H10 Bar & Café


Vi valde ett trendigt fik när vi en helg hade hela familjeflocken samlad.

Men en tidig höstmorgon lockade det inte att sitta utomhus och välja färgstol.

Häftig skylt med mycket att läsa. Mina bruna ögon fastnade för en speciell text.

Jag och Solveig var här för att fika såklart. Annars inte denna kategori. 😉 Däremot bjöd vi våra döttrar på frukost. Det går även att äta lunch här.

Denna gång fick mitt fika vara med till allmän beskådning.

Någon valde en Elsa Beskow mugg.

En bild från bordet.

Ett foto på en detalj på bordet.

En sommardag, en perfekt plats för att sitta på en pall och spana på vilka som passerar stråket Hästgatan. Eller så stannar ögonen på betydligt närmare håll. Endast en glasskiva mellan. Som kan upplevas som en ocean om hjärtat är för varmt i ex. en tonårskropp. ❤

Här var min favorittext från tavlan.

Det populära fiket ligger inne i en liten galleria. Tyvärr var det ännu inte öppet i butikerna på H10. Namnet kommer från Hästgatan 10. 😊

Detta var fik nummer 24 som kvalificerade sig till tävlingen – årets fik 2019. Tjugofyra pärlor med det ”lilla extra”

 

 

20 tankar på “H10 Bar & Café

 1. Självklart du gillade den texten. Såg den direkt på bilden och visste vilken du valt. Ser trevligt ut där!
  Nu sitter jag i väntrummet på ögonmottagningen. Maken kom just in…

  Gilla

 2. Min första gissning var Oscar Wildes skylt och jag hade tydligen rätt. De där färgglada stolarna gillar jag verkligen. Jag hade givetvis satt mig i den orange. Kram

  Gilla

 3. Tänk så många cafeer att besöka. Här finns bara ett och knappt det eftersom det inte är öppet så ofta. Däremot finns det under juli månad många hembygdsgårdar och sommarcafeer som har jättegott bröd så det är då man får fara runt.

  Gilla

  • Det är trevligt med sommarställen och hembygdsgårdar men det behövs ställen som har öppet året runt också. Mums för jättegott bröd. 🙂 Ute på ön är det många populära ställen som bara har öppet några intensiva sommarveckor. H10 kör året runt. 😀

   Gilla

 4. Ha ha ha!! Tänk att jag gissade rätt på vilken text på skylten som du fastnade för 🙂
  Kul att fiken ni besöker har så många olika egenskaper. Men ett gemensamt, mysigt 🙂 på olika sätt. Och de har satt sin egen prägel. Det är det som är tjusningen.
  Och att ha tid att gå runt och titta, och ta in atmosfären.
  Ha en fin vecka. Kram Katarina.

  Gilla

  • Jag inser att det var en lätt uppgift för mina bloggbesökare. 😀
   Vi botaniserade rejält innan projektet startades i januari. Vi ville bara ha med 25 favoritställen. Sedan finns det såklart många andra bra ställen som vi inte hunnit besöka. Nu hörde jag någon ropa ordet TUR. Kom visst från badrumsvågen. 🙂
   Tack ska du ha.
   Kram Bosse

   Gilla

 5. Då gissade jag rätt, beträffande skylten! Gillar hela den stora informativa tavlan. Gillar också de färgglada stolarna – de påminner mig om några foton jag tog i Haga i Göteborg där det också fanns färgglada stolar. Minns att du gillade mina foton från det tillfället. Så många fik ni har besökt nu och extra trevligt att samla familjen för en gemensam fikastund! Trevligt att bjuda och trevligt att få bli bjuden! ❤
  Kram Nilla

  Gilla

  • Jag minns det inlägget. Inte konstigt alls med tanke på att jag drömde ett tag om att få bo i Haga i Göteborg. En gammal stadsdel som jag under flera år älskade att promenera omkring i.
   Nu la jag precis in det sista fiket. Nästa gång det blir familjestund blir det på en restaurang på fastlandet.
   Kram Bobo

   Gillad av 1 person

 6. Så sant som det är sagt! Ja, Oscar Wildes ord alltså!
  Ser trevligt ut där på H10 Bar & Café … men, jag tycker mig sett mysigare fikaställen 🙂
  Kram

  Gilla

 7. Det här är ett ställe jag verkligen gillar. Här säljs också Joel Sandelius jättefina muggar. Tunna tunna fina som är så goda att dricka ur. Sen finns ju massor av andra saker också och god mat 😋
  /P

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s