Med smak från hela världen

Denna kategori handlar om sådant som vi uppskattar och som tillför vardagen något extra. Att stanna upp och glädja sig åt småsaker tror vi betyder mycket för det inre och därmed för hälsan och välbefinnandet.

Om en vecka startar december. Även detta år fick jag en kalender med lakrits, av mina döttrar, i farsdagspresent. ❤ Eftersom det förra gången låg två stora bitar med papper på, under lucka ett, bjöd jag Solveig på en bit. Den geisten fortsatte jag med några dagar, tills jag paff öppnade dagens lucka och stirrade på en lakritsfri zon, som följdes av fler repriser. I år är det en ny dansk variant/tillverkare. Enligt ryktet ska det finnas en vägg mellan bitarna och det ska också finnas två bitar i varje lucka. Självklart kommer jag att bjuda Solveig. Är det chilli i får hon två. 😉

Du som läste vår blogg förra året minns kanske att vi köpte Kränkus tekalender och deltog i en instagramtävling. Vi hade tur och vann; både en bil lastad med godis och en påse te.

Den här gången ska vi testa ekologiska kaffikalendern som är fylld med 24 spännande ekologiska kaffen från flera av jordens hörn. Har du insta hittar du oss på gotlanduppochner. Givetvis ska vi varje dag ha olika kaffekoppar. Vår tidsepok när vi drev Nordens största kaffekoppmuseum, 3 333 st olika koppar (Lidéns Samlingsmuseum) har lämnat kvar vissa ”kaffekoppspår” i skåpen. 😉 Synd att det inte är någon tävling denna säsong. För det såg vi båda fram emot.

Detta fina vykort av Göte Sandelius låg i kartongen. Är du i Visby kan vi rekommendera ett besök på Kränku. Där finns mycket lockande. Både ätbart, drickbart och mycket annat fint. 🙂

Eftersom vi inte dricker kaffe på kvällskvisten har vi ”tjuvstartat” i verkligheten. Men kommer att lägga in bilderna en i taget, från 1 december till julafton. 🙂

Det finns en förteckning med en utförlig beskrivning. Där går också att sätta betyg. Första koppen fick ”fem kaffekoppar” av oss båda två (Högsta betyg). Helt underbar smak. ❤
Vi kommer garanterat att köpa en större påse vid ett senare tillfälle.

1. KRÄNKU Ö-KAFFE
Ett ekologiskt kaffe med utvalda bönor från Sumatra Gayo. Bönorna från Indonesien bjuder på inslag av fikon, kryddor och kakao som framme i Visby möter vår gotländska blandartradition.

17 tankar på “Med smak från hela världen

 1. Vad roligt! Och klart att jag hänger med på instagram. Kul tanke med att byta kaffekoppar. Funderar så vad jag ska göra med alla mina. En god start är att de kommer i användning.
  kram

  Gilla

 2. Så mysigt med två lika kalendrar! Dock hade jag inte valt någon av dem utan hade föredragit en med te och en med maffiga chokladpraliner. Det är verkligen en kul idé att avnjuta kaffet ur olika koppar för olika koppar är definitivt olika goda att dricka ur.

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Jag är också främst en tedrickare på hemmaplan och maffiga chokladpraliner av klass säger jag inte nej till. Men de njuts en i taget och helst när jag är aktiv/ska vara aktiv. Eftersom vi valde te förra gången och trodde det var tävlingar i år med hade vi bestämt oss redan förra året, för att byta till kaffe och vädra våra koppar nästa gång. 🙂 Men som jag skrev dricks det inte kaffe på kvällen. Då är jag tedrickare.
   Kram, Bobo

   Gilla

 3. Lakrits – så gott. Vadå kaffemuseum? Det har jag inte hört något om. För några år sedan var jag på loppis (det är inte ofta jag hamnar på det) där ser jag W Kåges små vackra koppar. Jag gav 200:- för fyra. Så dem sedan på Nationalmuseet och mina har tydligen en ovanlig färg. Det var lyckat köp.

  Gilla

  • Vi köpte en lanthandel på Bjärehalvön och visade upp min svärmors samlingar.
   3 333 st kaffekoppar, 2 222 sockerpaket från hela världen, 777 äggkoppar och mängder av andra samlingar.Till slut även mina egna samlingar. Allt synligt, rent och tjusigt skyltat. Vi fick en ”chock” när ”hela Sveriges tidningar/TV/radio jagade oss INNAN vi ens var klara och öppnat. 🙂 Bara för att de på printen sett att vi varit på första sidan i Laholms Tidning. Tusentals roliga minnen. Men vilket slit och var tidsbundna vi var.
   Vilket fynd du gjorde. 🙂 Han låg bakom mycket vackert under sin långa tid.

   Gilla

 4. Är det något jag saknar sedan jag slutade äta godis så är det just lakrits. Det är det godaste som finns. Mina kaffekoppar ligger nerpackade i en låda, det finns bara temuggar i mitt skåp. Ingen mening att damma av de heller, kommer ju endå inget oväntat besök i dessa tider.

  Kram och trevlig onsdag!

  Gilla

  • Hej Lotta. Det var länge sedan. Välkommen till gotlanduppochner.
   Du har med andra ord inga undantagsdagar.
   Vi lever i mycket speciella tider sedan i våras. Overkligt. Inte kunde vi ana att det smidiga med en flygresa på 55 minuter till fastlandet och våra döttrar plötsligt skulle upphöra.
   Kram tillbaka

   Gilla

  • Vi hann med fyra påsar förra veckan. S gav femma till tre av dem. Den första sorten var magiskt god. Den ska vi definitivt köpa en stor påse av.
   Annars är jag mest tedrickare. Min mage skulle inte uppskatta om jag drack för mycket kaffe och vi skulle inte kunna sova om vi drack på kvällen. Men vad bra det var när jag pluggade till tentor. Då gick det lätt att vara skärpt ”hela natten”.
   Kram

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s