Tillbaks igen

Denna månadstävling är indelad i tre etapper. Den som FÖRST har alla tre rätt i samma kommentar vinner en Skrap-Kryss.
Jag vill alltså endast ha EN kommentar med alla TRE svaren och ingen faktahjälp till kommande deltagare.
Jag svarar med att berätta hur många rätt DU fått ihop. (om du lämnat tre svar.)

Alla är välkomna. Både du med och utan blogg. Ta chansen att bli miljonär. 🙂
Börja med att trycka på FÖLJ så du inte missar något. Då kör vi igång för jag är nyfiken på hur länge tävlingen kommer att ”leva”. En timme? En dag? En vecka? Eller vinner INGEN VINNARE sin första månadstitel? Hoppas inte det sistnämnda.

Etapp 1:
Bild A

Bild B

Dessa två foton tog jag när jag var på bibblan vid olika tillfällen. Vad insåg jag hade förändrats från bild A till bild B?

Etapp 2:
Jag söker en känd person – kopplad till södra Gotland sedan många år tillbaka.
Ledtrådar:
Hasse Alfredsson, baptistpastor, scenskräck, Storsudret, Reine, institution, körsbär
och dator.
Jag trodde att Reine i ”Barnens ö” skulle göra det för lätt, PC trodde jag någon klurig direkt skulle knäcka. Jag la till körsbär för att jag samma dag, 6/8.19, läste att P C Jersild skulle föreläsa på Körsbärsgården och läsa från sin kommande bok ”Skriv först-fråga sen”. 

Etapp 3:
Även här handlar det om en känd person. För och efternamn tack.
Längre ledtrådar:
Från en ö till en annan ”ö”, knappast ett pseudonymnamn, siffror lättare än bokstäver, yngre än Dagny, kalkstenshus och 9,5 miljoner kronor.
Den här fixade Ethel. Jonas Jonasson ska flytta från Gotland (Hogrän) till Lidingö, jag lekte med titlarna ”Analfabeten som kunde räkna” och ”Hundraåringen som gick ut genom fönstret och försvann”.

Stort LYCKA TILL! 😊

Fakta:
Månadens Gotlandstävling kommer att läggas in tio gånger under året. Juli och november är ”lediga”. I december tävlar bara de som vunnit minst en månadstitel under året.

VINNARNA 2019:
Januari: Louise Pettersson
Februari: Anne Bondin
Mars: Ditte Akker
April: Ditte Akker
Maj: Gunnel Moberg
Juni: Louise Pettersson
Augusti: Eva Rohlén 🙂
September: ?
Oktober: ?
December: Stormästaren ska koras.

 

 

 

 

24 tankar på “Tillbaks igen

      • Taktiken att snabbt slå till kan funka ibland. Dessutom fick du bra träning inför november där det gäller att vara först på ett ställe. 🙂 Ger då också lite mer poäng på ett annat och har antagligen ingen betydelse på det tredje stället där det gäller att vara taktiskt slipad. 😉 Mer detaljer kommer när jag format det hela färdigt.
        Njut du på av ”de sista timmarna”. Jag ser fram emot efterlunchutflykten och hoppas solen finns kvar. Den har en förmåga att försvinna på kort tid.
        Ökram

        Gilla

  1. 1. Jag ser flera skillnader. Olika blommor i vasen till vänster, olika skyltar till vänster på bardisken bredvid bardisken
    2. Jonas Jonasson
    3.Ingmar Bergman

    Gilla

    • Det är olika människor också. Fönsterna är säkert en vecka äldre. 😉
      Frågan ovan löd. ”Vad insåg jag hade förändrats från bild A till bild B?”

      Ska bli spännande att se hur nästa deltagare tar detta vidare, informationen från de än så länge tre deltagarnas svar. Något säger mig att taktiken borde vara att försiktigt ta Ethels tre tegelstenar och bestämma sig för att behålla två stycken och byta ut en mot en/ett … 😉

      Gilla

  2. Har ingen aning, men snor Ethels svar och byter ut svaret på nummer 1.
    1. Julpyntat i andra bilden med ljusslinga och röda amaryllis.
    2.Alex Schulman
    3. Jonas Jonasson

    Gilla

    • Tack så mycket för dina tre svar. 🙂
      Deltagare nummer 4 fick 1 rätt.

      Kommande deltagare har därmed lite mer information att ta del av. För jag hoppas verkligen att det dyker upp fler under månaden och att någon löser de tre uppgifterna. På tal om att dyka upp. Vad härligt att få en kommentar som innehöll mer fakta om den ilskna Kapten S och att Ingrid berättade en anekdot om ett besök där när hennes mamma var med. Det är sådant här som gör att jag gillar att blogga. 🙂

      Gillad av 1 person

  3. Tack Bosse för lotten och det roliga brevet. Postgången var supersnabb. Det var en vinstlott och hade du skickat med några A:n också så hade jag nog kunnat bada i pengar. Så glad för jag får två extra lotter så vi får se hur det blir med badandet 😉 Ha en fin helg och gladvinnarkram

    Gilla

Lämna en kommentar