96. Ryska gränd

Välkommen med på våra promenader bland de mysiga Visbygränderna. I denna fotokategori använder vi få ord. Vi svarar på kommentarer med en symbol. ❤

Fotnot:
Från förra gränden Södra Kyrkogatan går det att vika av in på Ryska gränd och i slutet av den nå Domkyrkan S:ta Maria. Namnet Ryska gränd anknyter till Ryska gården och Ryska kyrkan. Ruiner av kyrkan finns ännu kvar under marken. Gränden är från medeltiden men namnet verkar vara från början av 1800-talet. Tidigare kallades den Kyrkogränd. Det är häftigt att den södra delen av gränden ligger strax under klintkanten. På extrabilden härunder kan du se vad vi såg under grändpromenaden, när vi blickade uppåt. Kanske har du redan märkt det om du studerat bild nummer sex. Måste vara häftigt att bo så.
”Målarens hus” på bild två har självklart ett eget blogginlägg på gotlanduppochner. Inlagt 1/9-20. Där hade jag mer än gärna gått in.

6 tankar på “96. Ryska gränd

  1. En väldigt fin gränd och med en tilltalande närhet till domkyrkan. Jag stannade direkt till vid bild nummer 6 och konstaterade att läget absolut inte var fel. Självklart fick jag gå tillbaka och läsa inlägget vilket jag uppenbarligen inte läst tidigare. Kan tänka mig att det inte är ett hus som säljs för småsummor…

    Kram och god fredag!

    Gilla

  2. Så härligt att bo så där ,-)) det hade jag älskat, ”gränd” bara namnet är härligt, har alltid gillat gränder. men nu blir jag snurrig jag går fram och tillbaka till bilden och den här understa, ser inget, förstår inget, nu blir jag ju nyfiken, inte gör det saken bättre heller eftersom Znogge fattade direkt?! ,-)

    Tala om nu…… ,-))

    Ska kolla igen efter att ha skickat in kommentaren. Ha det jättefint KRAM till er! Primrose!

    Gilla

Lämna en kommentar