Ibland är det enkla gott nog


Vi gled iväg tidigt med bilen efter en nyttig frukost i stugan. Jag hade tidigare noterat att det fanns ett bageri där vi kunde köpa färskt bröd och insåg att det låg bra till för förmiddagens aktiviteter på Sudrets ostkust.

Nästan vindstilla och behagligt varmt i luften. Självklart borde vi ta en enkel fridfull fikastund i trädgården.

Trevliga Ylva stod vid kassan.

Mums! 😀 Vad supergoda blåbärsbullarna var som vi köpte med oss. Det tyckte vi båda två.

Trädgården var alternativ ett…

… men en bloggfotograf måste vara extra nyfiken. Om det varit sämre väder hade vi suttit här.

Eftersom jag inte har någon plåtmage bestämde jag mig att spara ”dagens kaffe” till eftermiddagens fikaställe. En kall dryck kändes dessutom som ett bättre alternativ i värmen.

Den ”kaffebönan” känner jag bestämt igen.

”Vänta lite. Vad gör du? Du kallar väl inte på hela slä…”

Tur vi var klara med fikat. Men synd att vi inte kan köpa deras blåbärsbullar varje vecka. Eller har de ett brödtåg på hjul som tuffar iväg till Visby? Ibland måste jag få önskedrömma.

Detta var fik nummer 12 som kvalificerade sig till tävlingen – årets fik 2019. Tolv pärlor med det ”lilla extra”.  ❤

18 tankar på “Ibland är det enkla gott nog

    • Trevligt med spontanfika ibland. På eftermiddagen var vi och fikade och njöt av en fantastisk trädgård. Det inlägget kommer så småningom. Det och fyren och mycket annat. 😉 Hoppas du har det bra så här i mitten av både juli och sommaren.
      Kram

      Gilla

  1. Sudret – det tycker jag att jag känner igen! Där har jag förmodligen varit då vi har besökt Gotland? Hursomhelst – så mysig stuga och valet av fikaplats! Klart att ni ville sitta ute, även om det fanns risk för att bli av med de goda bullarna! 🙂 Ja, fåglar får man se upp med! De har helt klart ändrat sina matvanor. 🙂
    Tänk så många goa platser det finns och ännu har du inte upptäckt dem alla!
    Ja, det är en fin ö och så många pärlor du visar oss av alla de slag!
    Kram Nilla

    Gilla

    • Hela Sudret är underbart. Helst i det vädret som vi hade de tre dagarna. Vi hade det härligt och njöt av mycket. Har nu insett att det dessutom gav mig minst 31 inlägg på denna blogg. 🙂

      Större fåglar är ett trist inslag vid fika & mat utomhus på flera ställen. Helst i Visby.

      Du verkar ha varit på ett suveränt ställe. Antagligen har du mer än tusen foton att handskas med de närmaste dagarna. Jag har faktiskt inte tagit ett enda foto på femton dagar. Idag hoppas jag det blir ändring på det.
      Kram

      Gilla

  2. Du har verkligen näsa för fik och bagerier. Har du gjort en lika grundlig resa genom Skånes fik, som jag har missat? Rasmus och jag hade många sommarlovsprojekt igång när han var mindre. Jag föreslog en gång att vi skulle testa olika fik, men han hade en bättre idé, tyckte han….att testa lekplatser. Det var helt ok för mig också……ibland fanns det ju fik i närheten eller i varje fall glasskiosker. Kram

    Gilla

    • Det är kanske därför det växer ut en bulle nedanför naveln. 😉 Jag borde hållit mig till lekplatser. Jag tror ni gjorde rätt. Men nu tycker jag allt att Rasmus kunde hänga med dig på olika fik där ni satte betyg. Sedan kunde du och jag jämföra var det var bäst. För mig personligen längtar jag väldigt mycket efter de underbara osötade chokladkakorna På ”Nisses Konditori” i Ängelholm. Undra om de har kvar dem. Jag har för mig att de alltid hade stängt i juli. Synd. Vi som snart ska landa i den staden.
      Du fick din fika trots allt. Med kvinnans list.
      Kram Bosse

      Gilla

    • Blåbärsbullarna skulle jag gärna köpa & äta igen. 🙂 Det fik som vi besökte på eftermiddagen den dagen tror jag hade passat dig mycket bättre. Där fanns så mycket att ta kort på så det får bli två blogginlägg. Då var jag inte ens på konstvisningen. Där vi fikade idag kommer att bli tre inlägg. 😉 Idag var faktiskt första gången som jag haft med kameran på femton dagar!
      Kram

