Uppgift 26 av 30

Uppgift: Kvinnlig pionjär
Svar: 5 bokstäver
Tävlingstid: 18:59-20:59
Regel: Bokstäverna ska vara exakt de rätta. Precis som i ett korsord.

Slutspel. Från och med nu och fram till sista uppgiften på måndag deltar bara tidigare deltagare och Ingen Vinnare. 25 st verkliga och en fiktiv person. 😉
Dyker det upp nya namn skriver jag UT. (Utom Tävlan)
FAB=Fel antal bokstäver. Ger inga poäng till personer med rätt facitsvar. (Jag nämnde torsdag i inbjudan som ett exempel.)
Nu kör vi.  😊

Efteråt:
Facit: BAUER
Snabbast: INGEN VINNARE ❤
0 deltagare hade rätt.
17 hade fel och bjuder på kvällspoängen.

En chans till på skoj:
1. Född i västkuststaden Halmstad.
2. Uppvuxen i Helsingborg.
3. Sponsrad av Banankompaniet.
4. Öresund 1931 och Engelska kanalen krigsutbrottsåret 1939.

Aktuell tabell efter 26-30 uppgifter:
1. Sven-Arne Petersson, 73 p.
2. Znogge, 58 p.
3. Wiolettan, 55 p.

4. Anki Arvidson, 38 p.
5. Anita Linder, 35 p.
6.  Börje Carlsson, 32 p.
7. Thomas Petersson, Primrose, 31 p.
9. Gunnel Moberg, 29 p.
10. Eva-Lotta, 27 p.

11. Signhild Hortberg, 24 p.
12. Maj Johansson, 23 p.
13. Minton, 21 p.
14. Pia Boman 13 p.
15. Ditte Akker, Ethel Hedström, 3 p.
17. Mångmamma, 2 p.
18. Kerstin Johansson, 1 p.
19. Eva Johansson, Cecilia Ottosson, Laila Larsson, Inger Börmark, Greger Byskata, Marie Kristoffersson, Annika Sohlin, 0 p.
27. Övriga i hela världen. 😉
X. Ingen Vinnare, 91 p.

Titlar:
1. Ingen Vinnare, 6
2. Wiolettan, 4
3. Sven-Arne Petersson, 4
4. Znogge, 3
5. Thomas Petersson, 2
6. Gunnel Moberg, 2
7. Signhild Hortberg, 2
8. Eva-Lotta, 1
9. Anki Arvidson, 1
10. Anita Linder, 1

Störst poängplockare (enbart som ensam):
Eva-Lotta, 19 poäng. (Uppgift 11)

46 tankar på “Uppgift 26 av 30

    • Så lätt det är att välja fel när alternativen är många. Ett annat av mina alternativ var Betty men där passade bara förnamnet. Henne hoppas jag du känner till 😀

      Gilla

    • Jag gissar på att det var det som Laila syftade på. Jag kunde inte precis skriva efternamn (som för mig är självklart i de flesta sammanhang) Hade jag gjort det hade den smarte snabbt räknat ut att det fanns lika många bokstäver i både för- och efternamn.
      Jag hade glömt att hon var född i min barndomsstad. Annars har jag säkert läst om henne i HP flera gånger. Imponerande kvinna.

      Gilla

      • Haha, ja Bosse 🙄 där ser man… jag valde förnamnet för jag tänkte att du är nog så lurig att du tar det mest långsökta 😏. Så det inte förväxlas med John Bauer, som är en av mina favoritkonstnärer. Mycket pga sagotemat. Men ”nära skjuter ingen hare”. Annars beundrar jag henne, Sally… har ju alltid gillat att simma i havet, man är ju inte för inte uppvuxen i en stad med underbar sandstrand och långa somrar.
        I år har jag inte badat ute en enda gång, tror det hänt för första ggn i mitt liv.
        Hoppas – maybe – att det finns ett extrapris bland nollorna, så man har en chans 💁🏻‍♀️
        Önskar en fin adventshelg! 🌟 på ön och hälsa till lilla frugan!

        Gilla

      • Jag sa det till Solveig. Skulle inte förvåna mig om någon skriver Sally. Sedan skrattade jag till när det var du och tyckte det var skönt. Om jag skrivit (efternamn) inom en parentes skulle alla smarta förstå att det var lika många bokstäver i både för och efternam. Efter att lite tjurigt tänkt i tre svarta sekunder 🙂 att jag byter ut uppgiften blev jag proffsig igen. Behövde inte gå långt. Det är efternamn som gäller om det inte frågas efter stormnamn och namnsdagar. Det är bara att studera årets facit, 8 av 9. Enda undantaget är MÅRTEN. För det var väldans svårt att hitta ett EFTERNAMN bland namnsdagarna i november. 🙂

        Vad synd att du inte badade i somras och bröt den våta traditionen. Hoppas du tar igen det 2021. Bröt du en tripp till Skåneland också?

        Tack ska du ha. Önskar er det samma. Solveig håller på att plocka fram adventsstakar och nynnar på något från köket. Nu är det dags för mig att redovisa och annat bus. Sedan ”smaka” och sätta betyg på ett ekologiskt te från kalendern. Vi dricker inte kaffe på kvällen så därför har vi tjuvstartat och är redan på påse sju. Den första tycker jag är klart bäst – än så länge.
        Har du varit på Gotland? Jag kan inte hålla reda på vad jag hört och läst dessa två år.
        Bauer är också en stor favorit hos mig. Sorglig olycka på luriga Vättern.
        Kram

        Gilla

  1. Ja, du har dina funderingar, Bosse Bus 🤓 och jag är glad ändå, trots missen.
    Nä eller ja, jag bränt sviten, det blev ingen Skåneresa. Har hänt en gång tidigare på alla år vi bott här. Man kan bada här också, det finns fina badställen, ensliga insjöar eller forsar och grynnor om det behagar, men vattnet är kyligare än i södra Sverige.
    Ja, vi var på Gotland en hel månad 1975, låter som rena stenåldern ju, haha… vi hyrde en stuga och hann beta av en del, jag känner igen lite av det du berättar om. Det var/är fint där på den ön. Minns särskilt alla klapperstenarna på stranden, som Tom ville stoppa i munnen… han var bara ett år och skulle känna på allt. Men vi var inte på Fårö, det skulle vara intressant.
    Fint att frun nynnar, då trivs hon. Jaså, ni har redan tullat på tekalendern, härligt! Det gäller att ta njuta och leva för stunden så mycket det bara går.
    Ha nu en fin advent. 🌟 Kram från Laxsjö ❄️

    Gilla

Lämna en kommentar