Uppgift 25 av 30

Uppgift: Gotländsk lek på gutamål
Svar: 4 bokstäver
Tävlingstid: 18:59-20:59
Regel: Bokstäverna ska vara exakt de rätta. Precis som i ett korsord.

Efteråt:
Facit: PERK
Snabbast: SVEN-ARNE PETERSSON ❤
1 deltagare hade rätt.
15 hade fel och bjuder på kvällspoängen.

Fakta och tankar:
Innan start tänkte jag att felsvaren kunde landa på 40 %. Allt beroende på när det rätta ordet dök upp. Nu dök det upp snabbt. Då trodde jag kommande lämnare skulle stoppa upp och…
Fyra ord hade jag med. De två sista var nyckeln till facit. Hade jag haft med den som uppgift 3 hade jag förmodligen bara skrivit Gotländsk lek. Ikväll handlar det om en kvinna. Välkommen. 🙂

Aktuell tabell efter 25-30 uppgifter:
1. Sven-Arne Petersson, 73 p.
2. Znogge, 58 p.
3. Wiolettan, 55 p.

4. Anki Arvidson, 38 p.
5. Anita Linder, 35 p.
6.  Börje Carlsson, 32 p.
7. Thomas Petersson, Primrose, 31 p.
9. Gunnel Moberg, 29 p.
10. Eva-Lotta, 27 p.

11. Signhild Hortberg, 24 p.
12. Maj Johansson, 23 p.
13. Minton, 21 p.
14. Pia Boman 13 p.
15. Ditte Akker, Ethel Hedström, 3 p.
17. Mångmamma, 2 p.
18. Kerstin Johansson, 1 p.
19. Eva Johansson, Cecilia Ottosson, Laila Larsson, Inger Börmark, Greger Byskata, Marie Kristoffersson, Annika Sohlin, 0 p.
27. Övriga i hela världen. 😉
X. Ingen Vinnare, 74 p. ☹

Titlar:
1. Ingen Vinnare, 5
2. Wiolettan, 4
3. Sven-Arne Petersson, 4
4. Znogge, 3
5. Thomas Petersson, 2
6. Gunnel Moberg, 2
7. Signhild Hortberg, 2
8. Eva-Lotta, 1
9. Anki Arvidson, 1
10. Anita Linder, 1

Störst poängplockare (enbart som ensam):
Eva-Lotta, 19 poäng. (Uppgift 11)

48 tankar på “Uppgift 25 av 30

 1. Ingen Wiolettan som dök upp på slutet. Välkommen till ”Badtanten” Annika Sohlin som gjorde comeback ikväll. En gammal räv som var med redan premiärsäsongen 2013. 🙂
  Ni som hängt med under de flesta kvällar. Undra om ni uppskattar mitt nya poängsystem. Jag försökte tänka mig olika scenario och kom fram till att jag måste testa. Enligt mig finns det fler fördelar än nackdelar, än mina tidigare poängsystem, som får möjligheterna för fler deltagare, att räcka betydligt längre än förr.

  Sedan blir det precis som tidigare flipp och flopp från uppgift till uppgift. Alla system är sårbara. Jag bestämmer inte hur många som kommer till start. Bestämmer inte vad ni ska svara. Vilka lok som drar med sig vagnar. Däremot är det kul att välja uppgifter. Denna variant började jag med på bibblan i vintras – innan jag visste vad corona var för något. Jag satt och höll på med mitt på översta våningen, med havsutsikt, medan Solveig lånade travar med böcker till sina elever. Då visste jag inte att uppgiften skulle få nummer 25. Komma så nära slutet. Varför inte? Den har ju hela fyra ord och fyra magiska bokstäver och jag är känd för att gilla bollspel.

  När jag kör fast i ett korsord tar jag till olika knep. Helst använder jag inte datorn. Vill istället se hur mycket som går att trolla fram i hönshjärnan. 😉 Är jag ensam hemma kan jag göra som en skådespelare. Säga ordet/orden med olika röster, dialekter och betoningar. Plötsligt kan jag knäcka en stenhård nöt på en nanosekund.

  Nu är det ni som deltagit minst en gång som ska slutföra de fem finaluppgifterna – innan jag parkerar åttonde säsongen.
  Vilken lång roman jag skrivit. Egentligen kunde jag skrivit mer. Bläcket var inte slut. Men det återstår praktiska sysslor på hemmaplan. Vi hörs & syns imorgon
  Kram Bosse/Bobo/Sebastian

  Gilla

  • Trevligt med en lång roman tycker jag. Och att få läsa hur du satt där på biblioteket med havsutsikt och funderade ut frågorna. Själv grämer jag mig för att jag läste frågan slarvigt. Anar att jag svarade rätt men ändå fel … det visar sig när domaren skriver in facit. Men jag är glad ändå 🙂 Vädret är just nu grått men jag hoppas på lite gluggar i molntäcket. Inte för att jag ska ut och spela något bollspel men ändå …

   Gilla

   • Vad bra att du är glad ändå. 🙂
    Vilken härlig utsikt det är från fönsterplatserna på bibblan och fiket på första våningen, som jag visat i tidigare inlägg. Jag hade gärna pluggat på högskolan. Varför tänkte jag inte Gotland förr. 🙂
    De flesta trodde nog att Sven-Arne hade halkat med ett finger och stavat fel. Men det hade han inte. Han skrev det på gutamål. 🙂
    Jag gick ut klockan 6:45 på min morgonpromenad utan hund. Då regnade det inte. Det gör det nu. Tur det är min städdag. Men vi ska iväg och hämta mat klockan fyra.
    Om det blir gluggar tycker jag definitivt att du ska spela lite boll med din fyrbenta sötnos. ❤

