Uppgift 23 av 30

Uppgift: Grundämne
Svar: 5 bokstäver
Tävlingstid: 18:59-20:59
Regel: Bokstäverna ska vara exakt de rätta. Precis som i ett korsord.

Efteråt:
Facit: FLUOR
Snabbast: SIGNHILD HORTBERG ❤
2 deltagare hade rätt.
16 hade fel och bjöd på poängen.

PR för mitt nya poängsystem:
Igår skulle teoretiskt (om Fluor inte var facit) alla från Anki ner till Gunnel haft möjlighet att ta sig upp på pallen och Eva-Lotta hade endast varit ett poäng från tredjeplatsen, OM 🙂 ex. hennes selen varit rätt svar. Ikväll är det en hel annan typ av uppgift. Välkomna! Både gamla och nya personer. När det gäller nya finns det bara två chanser kvar. Från och med uppgift 26-30 är, som jag skrev i inbjudan, dörren stängd för dem. Tänk vad mycket spännande de missar. 😉 Det här kan sluta nästan hur som helst. 😀

Aktuell tabell efter 23-30 uppgifter:
1. Znogge, 58 p. (Flest titlar först)
2. Sven-Arne Petersson, 58 p.
3. Wiolettan, 55 p.

4. Anki Arvidson, 38 p.
5. Anita Linder, 35 p.
6.  Börje Carlsson, 32 p.
7. Thomas Petersson, Primrose, 31 p.
9. Gunnel Moberg, 29 p.
10. Eva-Lotta, 27 p.

11. Signhild Hortberg, 24 p.
12. Maj Johansson,23 p.
13. Minton, 21 p.
14. Pia Boman 13 p.
15. Ditte Akker, Ethel Hedström, 3 p.
17. Mångmamma, 2 p.
18. Kerstin Johansson, 1 p.
19. Eva Johansson, Cecilia Ottosson, Laila Larsson, Inger Börmark, Greger Byskata och Marie Kristoffersson, 0 p.
26. Övriga i hela världen. 😉
X. Ingen Vinnare, 60 p. (Ännu en gång tog hon ”makten”)

Titlar:
1. Wiolettan, 4
2. Ingen Vinnare, 4
3. Znogge, 3
4. Sven-Arne Petersson, 3
5. Thomas Petersson, 2
6. Gunnel Moberg, 2
7. Signhild Hortberg, 2
8. Eva-Lotta, 1
9. Anki Arvidson, 1
10. Anita Linder, 1

Störst poängplockare (enbart som ensam):
Eva-Lotta, 19 poäng. (Uppgift 11)44 tankar på “Uppgift 23 av 30

  • Min bok är från 1990. 😀 Men mitt facit är ifrån i somras eller i höstas och har inget sammanhang med boken – i detta fallet. Igår kom boken fram med tanke på att Ingen Vinnare vunnit FOBI. Jag ville se hur många konkurrenter det fanns på fem bokstäver. Som vanligt blir det blå överstrykningspenna, efterhand, på de deltagare som inte har mitt facit. Nu skrev jag även till de åtta andra grundämnena innan start och färgade de blå i takt med jag fick in svar. Till slut var det åtta blå och mitt gula stod skrivet i höger marginal (som vanligt). Skönt tänkte jag. Att inte alla points gick till IV. Därav min kommentar på den häftiga tiden 20:20 år 2020. 😀
   Nu först googlade jag och skrev grundämnen fem bokstäver. Fick fram sidan Krysslexikon och en tjusig uppställning med antal bokstäver, förkortning och nummer från 9-86. Till min stora glädje fanns bara exakt de nio som jag hade i ”gamla Bettan”. 🙂 På just den listan gissar jag deltagarna valde igår. Annars hade de inte varit så duktiga på att välja ”rätt”. 😉 Vet att det ständigt händer nya saker. Ena dagen nio. Nästa gång arton. Vet också att du är mer insatt i sådant nytt. Nu dags för dagens uppgifter.
   Kram Bosse

   Gilla

   • Det är inget nytt ämne utan aurum som är det latinska för guld. Det används väldigt ofta numera men jag insåg att det inte var läge att svara det 😀

    Ha en bra dag!

    Gilla

   • Min långa kommentar till dig var mest riktad mot alla eventuella läsare av dessa offentliga ord. Hoppas ingen anser att jag hjälpte dig.
    Min läxa till mig själv. Skriv inga kommentarer under tävlingstiden. 😀 Själv visste jag naturligtvis att rätt svar kom in redan under första minuten. 😀 Sedan var det kul att se att jag kunde färglägga blått ”mina” andra åtta alternativ och häftigt att du kommer i sista minuten och knöt ihop spänningen. En först och en sist. Det är sådant tävlingsledaren vill uppleva då och då. Dramatik. Variation. Ingen Vinnare är viktig på sitt sätt – om hon håller sig på högst 15 % per säsong. Det är få saker jag styr. Men jag har försökt att servera möjligheten i år med att lägga till lite mer taktik. Om en vecka gör jag en privat analys av allt. Väger för och emot. Precis som jag gjort många gånger förr. I väldigt många olika sammanhang. 🙂

    Tänk om jag av en slump sprang på några kilo aurum på en offentlig plats – som inte är ett naturreservat.

    Tack ska du ha. Önskar dig detsamma. Här är mycket att göra.

    Gillad av 1 person

 1. I ett korsord så utgår jag från grundämnenas svenska namn och det finns nog fler där det latinska är på fem bokstäver. I går rabblade jag upp alla med fem bokstäver för husse och bad honom svara. Han valde fluor. Mycket nöjd med hans insats!

  Gilla

  • Att han bara vågade. Minns ett gammalt dammigt läge där han valde/insisterade på ”fel”. 😉 Vem vet. Du kanske behöver honom ikväll också. Glöm nu inte bort att vissa saker jämnar ut sig i längden. 😉 Stryk honom medhårs och gå in och morra i ett annat rum. 🙂
   Jag har fått en ful ovana de senaste två vardagarna. Lägga mig och sova på em och vakna i mörker. Dags att läsa morgontidningen. Hm. Ser att vi fick fel idag med.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s