Det vackraste…

Det vackraste jag vet… är när ”naturen ”slår ut”. När nästan varje dag lockar fram något nytt. Vädret har varit ombytligt de senaste veckorna. Trots kylan, vinden och regnet har det fortsatt att slå ut runtomkring oss.

Häromkvällen tog jag med kameran och drog nytta av den nedåtgående solen som gav ett fint ljus. Det som inte syns på bilderna är att det var ordentligt kallt när jag tog dem. Mina händer protesterade mot kylan och fingrarna blev allt stelare…

men, min envishet vann över kylan och jag fortsatte min promenad.

En forsythiabuske fångade min uppmärksamhet från långt håll. Vilken färgprakt!

Tulpanträdets knoppar gjorde mig nyfiken. Är det bara blad i knoppen eller finns det en liten blomma som väntar därinne? (Dessvärre tror jag att det bara är blad. Kunde inte låta bli att gå dit idag och titta lite närmare… Hoppas att jag har fel.)

Några få vitsippor tävlade om att fånga upp solens sista strålar.

I daggkåpans blad fanns spår av regnet som fallit tidigare under dagen. Som små diamanter skimrade vattendropparna i solen. Det vackraste jag vet… finns alldeles utanför huset där vi bor. Vilken lycka det är att med hjälp av sina sinnen få ta in och njuta av allt detta alldeles gratis!

14 tankar på “Det vackraste…

  1. Vilka ljuvliga bilder! Med tanke på hur kallt det har varit är det ändå fantastiskt att se hur träd och blommor vaknar till liv igen. Det är en fantastiskt fin tid nu och dessutom verkar äntligen lite värme vara på väg.

    Önskar er en fin söndag!

    Kram

    Gillad av 1 person

    • Tack! Ja vilken tur att det slår ut fastän vädret inte varit det bästa. På min promenad i morse kunde jag konstatera att det är så fint nu att man bara måste njuta i fulla drag.
      Önskar dig en fin söndagskväll!

      Kram tillbaka!

      Gilla

  2. Här har allt blommande stannat av, men såg idag att nu, börjar det så sakta.

    Vilka bilder du tar! Så vackert. När sen bakgrunden blir utsuddat och blomman framträder, magiskt! 

    Det är kallt om händerna….när man tar av sig vantarna för länge.

    Härligt att få se dina vackra bilder. Den här tiden, det gör verkligen ont i hjärtat och själ. Absolut den vackraste tiden på året.

    Tack, njuter härifrån, ,-)

    Ha det fint

    KRAM Primrose ,-)

    Gillad av 1 person

    • Tack! Hoppas att du har haft en lika varm och skön vecka som vi, så att grönskan tagit lite mer fart även hos dig. Här har det hänt mycket på en vecka. I morse när jag gick en lite längre promenad så var det så grönt! Just nu regnar det, men det behövs det med.
      Kram tillbaka!

      Gilla

    • Den här veckan blev det nästan sommar direkt… Härligt att äntligen kunna hänga undan vinterjackan. Och som det grönskat! Jag älskar alla gröna nyanser som naturen visar upp. Det är häftigt att det kan finnas så många olika nyanser av samma färg. Önskar dig en fin söndagskväll!

      Gillad av 1 person

  3. Vilka vackra bilder på den härliga våren! Den översta bilden är som en tavla, så vackert komponerad och med en mjuk och fin bakgrund. Daggkåpan är fantastisk som bevarar vattendropparna så fint. När det gäller tulpanträdet så vet jag inte hur blommans knoppar ser ut. Men jag vet att det tar många år efter planteringen innan det blommar så frågan är hur länge det stått där. Men jag håller tummarna att det är en blomknopp du fotograferat.

    Kram och en fin kommande vecka, förhoppningsvis med vårvärme!

    Gillad av 1 person

    • Tack! Jag är rädd för att du har alldeles rätt om tulpanträdet. Det ser inte ut som att det är gammalt nog att blomma än.
      I Visby var det tvärtom. Där var trädet för gammalt, dvs för högt för att jag skulle kunna komma nära nog att fotografera blommorna. Gissar att ni också haft nära nog sommarvärme i veckan som gått. Här har det i alla fall hänt mycket på en vecka eftersom det varit så varmt. Det finns hur mycket som helst att fotografera. Den ena blomman vackrare än den andra.

      Kram tillbaka med önskan om en fin vecka!

      Gilla

  4. Sååå vvackert då allt slår ut i blom, och grönska ❤️😍 här har det inte kommit igång ännu, ev nån krokus på ngt varmt och i lä ställe, men i övr inte. Vi har haft bakslag i vädret flera ggr om

    Gillad av 1 person

    • Ja det är så ljuvligt att man bara måste stanna till och njuta. Hoppas att värmen kom till dig också i veckan som gick.
      Här fick vi några riktigt varma dagar innan det slog om igen.
      Nu regnar det, men det känns som att det behövs.
      Önskar dig en fin vecka!

      Gillad av 1 person

    • Ja det är verkligen underbart den här tiden på året. Som vi fått vänta på värmen i år… väntat och frusit. Men i veckan som gick kunde vi inte klaga. Nu känns det som om allt blommar och grönskar på samma gång.
      Kramar tillbaka!

      Gilla

Lämna en kommentar