      Gillad av 1 person

      • Men jag umgicks med kameran nästan varje dag. I alla fall med det som den presterat. 🙂 Tur jag hade något att göra på hemmaplan. S cyklade ner till fyra föreläsningar under Almedalsveckan. Från en dag till en annan slog väderleken om sedan vår härliga resa söder ut. Det blev höst, regnigt och blåsigt. Personligen gjorde det inget för mig. Jag hade höst inom mig också. Konsekvenser av en bruten tå. (blir nog ett kåseri) Gick inte ens att gå inomhus. Vilket gav värk på helt andra ställen när jag haltade fram.
        Idag blir det förhoppningsvis en ny kameradag. Tänkte kombinera presentinköp med bloggreportage.
        Kram
        Ps. Det var tjugo grader redan när vi cyklade ut efter frukosten.

        Gilla

  3. Dom där blåbärsbullarna hade nog Rolle gillat till sitt kvällste/choklad. Han gillar inte kakor, bakelser eller söta bakverk – men bullar…det är han tokig i!
    Vi är ju ganska ofta längst ner på sudret, men det där fiket i Hamra har vi aldrig sett. Måste vara ganska nystartat?
    I förra inlägget skrev du om lammgryta. Nej, jag skulle inte chansa på att äta det! Jag har ätit lamm 3 gånger sen vi flyttade…fast den första var när vi var nere i huset innan vi flyttade hit. Jag köpte ”lammbiffar” till oss och stekte. Det luktade får i hela huset. Rolles gick att äta men min var fruktansvärd. Smakade bara kofta!
    Sen har vi försökt äta det två gånger till, första gången var smaken det som gjorde att vi inte grejade det. Andra och absolut sista gången var när en vän hade stor fest med helgrillat lamm. Bitarna man fick var hemska, bara senor och hinnor och så ullsmaken ovanpå det…..
    Till saken hör att vi en gång i Skottland åt lammgryta med både får, kött och grönsaker. Lammet var alltså gammalt får och köttet var surt! Fruktansvärt!! Alltså aktar vi oss noga!!!
    Om en liten stund ska jag ut i trädgården och ta dagens bilder. Tog inga igår, hade fullt upp med att klippa gräset i halva ”parken”, vattna, bada samt glo på race på TV. Ingen dum dag…..
    KRAM/Susie

    Gilla

    • Jag har blåbär och många andra nyttigheter på min fil vid varje hemmafrukost. Men jag var lite skeptisk till att det skulle vara gott i bullar. Härligt att ha fel. Vi ångade oss och borde ha köpt fler.
      Fiket står med på en karta. Du skrev att du inte gillar Faludden. Vi kom därifrån. Egentligen skulle vi bara köpa nybakat bröd. Men sedan tänkte vi om.
      Solveig har ätit lamm en gång och jag tror inte hon gör om det. Hon är också bra på ”min smak” och är övertygad om att jag inte kommer att äta mer än en tugga. 😉
      Härliga anekdoter du bjuder på. 😀
      Med andra ord missade du söndagens huvudsportupplevelse. Först såg jag nästan fem timmar tennisfinal. Sedan kunde jag inte somna för att jag tänkte på Rogers två chanser att serva hem bucklan. Jag tror inte han behöver de 27 miljoner som segraren fick. Men att som 37-åring knipa titeln en gång till måste fått honom att också ligga vaken igår kväll. Surt. Vilken match och dramatik. Mitt blodsocker gjorde skutt på slutet. 🙂 Jag kunde inte vara cool som jag var de första fyra timmarna. Jag hade så mycket unnat honom att få vinna igen.
      Det var annars en härlig söndag. Äntligen kom jag ut på ett nytt bloggäventyr. Denna gång styrde vi öster ut. Det ska vi göra idag med.
      Ha en bra dag.
      Kram

      Gilla

  4. Blåbärsbullar låter gott.
    Märker att du blivit lite av gotlänning när du pratar om socknar, används, tror jag, inte så mycket i övriga Sverige.
    I Irland säjer man inte vilken stad man kommer från utan vilket county.
    Så olika vi uttrycker oss, trevligt och intressant.
    Ha det skönt!

    Gilla

    • De var jättegoda. Synd vi inte köpte fler.
      Jag går åt samma håll som jag antar att du också gjorde en gång i tiden. Nej. Socknar hörde jag inte talas om på fastlandet. Bara under geografilektioner i skolan. 🙂 Socknar och country. Jag tycker det låter mer personligt på något vis. Inbjuder till något.
      Tack ska du ha.

      Gilla

Lämna en kommentar