Händer inte ofta

Vi hade varit och slängt saker på återvinningen och passade på att tvätta bilen efteråt.
”Kör in där borta så kan jag hämta ett paket, när vi ändå är i krokarna.”
När jag satt på parkeringen och väntade började det dåna högt på biltaket. Så låter det aldrig när det ösregnar ens. Visade sig vara en hagelskur av rang. + 12.4 grader utomhus. Världen är lite upp och ner. Allt kan hända. När jag tittade mot väster såg himlen ljusare ut. Därför körde jag inte hem utan rattade vidare mot kustvägen.

I Brucebo naturreservat hade hagelskuren dragit vidare. Men blåsipporna var vackert blöta.

Även här hittade vi vita blåsippor.

Brucebo är ett av Gotlands mest variationsrika naturreservat. Länsstyrelsen skriver att om man vill uppleva Gotlands natur genom ett enda reservat är Brucebo ett bra val.

Utsikten i gläntan har jag visat förut. Därför är detta tredje inlägget i kategorin ”Favoriter i repris”. Längre fram på året lockar naturstigen på 2,5 km ner till källmyrarna med orkidéer. Därnere finns även små grottor.

Otroligt mycket kottar. Har det någon orsak eller verkan tro. De tycks inte ta hänsyn till den pågående pandemin.

Fiskeläget i Själsö. Ovanför hamnen hade vi planerat att fika denna vecka med några trevliga vänner. (För varje säsong öppnar nämligen Själsö bageri vid påsk). Men 2020 följer inga vanliga tider. Tur vi utsåg årets fik förra året. 😉 Istället tar vi med oss en egen fikakorg och åker ut till naturen och undviker folksamlingar inomhus.

Fotnot: Bilderna är tagna med mobil och inte redigerade. Var rädd om dig och dina medmänniskor.

16 tankar på “Händer inte ofta

  1. Så vackra blåsippor. Tyvärr ser man dem aldrig här.
    Ja, det var verkligen tur att ni körde ”årets fik” förra året för denna säsong hade det blivit platt fall. Nu är det fika ute i naturen som gäller.

    Kram

    Gilla

    • Vi har heller inte varit bortskämda med blåsippor innan sista flytten. I år har vi varit på fler ställen och därmed sett fler.
      Det hade blivit en flopp. 😉 I år hade jag tänkt besöka favoriterna och några nya som inte hanns med förra året. I rätt väder är det minst lika bra – och betydligt billigare. 😉
      Kram

      Gilla

  2. Mysigt när man sitter i bilen och det kommer en riktig hagelskur ,-)
    Men ovanligt nu. Varmt och har det varit ett tag. Fina blåsippor! Fina bilder ,-)
    Vackert ser det ut.. Fin naturstig verkar det vara, en plats att lägga på minnet om nu vi kommer till Gotland igen.
    Det var MÅNGA kottar ,-))
    Ha det jättefint
    KRAM Primrose ,-)

    Gilla

    • Med skydd för knopp & kropp är det bara häftigt.
      Det hoppas jag ni gör någon gång. Ni som har hund borde gilla alla ställen som hundarna kan vistas i. Just den naturstigen är i brantaste slaget för mig. Då måste linsskyddet ständigt vara på i rörelse. 🙂
      Jag borde haft en bloggtävling där. 😉
      Kram Bosse

      Gilla

  3. Åh, blir så glad över att få se blåsippor hos dig! Så fint där i naturreservatet och den där granen var ju verkligen full med gottar! Det sägs ju att det kan bli mycket kottar vid nödår!?
    Ja, vilken tur att ni besökte fiken förra året. Nu är det tacksamt att kunna vara ute på tu man hand i naturen.
    Kramar Nilla

    Gilla

    • Vi har aldrig sett så många blåsippor någon vår som denna. Beror på att vi rört oss på fler ställen.
      Hoppas devisen inte stämmer – men det verkar tyvärr göra det.
      Fint väder har det varit denna vecka som S haft lov. Vi har varit på flera mysiga ställen och turer. Dagarna har gått för fort tycker vi. Men i morse vaknade jag med både ont i halsen och feber. Så det har varit en innedag.
      Kram Bobo

      Gilla

  4. Så fina bilder du tagit med din mobil, måste vara en bra kamera i den!? 🙂 Idag när jag hade en massa ”inbokat” som jag skulle göra så är allt plaskblött, men enligt SMHI på lokalradion ska det bli sol senare. Alltså får jag hoppas på att både gräset och altanen torkar upp ordentligt. 😯
    KRAM & GLAD PÅSK/Susie 😉

    Gilla

    • Betydligt bättre än min förra. Det va därför jag gick över till IPhone. Frågade först ”lillasyster” om vilken som hade en bra kamera. Men helst vill jag ta med systemkameran.
      Vi fick inget av ”det regnet” här i torsdags. Hoppas du haft fina påskdagar.
      Kram Bosse

      Gilla

Lämna en kommentar