Mästarnas Mästare; uppgift 5 av 15 (Totalt 300 uppgifter)

10 st deltagare i Finalen (Kvalificerat sig via Kvalomgången och Mellanrundan)
Eva-Lotta, Ing-Britt J, Znogge, Gunnel, Anita L, Christina O, Cecilia O,
Lena W, Lisbeth, och Emil.
Mitt önskemål: Enbart svar från de tio aktuella deltagarna.

Uppgift: KVINNAN BAKOM JULSÅNG
Svar: 6 bokstäver
Tävlingstid: 19:00-21:00
Poäng för rätt svar: 10-8-7-5-4-3-2-1-1-1

Ditt mål: Ha kul. Försök hinna deltaga varje kväll. Var stolt över att du lyckats ta dig till FINAL!😊 Tänk på att över hundra personer varit med och tävlat genom de tio åren.

Regler: Bokstäverna ska vara precis som mitt facit. Vid dramatik i sluttabellen avgör den som i Finalen fått högst uppgiftspoäng. I nästa läge högst i Mellanrundan. I tredje läget högst poäng i Kvalomgången. Räcker inte det blir det andra läget i Finalen o.s.v.
Om WordPress skulle krångla eller strömmen försvinner lägger jag in när det funkar igen och tävlingstiden blir från ”då” och två timmar framåt.

Efteråt:
Mitt facit: KÖHLER
Flest titlar först: Eva-Lotta, 3

Mästarnas Mästare ska koras:

PlatsTABELL 5POÄNGDELTAG.
1Anita L285
2Christina O174
3Cecilia O155
4Lena W85
4Znogge85
6Eva-Lotta05
6Lisbeth05
6Gunnel05
6Ing-Britt05
6Emil02
    
😊Ingen Vinnare36 

Tankar och information:
Igår bad jag Solveig göra ”sista testet”.
TERM I SCHACK – 4 bokstäver. ☹
PATT kom samtidigt som MATT, REMI.
Jag godtog direkt hennes förslag. (ovan)
Passar in i den tid som väntar.
”Nu tändas tusen juleljus”.
Emmy KÖHLER har gjort både musik & text.
Läste att hon lärde kung Gustav V:s yngste
son, prins Erik att läsa. (Kuriosa)

Priser:
Skrap-Kryss till palltrion i Finalen, en från plats 4-10 (deltog i alla finaluppgifterna), segraren i Mellanrundan och flest titlar först.

26 tankar på “Mästarnas Mästare; uppgift 5 av 15 (Totalt 300 uppgifter)

 1. Nu gick det upp ett ljus … eller kanske jag skulle säga tusen 😉 Så klart att det var Köhler, hennes sång har jag säkert sjungit tusen gånger 😉

  Och på tal om ljus. Inatt vaknade jag av att vinden tog i så jag trodde huset skulle blåsa bort. Efter någon minut kom en enorm blixt följt av en jätteknall. Puh … åska mitt i snöovädret. Det kallas visst snöblixtar men är vanlig åska. Såg att det drabbat Gotland också. Hoppas ni klarat er och att strömmen är intakt …

  Gilla

  • Jag gillade direkt förslaget som jag fick från Solveig. Sedan plockade jag bort ordet känd för att inte göra det för lätt. Känd jullåt skulle bli en öppen gata fram till det juliga svaret. Ingen av oss hade därefter tid att fundera över vad som kunde bli ”bra felsvar.” De kunde jag läsa när det var dags.

   Snöblixtar var en ny term för mig. Läbbigt att vakna till av den anledningen. Tänk om huset blåst iväg långt och du inte kände igen omgivningen när du vaknade. 😉 Min app har inte alls stämt sista dygnet. Jag var uppe ett par gånger i natt och kollade läget. Det var bara ett lätt snöande och vimpeln hängde nästan rakt ner. S fick promenera iväg i halvmörkret i morse och kom lyckligt fram utan att trilla i halkan. Hon skickade ett vackert foto med en mörkblå himmel.

   Utanför mitt fönster ser jag en glad hund jaga snöbollar som matte kastar iväg. Den hunden älskar verkligen snö.
   Visst ramlade du fast du hade broddar?
   Bäst att börja snickra en tabell och sedan unna mig fika framför avsnitt 4 av The Crown.
   Måndagskram

   Gilla

   • Snöblixtar var nytt för mig också …. men nu har jag varit med om det. Man blir aldrig för gammal för att lära sig något nytt 🙂

    Skönt att Solveig kom fram utan att halka. Dom pratade om Gotland på ”snönyheterna”, att det var såphalt där efter att plogbilen farit fram. Och jodå, jag ramlade förra vintern trots mina Icebug. Blir det riktig glansis och den dessutom ligger dold under snö, då hjälper inget.

    Lucy älskar också snö … men inte den som är nu för den är så blöt och dessutom försvinner hon nästan för den är djup.
    Åh, lyckliga du som kan titta på senaste The Crown. Vi har inte Netflix så vi får vackert vänta tills den kommer på dvd. Men … då har vi ju det roliga framför oss 🙂 Hoppas att fikastunden framför avsnitt 4 var mysig.

    Kram från ett fastland där snön återigen börjat falla

    Gilla

   • Problemet är att nya kunskaper har en tendens att ramla ur igen. 😉
    Solen kom fram så jag lockades ut. Förenade nytta med nöje. Jag var fullastad med olika sorters sorterade ”sopor”. Vilket lurigt underlag. Det hände en sak som jag grubblar på. Hoppas jag fattade rätt beslut.
    Blötsnö är inte lika roligt att leka i.
    Ibland älskar jag att vänta extra länge på att se filmer och serier. Minns när jag såg första avsnittet av första säsongen. Det här kommer jag aldrig att följa eller se mer av. Vet inte exakt när det vände. Sedan har det bara blivit bättre och bättre. I vissa säsonger har en del avsnitt varit som en egen suverän långfilm. Alla intryck lämnar utrymme för diskussion. Jag är tacksam för att jag inte är född på ett slott. Men jag skrev en gång ett kåseri på andra bloggen om när jag förföljde/skuggade en söt tjej som bodde på ett slott. Jag visste inte då bostaden. Det var också, kanske, första och enda gången i mitt liv som jag gjort en sådan spontan sak. Tror jag. 😉 Fast kanske ”några” andra varianter. 🙂
    Har du SVT play? I så fall får du här en frivillig filmläxa. 🙂 Det skulle vara intressant att höra dina åsikter om en fransk film från 2018 som heter ”Amanda”. Den hade i vår tidning fått fyra stjärnor av fem (gick på TV förra veckan). Mina gamla film-studier från Umeåtiden väcktes till liv. Jag började bubbla över av åsikter om vad jag skulle tillfört som regissör. Perfekta skolade skådisar. En barnskådis som funkar bra. (tack vare ett par års fusk med åldern). Här fanns möjlighet att göra en sevärd, tänkvärd film på djupet om… eller inte. För det rätta ordet borde varit en SERIE på 8-10 avsnitt som kunde blivit en ikon till framtiden. ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s