Mästarnas Mästare; uppgift 7 av 15

10 st deltagare i Finalen (Kvalificerat sig via Kvalomgången och Mellanrundan)
Eva-Lotta, Ing-Britt J, Znogge, Gunnel, Anita L, Christina O, Cecilia O,
Lena W, Lisbeth, och Emil.
Mitt önskemål: Enbart svar från de tio aktuella deltagarna.

Uppgift: HAR EN DEL KYRKOR
Svar: 10 bokstäver
Tävlingstid: 19:00-21:00
Poäng för rätt svar: 10-8-7-5-4-3-2-1-1-1

Ditt mål: Ha kul. Försök hinna deltaga varje kväll. Var stolt över att du lyckats ta dig till FINAL!😊 Tänk på att över hundra personer varit med och tävlat genom de tio åren.

Regler: Bokstäverna ska vara precis som mitt facit. Vid dramatik i sluttabellen avgör den som i Finalen fått högst uppgiftspoäng. I nästa läge högst i Mellanrundan. I tredje läget högst poäng i Kvalomgången. Räcker inte det blir det andra läget i Finalen o.s.v.
Om WordPress skulle krångla eller strömmen försvinner lägger jag in när det funkar igen och tävlingstiden blir från ”då” och två timmar framåt.

Efteråt:
Mitt facit: VOTIVSKEPP
Flest titlar först: Eva-Lotta, 3. (Skuggad av Gunnel, Cecilia, Anita och Znogge, 3)

Mästarnas Mästare ska koras:

PlatsTABELL 7POÄNGDELTAG.
1Anita L367
2Znogge187
3Christina O176
4Cecilia O157
5Lena W87
6Eva-Lotta07
6Lisbeth07
6Gunnel07
6Ing-Britt07
6Emil04
    
😊Ingen Vinnare53 

Tankar och information:
Framför allt vid Gotlands kust finns det fina votivskepp upphängda i kyrkorna. Det sägs att de ofta är exakt gjorda. Ordet votiv står för tillbedjan. Votivskepp är också rätt vanliga i skånska kyrkor.

Priser:
Skrap-Kryss till palltrion i Finalen, en från plats 4-10 (deltog i alla finaluppgifterna), segraren i Mellanrundan och flest titlar först.

26 tankar på “Mästarnas Mästare; uppgift 7 av 15

   • Hur vet du att du svarat fel? Tabell är ännu inte på plats. Men på G. Nu tjuvkikar jag på paddan. Du svarade B. Jag valde med respekt att bara ha med efternamn. Dessutom öppnade det upp för fler tolkningar. Pappa Nilsson var en riktigt stor underhållare på öjn i väldigt många år. Allan var namnet.
    I somras tänkte jag passa på att fixa fler kort på Fårö kyrka och den kända graven till Knutasserien. Då låg kexpaketet där och jag blev glad för en lekuppgift till november. Jag skulle gärna vilja veta historien bakom kexen. Älskade han dem? Köpte han alltid ett paket när han var och handlade? Kanske har jag svaret bland sparat material. Tänk om det var hans fru som var huvudpersonen?
    Ps. Votivskepp gillar jag. Ibland låg fiskebåtarna i hamn några dagar. Fanns det då med någon skicklig täljare öppnades möjligheten upp. Bra sidoinkomst?

    Gilla

   • Jag var på brukshundsklubben och svarade via telefon. Då ser jag inte alltid bilderna, samma hände med bananskalen när vi var hos min syster. Väl hemma googlade jag Bergmans grav och då var det lätt att se att kantstenen stämde. Ärligt talat fattar jag inte hur folk kan blogga via sina telefoner? Så krångligt…

    Votivskepp finns ju i våra kyrkor här och jag tycker mycket om dem. Vilka som tillverkat skeppen i våra kyrkor har jag ingen koll på dock ingen koll på men på något vis hör de till med tanke på hur stort fisket var här en gång. Besöker man Skanörs kyrkogård så speglar yrkestitlarna på dem äldre gravstenarna det.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s