Hammars fiskeläge


Det är svårt att inte gå ner i varv när man parkerar vid Hammars fiskeläge i Norrlanda socken.

Vi tror det är denna bod som ägs av Stiftelsen Norrlanda Fornstuga.

För inte allt för länge sedan var fiske vid ett fiskeläge en ren överlevnadsfråga. Denna sommar skiljer sig då och nu mindre än annars. För rekreation börjar bli allt viktigare för oss små människor. Inte sant?

Ett par båtar och en inbjudande brygga. En stund senare kom det en man gående från någonstans och gled ner i vattnet från bryggan.

Det är inte långt mellan olika slags smultronställen på östra kusten. Juveler som vi betar av ett efter ett.

24 tankar på “Hammars fiskeläge

  1. Dina bilder ”andas ett lugn!” Ja, rekreation, blir allt viktigare och kanske detta år har fått många stressade människor att vilja vara mer ute i naturen. Att söka ett lugn på ett mer naturligt sätt!
    Är det Bosse som sitter där i vilstolen? Gillar den näst sista bilden mycket…
    Kram från Nilla

    Gilla

  2. Tack för besöket här på Hammars! Här har jag faktiskt varit ett par gånger så lite kände jag allt igen. Du berättar så fint och bilderna är en god förstärkning.
    Och visst är detta balsam för själen.
    Kram

    Gilla

  3. Dina bilder ”andas ett lugn!” Ja, rekreation, blir allt viktigare och kanske detta år har fått många stressade människor att vilja vara mer ute i naturen. Att söka ett lugn på ett mer naturligt sätt!
    Är det Bosse som sitter där i vilstolen? Gillar den näst sista bilden mycket…
    (Trädgårdsprojektet fortgår, men tar all vår tid i anspråk! Ska bli kul och skönt när det är klart!)
    Kram från Nilla

    Gilla

  4. Du gör verkligen fin reklam för Gotland. Dina texter och bilder är mer intressanta en än guidebok. När jag läser det du skriver tänker jag på Ditte. Hennes Stockholmsskildringar är toppen. Ni är enastående båda två. Kram

    Gilla

    • Tusen tack för de snälla orden. ❤ Du skulle sett Gotlands smultronställen på plats. Jag tror du hade uppskattat dem och fått din egen tio-i-topp-lista över favoriter.
      Din blogg fann jag tidigt och blev direkt förtjust i den. 🙂
      Helgkram från novembertävlingsfixaren

      Gilla

  5. Ser pittoreskt och trevligt ut, förhoppningsvis tar vi oss till Gotland nästa sommar, i år fick vi hålla tillgodo med ett Ölandsbesök, men det gick inte heller av för hackor 🙂

    Gilla

Lämna en kommentar