Mästarnas Mästare; uppgift 11 av 15

10 st deltagare i Finalen (Kvalificerat sig via Kvalomgången och Mellanrundan)
Eva-Lotta, Ing-Britt J, Znogge, Gunnel, Anita L, Christina O, Cecilia O,
Lena W, Lisbeth, och Emil.
Mitt önskemål: Enbart svar från de tio aktuella deltagarna. Hoppas både Hälge och Helge har det bra ikväll. 59 sekunder kvar…

Uppgift: HAR SINA KÄNNINGAR
Svar: 10 bokstäver
Tävlingstid: 19:00-21:00
Poäng för rätt svar: 10-8-7-5-4-3-2-1-1-1

Ditt mål: Ha kul. Försök hinna deltaga varje kväll. Var stolt över att du lyckats ta dig till FINAL!😊 Tänk på att över hundra personer varit med och tävlat genom de tio åren.

Regler: Bokstäverna ska vara precis som mitt facit. Vid dramatik i sluttabellen avgör den som i Finalen fått högst uppgiftspoäng. I nästa läge högst i Mellanrundan. I tredje läget högst poäng i Kvalomgången. Räcker inte det blir det andra läget i Finalen o.s.v.
Om WordPress skulle krångla eller strömmen försvinner lägger jag in när det funkar igen och tävlingstiden blir från ”då” och två timmar framåt.

Efteråt:
Mitt facit: DIABETIKER
Flest titlar först: Znogge, 4

Mästarnas Mästare ska koras:

PlatsTABELL 11POÄNGDELTAGIT
1Anita L4311
2Znogge4011
3Christina O3110
4Cecilia O2511
5Lena W1611
6Ing-Britt1311
7Eva-Lotta1011
8Emil77
9Gunnel511
10Lisbeth111
    
😊Ingen Vinnare72 

Tankar och information inför inläggning:
Uppgiften ”känns” ha en personlig touch. 😉
Minnena från de första är kristallklara. För att inte
tala om de som borde vara omöjliga. Jag är ett
levande bevis för något som borde intressera
läkare i hela världen. En har fastnat på kroken.
Ingen har sagt emot mig. Numera behåller jag
erfarenheten av smekmånadsfasen inombords.
Tror någon kläcker uppgift 11 snabbt och andra följer…
Eller finns det någon slumrande vulkan som vaknat till liv?

Priser:
Skrap-Kryss till palltrion i Finalen, en från plats 4-10 (deltog i alla finaluppgifterna), segraren i Mellanrundan (Lena W) och flest titlar först.

30 tankar på “Mästarnas Mästare; uppgift 11 av 15

 1. När jag som lärare påbörjade min gärning hade jag noll koll på diabetes men plötsligt blev jag syster Znogge. Mätte blodsocker, doserade insulin och förde in alla värden. Numera har man en en resursperson anställd och det tycker jag är mycket klokt. Jag hade en elev som svajade upp och ner samtidigt som jag hade en klass på trettio elever att hålla reda på. Det var ingen enkel ekvation kan jag säga och jag förvånas i dag av att det fick fungera så. Självklart släppte jag klassen för min elevs bästa hade alltid högsta prioritet. I dag hade jag sagt nej. Minns när inget värde gick att mäta och jag sprang som en galning för att hämta mjölk i matsalen… Ska inte trötta ut dig mer men jag är som sagt innerligt tacksam för att skolorna satsar på ett annat vis.

  Personligen ser jag fram emot en riktigt klurig uppgift!

  Gilla

  • Mig tröttar du inte ut. Jag är både nyklippt och nyduschad. Den där satsningen är tyvärr inte lika överallt.
   Du borde haft två löner under denna tid. Ett omöjligt krav på en utbildad lärare.

   Min favorituppgift är kvar. Den är riktigt klurig. Undra om den går att lösa på två timmar. Om ni tio haft samma förutsättningar på hemmaplan hade jag gärna gett er en tvåtimmarsuppgift. Oj. Nu föddes en tanke om att det i framtiden… Där blev jag frestad. Istället borde jag tänka på mitt ”lov” som börjar på torsdag.

   Gilla

 2. Jag måste bara få säga att bilden är så otroligt vacker. Den riktigt strålar och lyser, nästan som en ljuvligt blå adventsstjärna denna dag, den första i advent.

  Gilla

  • Tack. ❤ Äntligen var det någon som lagt märke till Solveigs bidrag i tävlingen. Jag bad henne för länge sedan att välja ut 35 foton. Extra glad var jag över att hon valde temat blått till finalens femton uppgifter. Själv har jag tillbringat många "timmar" med att titta på inläggens enda foto. Fortfarande har jag inte gått ur WP sedan i början på oktober. På torsdag är det dags att testa. Jo. En gång i början gjorde jag det av misstag. Då blev jag stressad. Det tog sin tid innan vi hittade in igen.
   Första Adventkram

   Gilla

   • Jag har allt tittat och beundrat alla vackra blå bilder under hela finalen. Men i tysthet. Men nu var jag tvungen för den här bilden är så, så vacker. Du får hälsa Solveig och tacka, du vet ju att även jag är älskare av färgen blå 🙂
    Usch för WP och problemen. Jag törs inte längre logga ut. Då får vi se hur det går på torsdag för dig. Kommer ivrigt att vänta på ett inlägg för att se att det gått bra.

    Första Adventkram till er båda från ❤

    Gilla

   • Hon tackar så mycket. Jag lägger först in ett ”vanligt” inlägg på torsdag. De som inte gillar tävlingar & lekar måste lockas tillbaka. 😉 Sedan kanske jag vågar prova gå ur på kvällen. Vem vet. Jag kanske får ett väldigt långt jullov. 🙂
    Jag läste något du skrivit om att du inte förstod poängen i ABC. Jag har själv nyss skrivit att jag är förtjust i min nya poängberäkning som slår de andra tre årens med råge. Men nu ser jag bristen i slutfasen. En onödig brist, enligt mig, för att inte avslöja för mycket med tanke på pågående fråga. 😉 På ett vis en repris från förra året. För att då rädda mitt eget skinn gjorde jag en tabell som avslöjade en annan sanning. Det skrev jag om då. Kanske är det så att många bara deltar för att det är en stunds nöje i november. Större ambition än så kanske inte finns. Allra lättast då är att följa ögonen som ser vad de ”duktiga” svarat. Händerna skriver samma bokstav. Jag kunde då konstatera att jag inte behövde dela ut de höga poängen för de andra alternativen. (Många kvällar) Därmed kunde de aldrig komma ikapp. Fast möjligheterna fanns i bassängen, många gånger, helt öppet, minns jag.
    Fyra minuter kvar för Emil. Tror jag väntar med redovisning. Mycket ska göras innan måndagen i vårt hushåll.
    Kram från frukostNisse

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s