Fråga 30

Tomten stod glad och god i…

1. SJÄLSÖ
X. BRUCEBO
2. BRISSUND

Dagens segrare:
Wiolettan ❤

Priser:
5 Skrap-Kryss fördelas på följande sätt:
Ettan, tvåan och trean i sluttabellen. Någon lottad på placering 4-10.
Den som vunnit flest titlar (först).
OBS! Vi ansvarar såklart inte för klåfingriga personer längs transportsträckan.

Sluttabell: ❤ efter sitt namn betyder en Skrap-Kryss
1. Znogge, 66 p. ❤
2. Greger Byskata, 58 p. ❤
3. Wiolettan, 43 p. ❤

4. Anki Arvidson, 38 p.
5. Eva-Lotta, 27 p.
6. Sven-Arne Petersson, 22 p.
7. Anita Linder, 21 p. ❤
8. Ditte Akker, 20 p.
9. Ethel Hedström, 19 p. (En seger)
10. Minton, 19 p.

LåtAnkiE-LS-AAnitaDitteEthelMinton
1 415 10 
2 5:98:15 6:12 10:17 6:21 7:14 10:20 
3 16:2511:26 15:27 17:34 12:33 8:22 13:33 
4 8:338:34 1:28 9:43 5:38 10:32 8:41 
5 12:459:43 14:42 14:57 10:4813:45 15:56 
Totalt       

Låt 1: ”Ifrån” med Adolphson & Falk, 4:26, Ingen Vinnare 47 ggr. Totalt 103 kast
Låt 2: ”Hva gör vi nu, lille du?” med Gasolin, 3:42, Ingen Vinnare, 44 ggr, Totalt 96 kast
Låt 3: ”Basin Street Blues” med Mikael Wiehe, 6:34, Ingen Vinnare 50 ggr, Totalt 142 kast
Låt 4: ”Volleyboll-Molly” med Torsson, 3:28, Ingen Vinnare, 40 ggr, Totalt 81 kast
Låt 5: ”Höst” med Dan Hylander, 7:49, Ingen Vinnare, 69 ggr, Totalt 156 kast= 578 kast

11. Maj Johansson, 17 p.
12. Gunnel Moberg, 16 p.
13. Eva Johansson, 14 p. (Först till 2 segrar)
14. Eva Rohlén, 14 p.
15. Primrose, 13 p.
16. Gunilla Wahlberg, 12 p.
17. Thomas Petersson, Börje Carlsson, 8 p.
19. Signhild Hortberg, 6 p.
20. Marie Kristoffersson, 5 p.
21. Åse Holmander-Mehlin, 3 p.
22. Susie Bloom, 2 p.
23. Anne Bondin, Ingrid Levander, 1 p.
25. Inger Börmark, Annika Sohlin, 0 p.
27. Övriga i världen. 😉

Flest titlar:
1. Znogge, 8 ❤
2. Greger Byskata, 7
3. Wiolettan, 4
4. Anki Arvidson, 3
5. Eva-Lotta, 2
6. Eva Johansson, 2
7. Eva Rohlén, 1
8. Anita Linder, 1
9. Sven-Arne Petersson, 1
10. Ethel Hedström, 1

Decembertips. Som vanligt lämnar jag imorgon över stafettpinnen till ”Gunnels Kalender”. Temat i år är gr… 😉 I detta inlägg berättar hon också vem som ska efterträda Marilyn Monroe som söndagsbloggare under 2021. Första bokstaven i namnet är dock densamma. Men blondin är knappast… varken falsk eller äkta. 😉

https://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com/2020/11/sakta-ner.html?showComment=1606741033279#c170043249444984828

Tack alla ni som deltagit i ”Kryssa på gotlanduppochner”. ❤

41 tankar på “Fråga 30

 1. Då har jag rott i land andra upplagan av ”Kryssa på gotlanduppochner”. Znogge försvarar förra årets titel och även flest enskilda titlar. Stort GRATTIS! 🙂 Den här gången blev det tuffare i toppen och spänningen varade längre. Hela 10 olika titelsegrare blev det.
  Tack till er 26 deltagare. 🙂

  Tabell kommer imorgon. Då ska jag spela fem favoritlåtar och kasta en tärning under lyssnandet. Tävlar gör då sju deltagare. De som hamnade på plats 4-10. Ni kan följa dramat under dagen i inlägget. Någon av er sju vinner en Skrap-Kryss. 🙂

