Med risk att blåsa bort

I lördags var vi bara ute och hämtade matkassarna. Sedan började det ösregna och blåsa rejält. Tydligen gick inte färjorna iväg i tid. Igår visste jag att solen skulle komma på besök. Därför hade vi bestämt oss för att åka till östra kusten, till en plats som var en vit fläck för oss. Eftersom det blåste lika otäckt på den röda dagen, kändes det som ett säkrare kort med en söndagspromenad innanför muren. Solveig ville fota det upprörda havet, som andra också gjorde med sina mobilkameror, men jag hade ett viktigare mål och ville…

… så snabbt som möjligt nå ett lugn innanför fiskarporten, som du ser till höger. Den taktiken har funkat många gånger förr. Dock inte igår. Ändå gjorde vi allt under en halvtimme, för att lura vinden, genom att byta ”grändriktning” flera gånger.

Jag måste antagligen gå ner några gram för att kunna stå innanför fönstret. 😉

Vilken härlig trädgård med ringmuren som skydd och en historievägg av mångårig klass. ❤ Dessutom med möjlighet att spana ut mot Almedalen och havet.

Jag föreslog att vi skulle krypa ner i lövhögen och be någon snäll, med en fullastad frukostbricka, väcka oss en solig coronafri vårmorgon 2021.

Du ser de gula rosorna. De inger hopp och en av dem får avsluta blogginlägget. När vi kom hem smakade det varma kaffet extra gott. Men först plockade jag fram de varma vintervantarna. Fick hjälp av Solveig, när mitt grävande skapade kaos. 😉

17 tankar på “Med risk att blåsa bort

 1. Det var nog klokt att försöka hitta lite lä för vindarna var hårda under helgen! En bit ringmur i trädgården hade inte varit fel men själv drömmer jag om havsutsikten. Dock tror jag inte att det blir så…

  God måndag!

  Gilla

  • Då har vi samma dröm. Helst inte för många grannar. Mest insyn utåt. En hund som följer mig troget på strandpromenaderna.
   Här har det blåst rejält idag med. Jag hade det skönt med fodrade vantar och luvan över mössan på cykelturen.
   Idag skulle S komma hem lite tidigare eftersom hon började tidigare. Därför la jag mig på sängen och tänkte att hon snart väcker mig. När jag vaknade var det mörkt och jag var allena. Men nu är första tävlingen på plats i alla fall. 😉

   Gilla

 2. Blåsigt är det här med. Idag fick jag jaga ifatt lite prylar som blåst runt i trädgården. Märker att jag måste skärpa mig nu. Av misstag raderade jag larmet, men tänkte att det fixar jag ändå. Jag har konstaterat att det gör jag inte. Nu är alarmet aktiverat igen. Kram

  Gilla

 3. Idag skulle jag egentligen varit till onkologen i Visby för ett litet snack, men jag ringde återbud. Tycker inte att det är läge för att i ”onödan” ge sig in på sjukhuset – och personalen höll med mig. Så nu sitter jag här och väntar på att han ska ringa istället…..
  KRAM/Susie

  Gilla

 4. Det brukar blåsa rätt så kraftigt då hösten är här, men de senaste dagarna har det varit lite för mycket, i min smak. Att gå i motvind blir ju mer än dubbelt så jobbigt att gå i, men frisk luft måste vi försöka få.
  Härligt vackra bilder. Det där havet skulle jag inte vilja vara på, inte ens om jag åkte båt.
  Några gram, några kilo skulle det vara för min del.
  Vacker gul ros.
  Kram!

  Gilla

 5. Det har blåst rätt mycket här så jag kan tänka mig att det varit väldigt blåsigt hos er på ön. Men den trädgården! Med ringmuren som skydd. Såg en gång något reportage från en trädgård i Visby som hade ringmuren som ”egen” mur. Undrar om det var den, Jag har alltid drömt om att ha en mur. Det blir så varmt och gott innanför murar, men jag skulle nog få bygga den själv. Och kanske inte ens få byggnadstillstånd 🙂
  Och den gula rosen … Så vacker med den sammetsmörka bakgrunden.

  Kram Anita

  Gilla

  • Det kan varit den, men det finns fler där och på de andra sidorna. Jag hade gärna besökt trädgårdar innanför muren. Den ytan är betydligt större än den allmänna som vi kan beträda. Förra året läste jag om trädgårdsvandringar och historisk berättarkonst.
   Det är härligt med drömmar. Om du bygger den försiktigt och med osynliga stenar. Då tror jag den är stensäker. 😉
   Den rosen var behållningen med promenaden.
   Kram, Bosse

   Gillad av 1 person

 6. Blåsvädret har anlänt här idag. Enligt kalendern är det bara en dag kvar till sommarn börjar men det kändes som vintern hade kommit tillbaka. Regnet var vi dock tacksamma för. Hoppas i alla fall att det har blivit lite lugnare hos er. Kram Anne

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s