Såg fall stående

Vi uppskattar att solen går upp redan vid sjutiden. Därmed hann vi med en trevlig och dramatisk utflykt, innan vi skulle hämta maten klockan nio. För det var ingen dans på rosor att ta sig till vattenfallet i Fridhem, söder om Visby. Vi plumsade i isig snö. Solveig som hade bättre sulor och grepp på sina skor gick först på snedden. Ett steg i taget nedför den osynliga trappan. Jag höll henne i en hand och gick också på snedden. Det var knepigt att veta när trappan var slut. Stundtals tog jag tag i grenar.

Vi uppskattar att vi fått fler och fler Instagramvänner, som har anknytning till Gotland. Tipsen på möjligheter och sevärdheter fylls på. Hade vi vågat ta oss hit förra helgen hade det varit ännu finare. Sedan går det utmärkt att vända på myntet. Nästa helg hade varit försent. Nu har jag 10,9 i skuggan utanför fönstret. ❤

En bit av stugan som vi funderat på att hyra en natt för att förhoppningsvis få uppleva en vacker solnedgång. Men i somras ”redovisade” vi en solnedgång från Fridhem och det finns en uppsjö av andra platser.

Högklintbesök blev det inte denna gång. Vi skulle hinna med att hämta paket innan Maxi. Däremot blev vi inspirerade och förstärkte nästa morgontur med årets första fikakorg. Denna tur rullade ”den lilla blå” mot norr. Troligtvis kommer det på gotlanduppochner denna vecka.
Tänk nästa måndag är det vårmånad. Glöm inte att gissa på de två dörrarnas färg. https://gotlanduppochner.com/2021/02/07/dorrarnas-farg-akt-2-9/
Jag tror fototävlingen kommer att ”leva” ända till september. Spännande. 😀

30 tankar på “Såg fall stående

  • Det är inspirerande med vattenfall. På samma ställe såg vi inte en droppe falla ner i somras. Just nu har vi 10,7 grader i skuggan. Tur vi åkte dit i lördags. Hoppas du också har det gott hos dig. Jag har precis pratat en lång stund med en dotter som bor i Rydsgård.
   Kram, Bosse

   Gilla

 1. Det är inte så vanligt med stillastående vattenfall. Väldig fina bilder! Det är jag inte så säker på att nästa måndag är vårmånad. Det är höstmånad enligt min kalender ;-). Hoppas i alla fall att det blir en fin dag 🙂 Kram Anne

  Gilla

 2. Tänk så många inlägg jag sett nu från Gotland. Man tror att det inte är så stort men att det finns så mycket att se där är väldigt häftigt. Här har vi ju snö i sex månader av året och just nu har det i alla fall varit nollgradigt i ett par dagar men nu är det kallt igen och blankis på vägarna. Många olyckor har det varit i helgen. Det är ju långväga sportlovsgäster som kör som galningar. Idag ska jag i alla fall försöka att bada bastu om inget annat oväntat händer.

  Gilla

  • Jag funderade i morse om vi har betat av en procent på ön snart. Tror inte det. Mina pärmar och mappar på externminnet fylls ständigt på.
   Måste erkänna att jag inte vill byta med dig trots dina fina vinterbilder. Blankis på vägarna är inte att leka med. Hoppas du lyckades ta dig fram och in i bastun så du fick njuta ett tag. Det är du mer än värd.

   Gilla

 3. Fryset vattefall är så häftigt. Har sett sådana några gåner i norra Sverige och Österrike.
  Men det lät farligt med trappan.
  Soliga kramar från oss +12 i skuggan
  🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞

  Gilla

 4. Vackra fall! Ser lite mystiskt och trolskt ut.

  I Närke är det dimma och slafs så det skvätter om fötterna! Längtar till vårmånaden, ett otroligt härligt ord!