  Gilla

  • Du visade till slut var skåpet ska stå. Det behövdes också rejält mycket mer jobb för att du skulle nå dit. Svårighetsgraden var höjd. Om det blir som det jag redan funderat på, kan den höjas ännu mer nästa gång. Men jag skulle inte ramla av stolen om du tar en trippel. 🙂 Tänk du är obesegrad. När kommer ditt bidrag på andra tävlingen? 20:58 eller 20:59? 😉

   Gilla

   • Lite tidigare för jag ville fokusera på fiskelägena. Svarade Venedig av ren taktik även om jag är övertygad om Hamburg med sina 2500 broar är rätt. Eller kanske New York med 21 broar till Manhattan. Eller varför inte broarna i Madison fast där saknas ett county förstås… Hur som helt är Venedig en fantastisk stad och där har jag gått och suckat.

    Det behövdes mycket mer jobb samtidigt som jag insett att många nog gissat i år. En svår avvägning hur man ska förhålla sig men självklart beror det på var man lägger ribban 😀 Att det är spännande in i det sista tycker jag är bra!

    Gilla

 2. Oops/Greger Byskata tackar för tävlandet på Gotland. Tackar mina medtävlare och arrangören för en fin tävling. Själv har jag varit på Gotland med familjen på en kort semester år 2017, och trivdes som fisken i vattnet. Skulle gärna komma tillbaka någon gång senare, men som det nu är så kommer man inte långt i dessa coronatider. Har en massa länder och städer att pricka ännu, men vem vet när jag dyker opp och slår näven i dörrkarmen, och frågar när kaffet är klart. Ha det gott och håll er friska och krya framledes. Mvh Oops Van Posshill.

  Gilla

  • Härligt att se dig i sådan kanonform. Du utmanade verkligen Znogge som vann hela 17 av 30 titlar i denna tävling, premiäråret 2019.
   Vi var här på semester 2016 och flyttade hit aug. 2018. Då prickade du in mellan dem. Om du gillade ön då och väljer att stanna lite längre och har tur med vädret tror jag det skulle bli en härlig resa. Nej. Detta året har varit speciellt och sorgligt när det gäller mycket. Men för oss två har det varit suveränt när vi utforskat ön och haft ”platserna” helt för oss själva.
   Tack ska du ha. ”Säger” detsamma till er. Hoppas du noterat att jag skickat ett mail till dig. 🙂
   M v h Bosse von Bus.

   Gilla

 3. Men kära nån … det finns ett hjärta vid mitt namn. Har jag då vunnit en skraplott tro? Förstod inte riktigt siffrorna men glad blir jag ❤

  Och så Bosse! Jag har ju redan tjatat några gånger om det men jag måste tjata en gång till 🙂
  Tack, tack tack för att du anordnade detta. Du lyser verkligen upp november med dina tävlingar. Det var ju första gången jag försökte vara med och det gick ju så där när det gällde svaren 😉 Funderade inte på om jag skulle ha någon taktik eller så utan slängde mest in ett svar innan eller efter hundpromenaden. Och inte hann jag vara med alla dagar heller, speciellt inte i början. Och ibland glömde jag bort tiden. Ibland försökte jag vara lite klurig så där i svaren men det blev nog mest muntert för domaren. När jag svarade Venedig så hade jag velat svara Södertälje. För hu så många broar vi har känns det som när man ska vänta på broöppning. Undrar hur lång tid jag spenderat mitt liv vid en öppen bro i Södertälje … säkert ett par år när man räknar efter 😉 Och efteråt kom jag ju på att jag kunde fått till sju bokstäver. Vi infödda säger ju inte Södertälje utan Sötälje … och … ja det är ju sju bokstäver 🙂

  Nu är jag nyss hemkommen från en skön promenad i skogen. Har precis lagat rådjursstängslet och nu ska jag nog ta mig en liten eftermiddagsfika.

  Ha en härlig dag på ön … den som jag lärt mig så mycket om nu.
  Kram Anita

  Gilla

  • Det är säkert bara jag som förstår siffrorna. 🙂
   Sådan där väntan som inte går att förkorta brukar jag försöka att använda på olika spännande sätt. När jag lyckas går tiden supersnabbt och jag är knappt beredd att hoppa in i verkligheten. Tyvärr har det inte alltid varit så. Självklart inte om jag är sen till något viktigt och någon annan får vänta. Vill inte stjäla någon medmänniskas tid i onödan.
   Sötälje låter sött.
   Andra Adventkram, Bosse

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s