Norrlanda Fornstuga – en tidsresa bakåt i tiden


Om du vill uppleva hur det kunde se ut på en gotländsk 1700-talsgård ska du bege dig till denna plats.

Museet är skapat av gotlandsskalden Gustaf Larsson, hans bror John och deras pappa Johan Larsson.

Totalt finns det 12 stycken byggnader. Några av byggnaderna har agtak.

Det finns skyltar med information om vad som väntar innanför porten.

Redskapsbod från 1700-talet.

Tjärbod från 1860-talet.

Linastugan kom hit först. (Från Hörsne socken). Stugan uppfördes på tomten våren 1926. I denna stuga finns många intressanta saker att beskåda. Det går också att ta sig upp på andra våningen.
Noterbart är att människorna före oss, oftast hade en lägre längd.

Museet ligger vackert och en egen picknickkorg kan avnjutas vid borden. Det kostar endast 20 kr i entré, som vi swishade vid entrén.  (40 kr) 😊

14 tankar på “Norrlanda Fornstuga – en tidsresa bakåt i tiden

  1. Det är ett vackert och intressant ställe där vi (SPF) gjorde ett besök på en bussutflykt 2016, Du har så många fina bilder att det inte finns så mycket mer att tillägga!
    Kram, Ingrid

    Gilla

    • Jag hoppas många föreningar hittar dit och andra privatpersoner. Vi var där helt ensamma. Det är intressant att komma in i byggnaderna. Mycket att titta på. Svårt däremot att fota inomhus. Blir lätt för rörigt. Betydligt finare på plats där ögonen väljer själva.
      Tack ska du ha. Som vanligt tog vi massor av bilder. Tur jag har ett stort externminne. 🙂 Men jag tänkte ändå ägna höstmörkerstunder till att gallra och lyssna på sommarpratare. Nytta & Nöje.
      Kram, Bosse

      Gilla

    • Jag är alltid fascinerad av ”ekorrar” som brinner för något och sedan ”redovisar” för alla som har vägarna förbi. Det är corona som gjort att vi först nu startat upp kategorin MUSEUM. Jag hoppas livet är ungefär som ”vanligt” igen nästa säsong. Till dess blir det utomhusaktiviteter i möjligaste mån.
      Kram, Bosse

      Gilla

Lämna en kommentar