Uppgift 15 av 30

Uppgift: Kreativ kvinnlig trio
Svar: 6 bokstäver
Tävlingstid: 19:00-21:00
Regel: Bokstäverna ska vara exakt de rätta.
Uppgift 15-20-25 har anknytning till Gotland.

Efteråt:
Mitt facit: GLIMRA
Snabbast med rätt svar: ZNOGGE
Sist svarade: LENA W
17 deltagare hade rätt.
2 deltagare hade fel och bjuder på kvällspoängen.
1 FAO (Fel Antal Ord)

Tabell efter 15 uppgifter:
54 poäng:
1. Blomsterbönan
48 poäng:
2. Maj
47 poäng:
3. Sven-Arne
44 poäng:
4. Znogge
34 poäng:
5. Emil och Signhild
33 poäng:
7. Marianne
30 poäng:
8. Minton
27 poäng:
9. Kerstin N
23 poäng:
10. Gunnel
22 poäng:
11. Ditte
20 poäng:

12. Börje och Thomas 
10 poäng:
14. Eva-Lotta och Anita 
7 poäng:
16. Lena W, Wiolettan, Ing-Britt och Lizzanpizzan
2 poäng:
20. Cissi, Mia J och Laila
0 poäng:

23. Pia, Martin, Primrose, Anette, Inger, Marie T, Pelle, Louise, Marie K, och Kerstin J.
33. Övriga som ännu inte kommit till start. 😉
155 poäng:
Ingen Vinnare (utom tävlan)
Titlar:
1. Sven-Arne, 2 (först till 2)
2. Signhild, 2
3. Znogge, 2
4. Blomsterbönan, 1
(Ingen Vinnare, 8)
Sist svarade:
1. Znogge, 7
2. Lena, 4
3. Gunnel, 3
4. Cissi, 1
Skrap-Kryss till följande i sluttabellen:
Palltrion, en lottad från plats 4-10, flest titlar, svarat sist flest gånger.

Bosses eftertugg: (eller halvroman) 😉 Är du trött? DROPPA DEN!
Dags att sammanfatta första delen av månadstävlingen i 30 akter. När jag ser tabellen inser jag att spänningen kommer att leva kvar så länge deltagarna utan poäng inte ger upp. Skulle någon i den skaran slå till ensam en gång kan det mycket väl upprepa sig kvällen efteråt. Då kan det med tanke på utdelade poäng tidigare, kunna leda direkt upp till en framskjuten placering. Men det ska göras. Än återstår hälften av uppgifterna. Ofta handlar det om att ha tur med sitt val. Andra gånger krävs det skicklighet. Någon gång är det en fördel att sitta inne med spetskunskaper. För mig är det alltid så att den som är överst i sluttabellen är bäst under det året. Spelar ingen roll hur många OM som finns. 😉
Nästa år är jag inne på att ha något som sammanfattar tio korsordssäsonger (Då på andra bloggen). Jag håller på att ta fram de tio-främsta deltagarna under varje år. Tanken är att kora Mästarnas Mästare. Varje person som varit bland de tio främsta startar med X poäng för sin insats. Just nu tänker jag mig 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 poäng för varje år. Givetvis har alla andra möjlighet att deltaga. Men de startar från zero points. Tur jag har ”några månader” på mig… 😉 Men 2022, om jag får ha hälsan, ska bestå av mycket GOTLANDUPPOCHNER och ”hemligt” skrivande, som fått stå tillbaka allt för länge. Det finns så mycket som behöver komma ut från min hjärna. Tur jag brukar skriva ”stolpar”.

45 tankar på “Uppgift 15 av 30

   • Jag gick en omväg och det var en dumhet.. man ska hålla fast vid första tanken! Du har bra bredd på dina frågor och jag tycker det låter spännande med dina planer för nästa år! Om jag inte har gaggat ihop totalt innan dess… 🙂

    Gilla

   • Det var synd för dig. För Znogge var ju riktigt sen som la in klockan 19:02. 😉 Där fanns god marginal. 🙂
    Tack för de snälla orden. Ikväll intresserar nog ämnet dig. Men det gäller att välja rätt (mitt Facit) och snabbt. Eller sist om ingen skrivit just ”ditt ord”. För det är ju då det kan bli många ”egna poäng”. Inte lätt att veta vilken taktik som är bäst för kvällen. Den som har en härlig blick för det är nämnda Znogge, som kan gå från att skriva sist en kväll till att lämna in först nästa kväll.
    Det hade varit mysigt att få avrunda tionde gången med en liten hyllning till ni som varit med flest gånger och hamnat på tio-i-topp-listan. Jag får fila på det under året som kommer. Klockan är bara 14:30 och det skymmer. Jag tar min fika framför något trevligt eller läser vidare i den spännande boken av Peter May.
    Kram

