Tankar från bloggägaren; del 1


Tänkte starta en kategori som är som en slags anslagstavla, som jag vill ha sist bland mina kategorier. Därför ska jag pröva om det går att kalla den för X-tra läsning.

Dagens huvudämne får bli de tre tävlingarna.  🙂
På denna blogg tog Znogge kommandot direkt med sina tre raka segrar. Fem gånger har det rätta svaret kommit först, av de nio hitintills inlagda frågorna. Kanske inte så konstigt med tanke på att det är snäll tävling med endast tre alternativ och gott om tid för att deltaga. Många frågor återstår innan jag ska skicka iväg 8 st Skrap-Kryss. Mycket finns det att kämpa om i de olika kategorierna.
Lika gott om tid är det inte när det gäller att ANMÄLA sig till tävlingen på andra bloggen – som jag tycker är intressant av många skäl. Det är 26 st anmälda och 3 av dem har redan tävlat färdigt och kommer att gå lottlösa från hotellet. 46 chanser är kvar bland de anmälda. Eller så blir det fler om du tar tillfället i akt. 😉
https://bosseliden.wordpress.com/2019/11/01/vilket-rumsnummer-hade-vi/

Ikväll klockan 23:59 är det sista minut för att anmäla sig. Sedan går det bra att när som helst, så länge tävlingen pågår, lämna en chansning av sina totalt tre försök. En väg är att välja vilket hotellrum som helst mellan rum 1 och rum 1800. En annan variant är att undvika rum som redan är upptagna av gäster. Då kan det vara en fördel att välja efter hjärtat/hjärtan och dra nytta av det detektivjobb som en del ägnat sig åt under de första tio dagarna. Blunda för blindspår. Jag skulle bli väldigt förvånad om INGEN VINNARE tar hem denna Skrap-Kryss och detektivtitel. 😉

Att det skulle bli en ny typ av tävling signalerade jag för redan förra året, när Korsordsmästerskapen 2018 avslutades. Då skulle fokus vara på en blogg som skulle handla om Gotland. När jag fann en öppning, genom att flytta tillbaka Korsordet till Facebook med ändrade och för domaren förenklat poängsystem, var jag glad för att det gick att genomföra. Jag hoppas de flesta är nöjda med den lösningen och inte muttrar för högt bakom ridån. 😊 Det är alltid frivilligt att deltaga – än så länge. 😉

Nu ska jag öppna ett stort paket som jag hämtade ut på OKQ8 i fredags. Undra vad det kan vara för spännande i det. Tack på förhand, älskade döttrar.

Fotnot:
Jag svarar eventuella kommentarer med en symbol. Tiden räcker inte till för mig annars. Önskar dig en fin söndag. Hoppas du har bättre väder än vi har i Visby. Det blir inget ”Botan” besök idag heller för mig och Solveig. 

14 tankar på “Tankar från bloggägaren; del 1

 1. Du är verkligen ambitiös och det är så roligt med tävlingarna. Stor eloge! Och jag har också lärt mig mycket om Gotland.Ja, mycket annat också och alltid trevlig läsning.
  Kram

  Gilla

 2. Du lägger mycket jobb på dina tävlingar. Jag är inte riktigt på hugget märker jag. Känner mig smått avtrubbad efter att ha hostat mest hela året. Det håller upp nån vecka, sen börjar det om. Just nu hostar jag inte, men vaknade igår med ont i halsen och i princip utan röst. Tror det satt ner mig på många plan, eller letar jag bara bortförklaringar…

  Gilla

 3. Du har gjort ett jättejobb med tävlingarna och jag tycker det är en kul sysselsättning. November visar sej från den sämsta sidan med regn regn regn och blött.
  kramar från oss

  Gilla

 4. Det är både roligt, intressant och givande att vara med på dina tävlingar. Här på Gotlandsbloggen har jag ingen chans att vinna, men det är roligt att få vara med.
  Här är det mycket vem som hinner först och jag är lite ”senfärdig” som vi säger ”hemmave”. Har ingen bärbar dator eller mobil där jag kan gå in på internet och jag är ju inte alltid hemma. Facebook är jag inte med i.

  Hotell har jag haft mycket mysigt på och varit på en hel del, så där gissar jag gärna och med glädje.

  Tack snälla Bosse för dessa tävlingar. Jag är så glad att du kan, vill och orkar göra detta.
  Hoppas att paketet till Farsdag var över all förväntan, då är det som trevligast.
  Trevlig fortsättning på helgen.
  Kram!

  Gilla

 5. Jag lyckas alltid komma in för sent på Facebook, men att vinna är inte allt….har jag hört. Jag är tävlingsmänniska och än är loppet inte kört. Nån gång ska jag väl kunna komma först på Facebook. Jag får häcka framför datorn dygnet runt. Du har gjort att november är en helt acceptabel månad. Jag hatar regn och rusk, men nu glömmer jag bort det. Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s