Ett smakprov av Skåneleden

Här ser du kullen och rapsen från tidigare inlägg i Glumslövs naturreservat. (Naturvårdsområde) Det rör sig här om ett böljande jordbrukslandskap med mycket vida vyer.

Helt otroligt att Skåneleden består av 130 mils vandring i en underbar natur, längs både kust och inland. För den intresserade är det bara att följa de orangea skyltarna.

Följande foton är från en gemensam promenad och två egna under två olika veckor.

Det krävs en hel den fysik för att kunna njuta av den här rutten längs Glumslövs enorma backar. Det står att jorddjupet är över 100 meter och tydligen är mäktigast i Sverige.

Undra om han fick något ”stornapp”? Själv skulle jag haft stor respekt för svanarna.

Min vänsterfot blev trött på mig för att jag hela tiden är så ”väluppfostrad” och klev åt sidan när det kom möte med vandrare. Underlaget blev då lite för ojämnt.

Jag gillade att det var olika underlag i de svåra partierna. Inte bara vanlig traditionell trappa. Det jag saknade var dock en hiss med nyputsade fönster, bekväma säten och en svalkande dryck med sugrör. 😉 Men det hade räckt med att flytta tillbaka tiden med XX antal år. Här hade jag gärna sprungit med mina barnsben.

Att nästan hela tiden ha en härlig utsikt över vad som händer på Öresund uppskattades naturligtvis. Det där havet har så många olika ”ansikten” och temperament.

16 tankar på “Ett smakprov av Skåneleden

  1. Det ser fint ut. Jag längtar hem (till hemstaden) när jag ser dina bilder. Annars trivs jag för det mesta, men det läget är svårslaget.
    God fredag!

    Gilla

    • Det är bäst att man trivs på det stället som är ”bostället”. Sedan är det alltid nyttigt att se lite nya vyer eller besöka sina egna ”smultronställen”. De flesta längtar säkert nostalgiskt tillbaka till hemstaden. Annars är det lite sorgligt om jag tänker djupa tankar.
      Ibland kan det hända att vi diskuterar vad som var bäst och sämst på alla ställen vi upplevt tillsammans. Möjligheterna på Gotland & Fårö kommer alltid att vara svåra att ”knäcka”.
      Varm söndagseftermiddag tillbaka

      Gillad av 1 person

  2. Vackert ,-)

    Det måste vara helt underbart att vandra där ,-) Håller med, svanar är inte att lita på ,-)) de kan bli väldigt aggresiva.

    Gillar också olika underlag, men älskar kommer nu inte ihåg vad det heter, men hårdpackad sand. Det känns lätt att gå på, fast den är fast så svikat det lite mkukt när man går. Många ord för att beskriva underlad ,-))

    Sen gillar jag att du slänger in tankar, som om du sprungit där som barn. Då tänker jag ju direkt på mig, det hade jag också älskat. Härligt när det är kuperat, vacker miljö och sen havet. Inte mycket mer man kan begära och önska. trevlig Helg! KRAM Primrose ,-)

    Gilla

  3. Vilken vacker och tilltalande del av Skåneleden så den skulle jag gärna vilja gå.
    Svanar kan verkligen vara på huggit minst sagt så dem håller jag mig gärna undan.
    Underbara bilder från era promenader!
    Kram

    Gilla

  4. Så vackert.

    Får mig att längta till Skåne, men det lär få vänta ett tag. Precis hemkommen från Nya Zeeland, så behöver vara hemma ett litet tag och se till både trädgården och huset.

    Trevlig helg!

    Gilla

Lämna en kommentar