Det surrar och kvittrar

Idag är det Annandag påsk. Om vi hade bott kvar på Gotland så hade jag kunnat se fram emot en påsklovsvecka, men här i Skåne har vi redan förbrukat större delen av påsklovet.
Det har vädermässigt sett varit en ganska grå vecka och även idag lyser solen med sin frånvaro. Men, veckan som gått har bjudit på soldagar också och en sådan soldag tog jag fram mitt macro och sedan gav vi oss ut i vår närmiljö.

Promenaden ackompanjerades av surrande och kvittrande. Ett litet bi ville absolut komma med på bild, men förstod inte vikten av att hålla sig stilla… Det for hit och dit bland krokusarna och jag blev smått trött av att försöka få till några bilder med skaplig skärpa.

Jag hade redan tidigare spanat in några små gula fläckar på baksidan av huset.
”Tussi, tussi, tussi, tussi, tussilago – Åh vad fin du är! Tussi, tussi, tussi, tussi, tussilago – Nu är våren här!” Så sjöng alltid mina elever i Båstad när de hade musik med våra fantastiska musiklärare Annelie och Malin. Både text och melodi ”sitter” för alltid.

Det är inget fel på svalörtens förmåga att lysa upp en hel gräsmatta.

Jag njuter verkligen av att se hur de till synes helt döda grenarna plötsligt får liv igen.

Vår! Varje år gläds jag över att få ta del av allt som händer i naturen. Det känns som om alla sinnen vaknar till liv efter en lång, mörk tid. Just den här våren tror jag att jag gläds lite extra mycket och är tacksam över att jag än en gång får ge mig ut och lyssna på hur det surrar och kvittrar.

14 tankar på “Det surrar och kvittrar

    • Tack! Varje år förundras jag över att det kan bli så grönt! Det är precis det man behöver efter en lång höst och vinter i ”murriga” kalla färger. Plötsligt är allt en enda färgexplosion!
      Ha´ en fin vecka!

      Gillad av 1 person

  1. Våren är en underbar tid när naturen vaknar. Förstår att du gläds extra mycket i år. Blev så glad åt bilden på Tussilagon som jag sällan ser. Just nu kom solen fram och då trivs vi.

    Soliga kramar från oss

    Gillad av 1 person

    • Visst blir man glad! Lite extra glad när solen lyser, fåglarna kvittrar och kvällarna är ljusa. Vilken tur att vi har årstidernas växlingar som ger oss denna variation år efter år.
      Önskar dig en fin vecka!

      Gilla

    • Om jag får välja en favoritårstid så blir det just våren. Älskar verkligen när allt slår ut och när det känns som att livet återvänder till det som tidigare sett helt dött ut. Dessutom gillar jag när dagarna blir allt längre och ljusare.
      Önskar dig en fin vecka!

      Gilla

  2. Vilka underbara vårbilder att blir glad av och tänk så fantastisk naturen är! I vissa lägen blir det extra tydligt vad vi uppskattar och vad som betyder mycket för oss. När vi körde hem från huvudstaden i dag hade vi 17 grader delar av resan så det klagade jag inte på!

    Önskar en god kväll!

    Kram

    Gillad av 1 person

    • Gissar att ni också haft nytt värmerekord i veckan som gått. Helt plötsligt var till och med vindarna varma. Kändes konstigt att man alldeles nyss haft både vantar och mössa och så blev det sommarvärme direkt. Härligt!
      Önskar dig en fin vecka!

      Gilla

  3. Vilka härliga blommor. Kan riktigt känna hur tussilagon luktar. Lukten av vårens första minsann. Här ligger snön djup och det dröjer säkert hela april innan jag få se dom små vackra solarna blomma på marken. Nu är jag så less. Det har snöat mest hela påsk och inte ens en solglimt förrän idag.

    Gillad av 1 person

    • Nu hoppas jag att snön gett med sig även hos dig och att du börjat få känna att det luktar vår. Kanske har tussilagon både hunnit dyka upp och blomma klart under den här månaden som gått sedan du skrev. Så fort en månad kan ”springa” iväg.
      Önskar dig en fin vecka!

      Gilla

    • Tänk så mycket som hänt på den månad som gått sedan jag tog de här bilderna. Vädret har skiftat från kallaste kallt till rena sommarvärmen. Vindarna har varit allt från nordanvind till milda och varma. Omväxling kan man verkligen kalla det. Nu har det blivit så grönt att man blir alldeles tagen av färgens intensitet.
      Önskar dig en fin vecka!

      Gillad av 1 person

  4. Det här inlägget har jag tydligen missat. Men idag, när regnet piskar mot rutan, var det extra vackert att fästa blicken vid dina fina bilder på vårtecknen i naturen. Förstår att du går och sjunger på tussilagosången. De är så fina, som gula små solar. Och det är något alldeles extra när nya löv visar sig på träd och buskar. Den där skira, späda grönskan har du fångat så fint.

    Kram och fin kommande vecka!

    Gillad av 1 person

    • Tack! Ibland undrar jag vart tiden tar vägen… En vecka blir lätt en månad. Bosse påminner mig om att jag ska svara på kommentarerna och jag lovar (men blir som Alfons Åberg) ”Ska bara…” och så kommer något annat emellan. Alldeles nyss var det första april och nu har vi redan tagit ett skutt in i maj. Våren är härlig men ibland går den alldeles för fort.
      Önskar dig en fin vecka! Kram tillbaka!

      Gilla

Lämna en kommentar