    Gilla

 1. Psssst, ta en titt i början hur dags de som svarat glimra EGENTLIGEN har svarat. Svar 19.44 borde vara nånstans runt 14-15. Vill inte vara petig men jag är vän av ordning

  Gilla

  • Farligt att läsa spännande böcker där det mixtras med tiden på övervakningsfilmer och samtidig ha ansvar för en simpel lekblogg. Har någon verkligen fuskat med tiden? Vad sorgligt. Hur ska jag tackla och gå vidare med detta. Lagt in mellan klockan två till tre och skrivit 19:44? Jag som skulle ut och cykla och få motion och friskt syre började få ont om syre i köket. Aha. BB menade att jag gjort en tabbe. Det har jag inte gjort. De där svaren som jag ger er är mest för min egen skull som tävlingsledare. I korthet: Två tävlingar. Här handlar det om Korsord. Där är TIDEN endast viktig när det gäller den som svarar etta och sist. Tävlingstidsintervallen kollas naturligtvis. 21:01 är redan försent. Rätt antal bokstäver m.m. Ibland har jag skrivit tack på olika språk. De första när tävlingen är igång. Men bäst och lugnast är det att göra det senare. i det här fallet kan du se att jag i lugn och ro skrivit mina svar i morse. Jag har ca 5-7 papper framme för varje tävling. Aktuell tabell är viktig. Grön färg på både namn och poäng om de har fel. ”Röd” färg för de som har rätt. Bara på namnet. Poängen stryks över och ersätts med färskt antal. Jag har ett papper med tre tabeller. Vänster de som har rätt. Mitten de som har fel. Höger de som inte har rätt antal bokstäver/ord. Sedan har jag papper med fakta om frågan/svaret, statistik m.m.
   Här får alla samma poäng som svarar rätt. Annat läge på bildtävlingen med sin fallande skala från 10 till 1 eller poänglös. Där är det viktigt att det blir rätt. Jag följer gärna samma turordning på mina processer. Den observanta har säkert genom åren undrat om jag ofta skriver fel om jag skriver ut synliga siffror, vilket är extra korkat i början av november. Varför? För de kan nästa gång de går in upptäcka människor där jag svarat med siffror och mellan dem nya namn som jag inte svarat. Nästa gång kan de upptäcka att jag ändrat poäng. Det trycks snabbt i början. Jag kan inte vara gift med datorn under de två timmarna tävlingen pågår. För jag skulle ”varje minut” behöva gå in bakvägen och se om det lyser en blå lampa. Om det finns saker att hämta i skräpposten o.s.v. Det tempot orkar jag inte med. Däremot gör jag det till en vana när jag ska göra kvällens/morgonens slutrapport att gå in och se om jag ska godkänna nya, de som inte kommenterat på bloggen på XX antal dagar eller ”gör fel” som gör att WordPress inte känner igen dem och placerar dem i skräpposten med de andra ”typerna” med utrikesspråk och romaner av ord jag inte läser. De jag godkänner kommer in på exakt rätt tid. Sorgligt om någon tror den vunnit men bara kommit tvåa. Händer inte ofta. Eftersom jag brukar göra första kontrollen första kvarten.
   Men fel gör jag. Värst är när jag bakom ridån lagt in femton bilder. Skrivit låååånga texter mellan bilderna. (Allt tar mycket längre tid än fram till förra oktober när de rörde om i grytan och jag fick en chock en söndagseftermiddag. Två veckor innan novembertävlingarna.) Jag ser på klockan att nu kan jag känna mig nöjd och.. ska bara skriva ett X för rätt kolumn och några fiffiga sökord för att locka dit publik. Lätt. Allt i alfabetisk ordning. Medeltida kyrkor. Mina tankar är redan på något annat trevligt ställe. Vad ska jag ha till min latte? Va. Gled jag förbi M och hamnade på V. Backa. Va???? Sedan inser jag sanningen. Det är min första blogg som spelar förstafiolen. Jag hade glömt att trycka på gotlandsbilden. Gör jag bara samma fel en gång? Icke sa Nicke. Numera om det händer tar jag mobilbilder på mina texter. Bilderna brukar jag rangordna från 1- långt innan i min mapp för aktuellt ämne. Sedan är det bara att börja om från början. Läsa av texten på mobilen och le åt eländet. Aldrig mer ska det hända. Tänker min smarta hjärna. Ha! kraxar olyckskorpen på sin dinglande gren. SLUT!

   Gilla

   • Oj! Vilken harang! Jag tänkte mest på att du skrev nånstans att du ville att man skulle säga till om man såg nåt tokigt men du verkar ha koll.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s