blåelden blommar. Vitvär där jag hörde de där skotten som det stod om i tidningen efteråt och som vi cyklade förbi de två nätterna som vi siktade in oss på soluppgång. Själsö som vi kanske besökt flest gånger. Så äntligen kom Kyllaj, en plats som vi förra året gick igång på direkt när vi var där första gången. När Emil kom med K var jag säker på att du inte skulle våga chansa på att låta bli att välja samma ställe med tanke på det försprång han kunde fått. Han i sin tur vågade väl inte vänta in ditt svar. 🙂 Men du var inte ”feg” och valde eget. Grynge ligger i januarimappen. Undra varför jag valde Nabben? Kanske för att det är ett coolt namn. Minns inte. Bara att de med anknytning till Gotland snickrade jag ihop först. Då var det sommar. Nu är det myror i mitt huvud. För en halvtimme sedan upptäckte jag av en slump att min slang hängde och dinglade. Var den inte på vid frukosten tro? Då jag tar min högsta dos. Synd Rauken inte kan prata. 😉 Alla har vi våra egna världskrig. Hoppas slippa uppdateringar under dagen. Därför tog jag chansen att lägga in en tidig bassängfråga. Det är Sahara i min mun. Jag skulle behöva en bassäng av rent vatten. 😉

    Gilla

   • Tänkte väl det för Fröjel fanns inte med på ”min lista”. Nabben ratade jag direkt eftersom det heter Nabbu på gutamål. Ville inte fastna i den fällan en gång till 😉 Vitvär och Själsö har du talat så varmt om men jag bestämde mig för Grynge tidigt. Sedan svarade två det och sedan kom Kyllaj. Antingen gå på första infallet eller följa ledaren. Denna gång blev det så här och det är ju helt omöjligt att veta dina tankar 😀

    Hoppas slangen var där som den skulle. Ja, det är mycket med det jordiska. Svår bssängfråga i dag men klokt tänkt där.

    Gilla

   • Jag skulle behöva låna din hjärna ibland. 🙂 Allt har namn på gutniska. Nu är det slut med anknytning till Gotland, både här och där.
    Det lutar åt att anslutningen inte kom på efter duschen. Därmed fattas det en rejäl dos. Kunde varit värre. Jag drog av den en gång i sömnen. Nu fegar jag fram med ett par enheter åt gången och ingen mat. Risk ändå att det rasar neråt de närmaste timmarna. Nu ser jag att regnet har gått över till vitt och snart kommer det hem någon som slutar tidigare på fredagarna.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s