    Gillad av 1 person

 2. Det är bara att gratulera! Jag satt med Gutamålsgillets Årdliste in i det sista. Där står det bara med Ä men i Wikipedia med både Ä och E. Visste inte vad jag skulle tro…

  Gilla

  • På W står kommande lekar också på samma sätt. Pärk/Perk, Varpa/Varpo o.s.v. som borde fått någon/några att reagera. Det berättades om betydligt fler lekar i de böcker jag satt med på bibblan från ”gutamålshyllan”.
   Vad fel jag hade. Jag trodde du och Wiolettan satt och väntade in varandra för att den andra skulle hamna i fällan och bli poänglös. Till slut trodde/insåg jag att en eller två av er skulle missa att lägga in.
   Tävlingsledaren anser att det var en bra uppgift och en mycket värdig vinnare. Mitt syfte blev betydligt större än jag förväntat mig. Renn í kemp hade passat mig utmärkt. I en annan tid. 😉
   Datorn funkar inte idag. Vet inte hur länge jag satt med tabellerna. Trodde jag skulle behöva skriva in dem för hand. Varje gång jag kopierade texten för att förflytta den till bloggen, förflyttade sig namn och poäng. Har aldrig hänt förr. Nu kan jag inte komma ner till skicka iväg. Snart slänger jag ut datorn genom fönstret. Då kommer den att bli blöt.

   Gilla

   • Kan bara hålla med om att det var en mycket värdig vinnare! Ärligt talat borde en idiot (jag) räknat ut vad jag skulle valt. Lite strategitänk hade inte heller varit fel 😉

    Gilla

   • Jag trodde ni lurpassade på varandra. Men givetvis ansåg jag att ni kunnat ”lagt korten” och väntat på nästa uppgift. Även om ni trodde att PÄRK var rätt till 97,6 % vore det inte smart att chansa med tanke på att er värsta konkurrent i DETTA LÄGE ensam hade lämnat ett annat svar. Den stora gruppen skulle bara kunna få Börjes, Sven-Arnes och era två poäng – om inte fjorton nya dök upp efteråt. 😉 Ett av två skäl till min regel som fanns med i inbjudan.
    Ni hade ingen stress på er. Men ”inte gjort” är försent. Ikväll är det en ny uppgift som väntar. Du kan vända på en annan sten. Hur många sekunder var du före Greger någon timme tidigare? Ni svarade på samma minut. Ni var inte först. Kan inte ha hunnit härma varandra. 🙂 Spänningen fortsätter på den fronten. Där finns det inte 5-8 andra som kan utmana som här. Nu fika och uppladdning för hämta mat. Det blinkade till två ggr i min skrivbordslampa. Antagligen inte fel på min dator utan på att den tredje kabeln aldrig tycks hamna mellan Gotland och fastlandet. Hoppas jag slipper sitta i mörker i Visby klockan 18:59 och XX antal personer är sura på mig lite överallt i världen. 😉 Vem vet? Uppgift 26 kanske läggs in 23:59. In ska den.

    Gilla

 3. Älskar dina långa inlägg Bosse och alla kommentarer, ☺️ minst lika roligt som att delta. Korsordet tycker jag är mest spännande men dina tabeller slår nästan allt, du är en riktig krubbitare 😅🌹 älskar verkligen det ”nörderiet”, jag menar det verkligen! Härligt att du går in för allt med samma glödande intensitet. ❤️ Det är häpnadsväckande och intressant att det finns såna mänskor som du. Jag har följt dig sedan nyår 2012, som du ju vet och tröttnar aldrig. Men jag skäms lite nu, har missat tiden för svar flera ggr, fast den är väl tilltagen. Vad det beror på vet jag inte, kanske somnade jag i soffan, kanske ville hunden ha en klapp, kanske skulle jag bara sticka ut varvet… ja jag vet inte, kanske börjar jag bli lite till åren kommen å rent av lite senil? Vad det än beror på, så gör det ingenting. Jag har roligt ändå och snart är det ”jul”. Det är härligt att finnas till. Kan vara att man är som katten bland hermelinerna, ”utanför”, de flesta här inne har ju en egen blogg och kommenterar antagligen hos varandra ibland, så det blir lite som en tävling mellan gamla bekanta. Men jag är glad ändå. Dig Bosse har jag ju träffat, det var oförglömligt. Du är så energisk, jag beundrar ditt ”go”! Du är en sån som aldrig sparar på krutet, öppen och ärlig och har alltid nåt positivt att komma med. Eloge till dig 👏 Jag får försöka bättra mig och vara med på slutet i alla fall.
  Det är fantastiskt att vänskap finns och att man kan träffas ändå utan att det är ”påtagligt”, etern och det digitala mötet behövs särskilt nu i pandemitider. Ja, man får vara glad för att tekniken finns. Hoppas jag håller mig vaken i kväll när det inte är öppet för debutanter. Lite gammal i gården är man ju, trots allt.
  Avundas dig lite dina fikastunder på ovanvåningen på bibblan, ligger det i högskolans lokaker?Jag gläder mig åt att ni trivs så bra på Gotland! Hälsa Solveig och ha det göttigt! Ses i kväll härinne, hoppas jag. Om inte soffan, hunden, stickningen och det nybakade brödet får mig att slappna av så mycket att jag glömmer tiden igen, gu’sig förbarme 🙏 och amen. 😇/ din kompis i norr.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s