Garbarns länning

Vi har besökt väldigt många nya ställen på Gotland under 2020.

Här hade vi några fina dagar vid Kappelhamnsviken på norra öjn.

Även små fiskelägen får ta plats på bloggen gotlanduppochner.


Härifrån hade vi klar utsikt över till andra sidan viken. Vi uppskattar att det finns kvar många vita fläckar. Många spännande stopp ligger framför oss. Helst tidigt på dygnet.

Nu är den stora frågan om vi ska försöka hyra denna båt eller…

… hoppas att båtpusslet är ledigt till vår ”spikade” vecka? 😉

Från andra hållet ser Garbarns länning ut så här. Länning är ett gammalt ord för förtöjning och uppdragsplats för båtar.
När jag gick ner till vattnet satte min fantasi igång. Först tänkte jag på hemska saker. Sedan gled tankarna över till Gunnel Mobergs tema grönt, på sin kalender i år.

Kan Gunnel vara inblandad till och med… ? 🙂

Tre bilder från samma plats. Vi längtar efter nästa säsong. ❤
Inte en enda soltimme har Gotland haft i december – än så länge. Imorgon lyser dock Lucia upp.

22 tankar på “Garbarns länning

  1. Vilket väder! Är det konstigt att man har sommarlängtan? Ni har verkligen hittat många fina ställen. Men båten ska ni nog inte chansa på. Den ser lite rank ut! God lördagkväll!

    Gilla

    • Nästa gång vi är i de trakterna ska cyklarna med. På vissa sträckor är cykeln bättre än bilen.
      Det skulle säkert funka med att gå omkring på händerna. Dubbelmormor hade kommit på förstasidorna. 🙂 Ge det mer än en helg. Annars blir det kanske som med mitt första besök en pingst, i början av nittiotalet. En svag tvåa i betyg. I år har vi haft många fempoängsdagar.
      Kram

      Gilla

  2. Vackert med den gröna kotten! Härliga sommarbilder.
    Inga soltimmar låter mörkt, men det finns ju alltid ett ljus i det där mörkret och snart är det vår igen.
    Må gott och ha en fortsatt fin tredje advent!
    Kram Christina

    Gilla

  3. Här har solen lyst med sin frånvaro flera veckor i sträck och inte nog med det. Det är bara ljust ett par timmar om dagen så det gäller att komma ut en stund mitt på dagen sedan är det mörkt och så fortsätter det. Snö har vi lite grann men det kommer mer varje dag. Njut av att ni kan gå på barmark. Mindre halkigt då.

    Gilla

  4. Så mycket ni sett och upplevt på Gotland detta år och även frikostigt delat med er av fantastiska bilder och fina, informativa texter. Och nu när resandet är begränsat så har det varit extra värdefullt att kunna resa utan att resa. Stort tack!
    Kram

    Gilla

    • Jag gillar mycket men är extra svag för gamla fiskelägen. Antagligen har vi haft en fördel av att det kom färre turister hit denna säsong. Men vår taktik med att åka iväg väldigt tidigt på dygnet har varit givande. Vi har mött betydligt fler djur än människor. Väldigt få bilar.
      Stort TACK för dina fina peppande ord.
      Kram, Bosse

      Gilla

Lämna en kommentar