Själsö Bageri


Vi har köpt bröd av dem från den tuffa brödbilen (modell Citroën HY) vid Östercentrum. Nu ”fiskade” vi efter en mysfika med vår yngsta dotter. Fast för henne var det frukost.

När vi kom med flyget från Arlanda i söndags och flög precis över detta mysfik såg vi att det kryllade av människor och bilar. Turistsäsongen är på allvar på G.

På en klint mindre än två mil norr om Visby ligger denna juvel där man bakar suveränt surdegsbröd i den vedeldade stenugnen. Det går både att ta med sig hem eller fika på plats. Eller varför inte en kombination.

Här finns mycket godsaker att välja på i bageriet som snart firar fem år. Det här är en av ägarna. (om jag inte tar helt fel.)

Möjligheter att sitta inomhus med gemytlig inredning, på terrassen eller i trädgården. Allt efter smak och väder.

Det var skönt i solen trots den tidiga morgonen, så vi valde terrassen. En kylig höstdag ska vi prova inomhus.

Medan vi väntade på dryck och mat passade jag på att leka med mitt extra objektiv och direkt blev jag nostalgisk. För där nere ligger det. ❤

Själsö fiskebodar som jag skrivit om tidigare och blev så förtjust i. (Kategori fiskeläge) Det måste vi visa Lizette när vi fikat klart.

Vilket gott surdegsbröd. Alla tre var nöjda med sina val.

Några tyckte jag var för gammal för att leka i ekan och det blåste lite för mycket för att lira utomhuspingis.

Nära här satt vi.

Jag uppskattar att glida omkring med bilen en bit från den vanliga ”huvudleden” längs med den norra kustremsan. Ibland vika av neråt och se var man hamnar. Det är då de små smultronställena dyker upp.

Detta var fik nummer 10 som kvalificerade sig till tävlingen – årets fik 2019. Tio pärlor med det ”lilla extra”. ❤

18 tankar på “Själsö Bageri

  1. Vad trevligt att jag får vidga vyerna och följa med hit. Så vackra bilder. Hade nog suttit här länge och blickat ut över havet och säkert både fikat på plats och handlat med bröd hem.
    Kram!

    Gilla

  2. Där skulle jag gärna ha varit med på ett hörn. Surdegsbrödet ser mycket gott ut, man kan nästan känna doften ända hit. Mums.

    Gilla

Lämna en kommentar