  Gilla

  • Innan vi flyttade hit hade vi aldrig varit i Fridhem. Istället har vi vikt av vänster upp mot Högklint, när vi varit i krokarna. Nu har vi varit i Fridhem under alla fyra årstiderna och dessutom upplevt en magisk solnedgång i somras.

   Då hade ni otur med dimman. I och med den starka gula lampan blev det idag inget slafs i våra hemkrokar. Håller med om att ordet VÅRMÅNAD är ett härligt och efterlängtat ord. Sådant blir jag glad av.

   Gilla

 5. Men oj, oj, oj. Blev nervös bara jag läste din beskrivning av äventyret. Men det var värt det. Häftigt! Och fina bilder blev det.
  Oj, 10,9 i skuggan. Här har vi bara haft skugga och i den har det varit plus 4,5. Våren är på gång 🙂 Ska bli ordentligt blåsväder senare i veckan. Ska gör mitt bästa för att inte hamna i det.

  Kram och fin kväll!

  Gilla

  • Med tanke på hur det ser ut här idag känns det overkligt med våra två morgonturer i helgen. Det var i grevens tid med tanke på målen. För vi ville ha is och snö.
   Blåsväder låter inte mysigt. Idag var det i alla fall härligt. Hade ingen lust att gå in.
   Kram tillbaka

   Gilla

  • Det var en upplevelse att få komma dit när det fanns istappar och snökonstverk. Dessutom i grevens tid. Två dagar senare, igår, hade det varit försent.
   Visst är det en underbar och efterlängtad känsla. Som vi aldrig blir för gamla att uppleva. Tror den till och med blir starkare med åren.
   Kram

   Gilla

 6. Förstår att det var väl värd all möda att få se detta vackra i verkligheten. Bra att ni tog det försiktigt vid dessa osäkra platser. Trappan som inte var någon trappa, eller i varje fall, osynlig.
  Verkligen vackra bilder fick ni, trevligt att få se.
  Vi har inte fått någon vår ännu, inte vad det känns som, men snön är snart borta och lite varmare är det i luften, så snart så.
  Ha en bra tisdag och var rädd om dig.
  Kram!

  Gilla

  • I efterhand när vi vet att vi klarade oss ifrån att ramla var det mer än väl värt utflykten och upplevelsen. Det är nog inte så ofta det finns iskristaller där.
   Under veckan kanske våren kommer till er också. Fint att se att det var en gul matta i gräsmattan under vår balkong.
   Tack ska du ha.
   Kram, Bosse

   Gilla

 7. Vilken rubrik som höll hela vägen! Nöje i seende fägring! Upplevelsebankens konto påfylld; tack!
  Kort och gott och oändligt på sitt vis 🙂
  Kram

  Gilla

  • Kul att det var någon som gillade/kommenterade den rubriken. 🙂 Det var lite ”Fyndiga Tove-stil på den”. 🙂 Det var i ”Sista minuten” som vi kom dit. Nu ser där säkert ”bara” ut som det gör på våren. Ser och ser. Man hör det bra. Dock inte så bra vad någon på fem meters avstånd säger. Men de flesta ord går i repris.
   Kram

   Gilla

 8. Tur att det fanns träd att hålla sig i på er vådliga vandring. Fridhem kan jag tänka mig är en vacker plats alla årstider. Ja, snart är det vårmånad och våren ska ju vara tidig i år – så ingen mer snö om jag får önska. Det blev skidturer i februari och de turerna var underbara men nu räcker det.

  Gilla

  • När det gått bra är det alltid kul efteråt. Men stundtals var det isbana.
   Det är en fin oas som vi upptäckte först när vi flyttat hit. Innan var direkt upp till Högklint som gällde.
   Jag håller med dig. Nu är det en tidig vår som lockar. Härligt att det blev skidåkning.

   Gilla

 9. Vilket vackert vattenfall och väl värt den vanskliga trappfärden. Magiskt när vatten fryser till is. Härligt att ni hann fånga iskonsten innan den försvann.

  Ha en fortsatt fin vecka och varm kram 🤗

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s