Fråga 13

Vilken gata stod jag och fotograferade på?

A. ÖSTRA TULLGRÄND
B. NORRA MURGATAN
C. SÖDRA MURGATAN

Psst. Ett erbjudande som kan ge tio OLIKA metrar upp.
Det finns en BERGHISS inbyggd i Rebmevon. Hissen som jag själv byggt från marken går 111 meter upp.
I stället för att skriva A, B eller C kan du, helst snabbt, skriva ordet BERGHISS. (inga fler ord tack. Endast 8 exakt rätt bokstäver) Tio personer får plats i hissen. Om hissen blir ”full” får den som kom in sist stiga ur hissen efter en meters färd. Förstår du resten? Den som klev in först får åka upp tio meter. 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1. Om en elfte klättrare lite dumt försöker trycka sig in i hissen får den snällt stanna kvar på samma höjd som övriga tävlande som svarat fel alternativ. Skulle någon lite osmart, som redan klättrat upp 110 meter, välja BERGHISS i stället för A, B eller C får den kliva ur hissen efter 1 meters kortresa. 110 +1 meter = 111 meter. 😉 De som redan passerat 100 poäng gör nog smartast i att svara A, B eller C. Kram från hisspojken Bosse Bus.

OBS! Erbjudandet är främst för de som är trötta i benen & armarna och behöver lyssna på hissmusik en stund.

Regler & mål:
Tävlingstid: 18:00-22:00
Svara med EN BOKSTAV eller ordet BERGHISS.
Fråga 15 och 20 har fyra alternativ.
Domaren har möjlighet att tre gånger (fram till uppgift 15) lägga in en fråga eller ett erbjudande.

Läget längs bergväggen på 222 meter höga Rebmevon:

NamnMeter
Wiolettan210
Laila187
Lisbeth153
  
Ditte142
Sussie140
Minton132
Kerstin N129
Signhild125
Cecilia O122
Maj120
Sven-Arne117
Ing-Britt116
Znogge115
Ethel114
Jennifer112
Eva-Lotta103
  
Kerstin Cecilia97
Anita L92
Marie K91
Gunilla W91
Lena W90
Christina O84
Anette84
Lizzanpizzan82
Eva J82
Marie T71
Marianne68
Thomas67
Gunnel67
Louise62
Emil57
Blomsterbönan57
Eva R37
Börje30
Martin28
  
Anki A0
Inger B0
Pelle0
Saga0
Ingela0
Övriga tränar i käll-aren
17 frågor kvar 

Ledare av högst kvällspoäng:
WIOLETTAN, 37 meter.
Poäng för rätt svar & domartankar:
Den som först svarar rätt får poäng efter hur många som deltagit (totalt) i kvällens fråga. Övriga som svarat rätt får poäng i en fallande skala. Om du skriver ordet BERGHISS handlar det om 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1-0 meter/poäng. Ska bli mycket intressant att studera vad deltagarna väljer, hur de läser texten och framför allt OM de läser texten.

Skrap-Kryss till följande:
De tre på pallen. ❤ ❤ ❤
Den som når bergstoppen som SEXA. ❤
Den som når bergstoppen som TRETTONDE person. ❤
Den som först fått högsta kvällspoäng. ❤

65 tankar på “Fråga 13

  • Jag tillhör de som inte läste hela texten och inser att jag av tidsbrist skulle avstått.. men jag fick ju några poäng i alla fall! 🙂 Hoppas på färre ”störande moment” resten av tiden…

   Gilla

   • Jag ville röra om i grytan och bjuda på lite mättande poäng till de som hamnat på efterkälken. Samtidigt ville jag se om mina pedagogiska studier fortfarande bär frukt. Vikten av att läsa innan det praktiska tar vid. Gäller både små och stora barn. 🙂
    Nu ska jag lämna er åt ABC och två gånger ABCD. När jag studerar facit från de fjorton gångerna ser jag mönstret att det väldigt ofta kopieras från de som skjuter från höften. Med facit i handen är det mesta enkelt. 😉 Dags för skönhetssömn.

    Gilla

   • En hiss som bara går halva vägen, det var inte bra. Sådana hissar känner jag inte till.
    Jag är nog för gammal för dessa lekar, läser inte rätt, eller läser inte allt.
    Går nu och lägger mig i snarkbingen och ligger och grämer mig tills i morgon då jag hoppas att frustrationen har släppt.

    Gillad av 2 personer

 1. Vi har inte kommit halvvägs i denna tävlingslek, ändå har för mig väldigt många passerat halva vägen, 111 m. Precis lika långt som min fiktiva hss var möjlig att nå. Tusen tack till dem som gör att denna lek är möjlig. ❤ Syftar främst på de som kämpat sig igenom tretton frågor men inte nått så långt ännu. Utan er skulle detta inte fungera. Jag hade inte haft tillräckligt med poäng att dela ut till de som fick till rätt bokstav. Hoppas ni orkar hålla ut och ändå trivs en smula med aktiviteten som inte tar många sekunder att utföra. Hade jag varit en rik man skulle jag skickat en Skrap-Kryss till alla 40 deltagarna. Nu tog jag i lite. Jag hade avstått till dem som bara gjort ett kort enstaka inhopp. 😉
  Dags att räkna och snickra tabell. Hissen har jag monterat ner i natt. Nu får ni "flyga" helt fritt under återstående frågor. Endast två fyraalternativskvällar återstår. På onsdag hoppas jag alla tio finalisterna i Korsordsmästerskapen är beredda på femton uppgifter. Vem ska bli Mästarnas Mästare?
  Ha en bra dag.

  Gilla

  • Jag har alltid varit dålig på att klättra så jag hör till dom som inte nått så högt 🙂

   Men nu måste jag fråga … du skriver ”På torsdag hoppas jag alla tio finalisterna i Korsordsmästerskapen är beredda på femton uppgifter. Vem ska bli Mästarnas Mästare?” Men är det inte på onsdag? Den 16 november? Annars blir det ju inte 15 frågor i november, då blir ju den sista 1 december eller … (var tvungen att både kolla på knogarna och rabbla ramsan … 30 dagar har november, april, juni och september för att vara säker på att november hade 30 dagar 🙂 ) Tänk så osäker man kan bli …

   Kram från ett mulet fastland

   Gilla

   • Din ramsa stämmer som alltid. Tack för hjälpen. 🙂 Du fick mig att titta tillbaka på sista Mellanrundan uppgiften. Där står inget datum. Men i inbjudan står allt väldigt tydligt. Borde kopiera den. Annars blir det väl bara jag och mina löss på ONSDAG. 😉
    Kram från riktigt mörkt Visby

    Gilla

   • Du blev bara tvåa på den, men lyckades komma etta igår. 😉 Jag läser nu på paddan att jag skrev i en avslutningskommentar på Mellanrundan och nämnde 30 november. I inbjudan är det tjusigt uppställt. Men där kanske ingen dyker ner igen. Borde nämnt det bättre 10 november. Nio är förhoppningsvis klättrare i ABC. Den tionde kan jag nå på annat vis. Lite social samvaro innan nästa pass.
    Vilket mörker. Har lite svårt för att vänja mig i november.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s