Uppgift 5 av 30

Uppgift: Lerig socken
Svar: 7 bokstäver
Tävlingstid: 19:00-21:00
Regel: Bokstäverna ska vara exakt de rätta.
Uppgift 5-10-15-20-25 har anknytning till Gotland.

Efteråt:
Mitt facit: ETELHEM
Snabbast med rätt svar: SVEN-ARNE
Sist svarade: GUNNEL
2 deltagare hade rätt.
17 deltagare hade fel och bjuder på kvällspoängen.
1 FAB (Fel Antal Bokstäver)

Bosses eftertugg:
Då var det dags för den första uppgiften som hade direkt anknytning till öjn. Som väntat var här inget att hämta för Ingen Vinnare. Men jag trodde att ni skulle hålla till på öjn. 😉
Tabell efter 5 uppgifter:
53 poäng
:
Ingen Vinnare (utom tävlan) 😊
20 poäng:
1-7. Blomsterbönan, Marianne, Kerstin N, Maj, Börje, Emil och Minton.
17 poäng:
8-9. Sven-Arne och Znogge.
0 poäng:
10. Lena W, Signhild, Wiolettan, Eva-Lotta, Pia, Mia J, Cissi, Martin, Primrose, Anette, Anita, Gunnel, Inger, Thomas, Marie T, Ditte, Pelle, Louise, Ing-Britt, Marie K, Laila, Lizzanpizzan och Kerstin J.
33. Övriga som ännu inte kommit till start. 😉

Titlar:
Ingen Vinnare, 3 (utom tävlan men viktigt för tabellfixaren för att veta i vilken omgång som…)
1. Blomsterbönan, 1
2. Sven-Arne, 1

Sist svarade:
1. Znogge, 2
2. Lena, 1
3. Cissi, 1
4. Gunnel, 1

Skrap-Kryss till:
Palltrion, lottad från plats 4-10, flest titlar och sist svarande.

53 tankar på “Uppgift 5 av 30

 1. Det här var en lite stökig omgång tycker domaren som följde dramatiken från Idol-soffan.
  Min information i inbjudan och i varje inlägg om vad som väntade vid uppgift 5,10,15,20 och slutligen 25… Ska bli spännande att se hur det går vid tionde uppgiften. 🙂 Till slut gled det in på ön Gotland och chanserna ökade för att träffa rätt. Kan berätta att Ingen Vinnare kammade noll denna gång. Nu fortsättning på Idol

  Gilla

  • Tionde uppgiften blir en onsdag när huvudet fortfarande är igång och inte en fredag när man är riktigt degig i roten efter en jobbarvecka så då blir det ordning på torpet igen! 👍

   Gilla

   • Då önskar jag Torpet lycka till nästa gång. Du var inte precis ensam om att styra tankarna till Fastlandet. I Lerdala har jag varit flera gånger.
    Som tävlingsledare har jag inget emot att ni styr skutan fel. Bara det är rätt antal bokstäver så eventuella vinnare får några kvällspoäng. Det är det som är ”charmen” med poängsystemet som kanske bara jag gillar och införde förra året. Jag är medveten om möjligheten att allt faller som en pannkaka om det är en för lätt fråga, för svår fråga, inte kommer någon på besök o.s.v. Enligt mig är det alltid rätt person som vinner och som hamnar på pallen. Vägen dit kan vara krokig. Nu ska här hämtas veckans mat. Du får ha en fin helg.

    Gilla

   • Det hade givit dig och de två andra 16 poäng. Då kanske du också provade på att dreja något fint. Jag har inte vågat prova. Tar hellre kort. 🙂 Vi har sett 2-3 ställen i närheten, i samma socken, som håller på med liknande verksamhet. Men de har inte samma reklam omkring sig.
    Här är 25 frågor kvar. Många chanser och utmaningar väntar.
    Kram, Bosse

    Gilla

 2. Om man får skoja till det lite så visade gårdagen på att det inte bara är barn utan även vuxna som inte läser instruktionerna 😉 Ibland blir det bara fort och fel vilket är så mänskligt!

  God lördag!

  Gilla

  • Exakt. Visst hade jag väntat mig någon miss.
   Perfekt tyckte jag och hoppades att det skulle fortsätta ett bra tag så det kom in gratispoäng. Jag hade blivit förvånad om inte rätt svar dök upp. Min amatör analys blev att det behövdes de två från sluttabellen förra året för att visa var skåpet ska stå. Du hade en bra dag igår. Blev nästan allt. Sedan fiskade jag upp ett svar från skräpposten som snuvade dig på en sak. Det ska bli intressant hur länge det dröjer innan jag ser någon som kommer upp från vattendjupet. Allt var svårplanerat för mig. Moroten med tretton hoppas jag blir ”uppäten”. Då är det ett bevis för att jag lyckades. Beror på mycket. Om det blir en fortsättning tar jag lärdom och kanske anpassar djupet nästa år. Antalet tävlande och hur ofta de deltar rår jag heller inte på. Nu ser jag på paddan i mitt knä att åtta har svarat på fråga 6. Jag har ingen aning om vilka. Mitt karaktärsdrag att vänta med roliga saker är vida känd i mina närkretsar. Det har både roat och irriterat skulle jag tro.
   Tack. Önskar dig detsamma.

   Gilla

  • Sjutton oxå 🙂 Då ska jag genast gå in och plocka bort dig från det förstnämnda. 😉
   Så går det när jag slappnar av. För det gäller att ha tungan rätt i mun och färglägga med rätt färg i bassängtävlingen. Väldigt många saker som jag gör där.
   Korsordet känns avslappnat när Ingen Vinnare själv sköter tabellen.
   Tack för hjälpen. Jag saknar Lisbeth som brukade hålla ordning på mig. Borde vara samma sak med Sven-Arne.
   Ps. Sedan hjälper det bara för stunden om jag går in i inlägget och raderar er och det plötsligt kommer in någon på hemmaplan som vill ha hjälp med något. För då blir det likadant ikväll. För jag kopierar alltid tabellen och lägger in den längst ner i nästa uppgift, i det här fallet uppgift 6. Den tabben har jag gjort x antal gånger genom åren. Jag försöker annars variera mina fel. 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s